MENIU CAUTĂ
20 Aug. 2015 17:33

Adela vă sfătuiește în iubire și sex: «Îl vreau pe bărbatul însurat doar pentru mine»

Distribuie

Dragă Adela,

“Mă numesc Daniela şi am nevoie de un sfat. De 7 luni sunt cu un bărbat însurat, cu 15 ani mai mare ca mine şi care are şi trei fetiţe. Ne cunoşteam de doi ani, dar nu l-am văzut ca pe un bărbat de care mă pot îndrăgosti până în momentul în care mi-a venit rău în casa lor şi el m-a sărutat. Din acel moment suntem împreună fără să ştie nimeni, el este foarte dulce cu mine, se îngrijorează mereu pentru mine şi face multe pentru a ne putea vedea. Soţia lui îl neglijează, atât pe el, cât şi pe fetiţe, de trei ani nu mai există relaţii intime între ei. Cu toate acestea, el locuieşte tot cu ea pentru că nu poate lăsa fetiţele. Eu nu ştiu ce să fac, îl iubesc din tot sufletul, dar sufăr foarte mult când nu e cu mine. Devin nervoasă şi ne certăm, sufăr. Ce să fac?”

Dragă Daniela,

Faptul că ţie ţi s-a făcut rău la ei în casă te-a pus într-o postură vulnerabilă, de care – iartă- mă că ţi-o spun – el a profitat. Dacă vă cunoşteaţi deja de doi ani, cum de nu ţi-ai dat seama că ar putea fi ceva între voi până la momentul în care el te-a sărutat? Mă tem că tu aveai foarte mare nevoie de cineva care să se poarte drăguţ cu tine, şi de aceea ai cedat aşa uşor. Dar gândeşte-te ce-ar însemna să rămâneţi amândoi. Chiar ai vrea să fii tu aceea care a destrămat ditamai familia pentru fericirea ei? În plus, nu fi sigură că dacă l-ai avea doar pentru tine, n-o să-ţi facă şi ţie cum i-a făcut soţiei. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba. Cred că aveţi nevoie de o pauză de gândire, până când tu îţi revii şi până când el dă dovadă de maturitatea pe care o are şi ia o hotărâre fermă. Lucrează cu un psiholog pentru mărirea stimei de sine.

Dragă Adela,

Mă numesc Adrian şi am o problemă, în sensul că finalizez prima dată după mai puţin de un minut,iar după, erecţia scade foarte mult, este foarte slabă… cred că este vorba de ejaculare precoce. Vreau să spun că nu am experienţă sexuală foarte mare, cred că le pot număra pe degetele de la cele două mâini, deşi am 22 de ani. Sincer, îmi este foarte jenă şi de accea am evitat tot timpul să am o relaţie serioasă. Am fost foarte stresat din cauza asta… Vreau să spun că această problemă este cam dintotdeauna… Se poate corecta?'

Dragă Adrian,

În primul rând, va trebui să determini dacă problema ta este de natură fiziologică sau psihologică. Ai fost să te vadă un medic? Ţi-ai făcut nişte analize? Dacă se dovedeşte că nu ai nimic şi este doar o problemă psihologică, atunci va trebui să te gândeşti serios la felul în care percepi tu sexualitatea şi femeile. Poate eşti foarte timid şi ai nevoie să-ţi dezvolţi încrederea în sine. Poate ai vreo traumă legată de femei – sunt foarte multe cauze pe care nu avem cum să le epuizăm într-o scrisoare scurtă, eventual poţi apela şi la ajutorul unui psiholog. De asemenea, există exerciţii pentru mărirea controlului energiei sexuale la bărbaţi, pe care le poţi face cu succes. Ele constau în contracţii ale zonei perineale, urinarea fracţionată, duşuri reci în regiunea scrotului şi altele. E suficient să dai o căutare pe Google şi găseşti o mulţime de amănunte despre aceste lucruri.

Dragă Adela,

Mă numesc Iulia, am 24 ani şi deşi am avut trei relaţii, încă sunt virgină. De un an am cunoscut un băiat pe care îl plac, el m-a abordat prima dată, am ieşit în oraş, ne-am sărutat şi de vreo 8 luni vrea să se culce cu mine, a zis că dacă o să fim compatibili, o să avem o relaţie şi nu ştiu ce să fac. Am unele momente în care vreau. Tu ce mă sfătuieşti?'

Dragă Iulia,

A fi virgină este o calitate până la un moment dat, dar după o vreme începe să devină deranjant. Am primit şi scrisori de la fete care erau disperate că încă sunt virgine la vârsta ta. Probabil că ai fost educată să te păstrezi până în noaptea nunţii, însă vremurile s-au schimbat. Gândeşte-te ce s-ar întâmpla dacă te măriţi cu iubitul tău, faceţi dragoste în noaptea nunţii şi constataţi că nu vă potriviţi. El o să se ducă după altele, tu o să suferi şi în cele din urmă o să fii nevoită să alegi: ori vă despărţiţi, ori înduri o viaţă-ntreagă. Aşa că, sincer îţi spun, eşti suficient de matură încât să decizi singură dacă acest bărbat se potriveşte cu tine sau nu, ca să aveţi o relaţie pe care o puteţi creşte aşa cum doriţi. Nu e nevoie să trâmbiţezi să afle toată lumea dacă mai eşti sau nu virgină. Ai dreptul la viaţa ta privată.
Te rog să-mi scrii pe adresa scrieadelei@libertatea.ro

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii