MENIU CAUTĂ
07 Iun. 2017 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am o fetiță și am fost căsătorit de două ori. Recent, am cunoscut pe cineva, dar mi-e frică să mă mai căsătoresc”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am 43 de ani şi un copil, o fetiţă de 15 ani, din prima căsnicie. Am fost până acum căsătorit de 2 ori. Cu prima soţie m-am căsătorit la 25 de ani, după o logodnă care a durat 4 ani (eram împreună din facultate). Am divorţat după 7 ani, când fetiţa avea 4 ani. Se purta urât cu copilul, nu avea deloc răbdare cu ea, ţipa la ea, o certa mereu, şi ridica mâna la ea. N-am mai putut accepta situaţia, aşa că am divorţat şi am păstrat custodia copilului. La scurt timp după divorţ, am cunoscut pe altcineva, iar doi ani mai târziu m-am recăsătorit. Fetiţa nu s-a ataşat de a doua soţie, care era într-adevăr destul de distantă cu ea, deşi la începutul relaţiei nu părea să o deranjeze rolul de mamă vitregă.

Dar la circa un an de la căsătorie, a început să-mi vorbească despre cum ar fi mai bine să începem o familie de la 0 şi să îi cedez custodia fetiţei primei soţii, ca să ne putem face noi familia noastră. I-am zis că nu mai putem continua aşa, dacă îmi impune decizii de genul şi m-am văzut nevoit să divorţez a doua oară, deşi nu se făcuseră nici măcar 2 ani de când ne căsătorisem.

Au trecut câţiva ani fără să am pe nimeni, pentru că am vrut să mă ocup mai mult de fetiţă şi de cum să-i fie ei bine. Recent, însă, am cunoscut pe cineva şi ne înţelegem bine. Ea e cu câţiva ani mai mică decât mine şi nu a fost căsătorită până acum, dar dă semne că ar vrea să ne îndreptăm într-acolo. Doar că mie, după două căsnicii eşuate, mi-e frică să fac iar pasul ăsta.

Cu fetiţa se înţelege bine, dar mi-e teamă să nu fie o fericire scurtă şi după ce ne căsătorim, să nu mai vrea nici ea să se ocupe de fată. Poate sunt şi eu puţin paranoic, după ce am trecut prin acele eşecuri, dar vreau să-i fie bine şi copilului, nu să bag în casă pe cineva care să plece după câţiva ani sau câteva luni. O văd şi-aşa destul de afectată de faptul că, spre deosebire de alţi colegi ai ei de la şcoală, nu a avut lângă ea o mamă în adevăratul sens al cuvântului. Repet, cu cea cu care sunt acum se înţelege bine şi mă gândesc că poate are acum şansa să aibă lângă ea o mamă şi o prietenă. Dar tot nu reuşesc să scap de teama asta că lucrurile ar putea să nu funcţioneze nici a 3-a oară. Ce să fac?

Adela răspunde:

Dragă Silviu,

E normal să-ți fie teamă de căsătorie după toate cele prin care ai trecut, iar cea care îți este alături și te iubește ar putea să te înțeleagă și ea. În ziua de azi nu mai este atât de strict necesar să fii căsătorit cu cineva pentru a forma un cuplu, prin urmare, voi puteți să conviețuiți împreună un timp îndelungat, înainte de a face pasul cel mare.

Roag-o pe iubita ta să accepte că, după atâte eșecuri, ți-e teamă să nu vă pripiți. Mutați-vă împreună, vedeți cum se transformă lucrurile și, în timp, veți vedea ce puteți face. Fiica ta este deja o domnișoară, va termina liceul și va dori să fie independentă. Trei ani trec ca fulgerul. Poate că, după ce merge la facultate, fiind majoră, n-o să mai ai atâtea griji cu ea și chiar ai putea să începi cu această nouă femeie din viața ta o familie 'de la zero'.

Ea ar putea să aprecieze devotamentul tău față de acest copil și să aibă încredere că ești în stare de orice pentru a le fi bine copiilor tăi. Preocupările tale referitoare la căsătorie pot fi lăsate să aștepte deocamdată.

Comentarii