MENIU CAUTĂ
20 Mar. 2017 11:54

A apărut primul mall țărănesc din România. E un magazin exclusiv online cu produse tradiționale românești

Distribuie

A apărut primul mall țărănesc din România. Clienții fideli produselor tradiționale românești au acum o nouă posibilitatea de a-și achiziționa multe doritele produse tradiționale românești, 100% naturale.

Recent, a fost lansat site-ul malltaranesc.ro, primul mall țărănesc virtual, de unde se pot cumpăra de la mezeluri sau produse lactate, dulcețuri sau băuturi, pregătite în mod tradițional în gospodării, până la produse meșteșugărești.

Concret, meșteșugarii și țăranii autentici au un shop online unde să-și poată prezenta produsele, informează newsbv.ro.

„Avem o istorie vie, care încă trăiește prin fiecare meșteșugar, prin fiecare artizan care cioplește, pictează sau coase simbolurile învățate de la străbuni. O istorie pe care vrem să o ducem mai departe și să o lăsăm nepoților și strănepoților noștri. De aceea, ne-am propus să facem infrastructura necesară stabilirii legăturii între producătorul autentic și piață, între mediul rural și cel urban, să facilităm întâlnirea cererii și ofertei. De aceea, punem la punct cea mai mare bază de date de producători autentici, cea mai mare bază de date de produse meșteșugărești și agroalimentare tradiționale', spune Mihai Mihu, iniţiatorul acest proiect, în cadrul Asociaţiei „Creştem România Împreună'.

Mihai Mihu, iniţiatorul acest proiect, în cadrul Asociaţiei „Creştem România Împreună'.

Mihai Mihu, iniţiatorul acest proiect, în cadrul Asociaţiei „Creştem România Împreună'

Produsele vor avea pe ele și un QR Code, care pot fi scanate cu smarphone-urile, și care prezintă informații despre producător. Mai mult, astfel de QR Code-uri vot fi afișate și la poarta gospodarului care vinde produse tradiționale.

În prezent, malltaranesc.ro are 120 de producători, dintre care 50 din Ţara Făgăraşului, iar restul sunt producători de la Mehedinţi până la Suceava şi din Constanţa până în Maramureş', a mai  precizat Mihai Mihu.

meșteșugarii și țăranii autentici au un shop online unde să-și poată prezenta produsele

Meșteșugarii și țăranii autentici au un shop online unde să-și poată prezenta produsele tradiționale

Între timp, parlamentarii se luptă cu definiția produsului românesc: să fie tradițional sau autohton; Aleșii vor să modifice legea care impune 51% produse românești, la raft.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii