Mergi direct la conținut »
Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. ”Dacă îl prind pe frate-meu cu nevastă-mea, îl omor cu mâna mea!”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. ”Dacă îl prind pe frate-meu cu nevastă-mea, îl omor cu mâna mea!”

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună, Adela,

Sunt Marian, am 35 de ani, sunt însurat și am doi copii. Sunt șofer pe tir, sunt multă vreme plecat de acasă. Locuim în aceeași curte cu frate-meu, și el însurat dar nu are copii. Data trecută când am fost acasă, am făcut un grătar în curte, ambele familii. Nevastă-mea și cu frate-meu făceu ironii la adresa mea, iar nevasta lui mi-a aruncat niște priviri semnificative, din care am înțeles că nici ei nu-i convenea ce se întâmplă. N-am apucat să o întreb nimic pe cumnată-mea, dar când ne-am întors în casă am luat-o pe nevastă la întrebări: ce se întâmplă între ea și frate-meu? Bineînțeles că a negat totul, dar eu n-am crezut-o. A trebuit să plec din nou, dar nu pot să-mi scot din cap fazele lor. Dacă îl prind că se dă la nevastă-mea, îl omor cu mâna mea! Ce să fac, cum să mă calmez, ajută-mă, dă-mi un sfat.

Adela răspunde:

Dragă Marian,

În primul rând, sper că formularea ta este metaforică – doar nu ai de gând să omori pe cineva, indiferent ce ar face. Înțeleg că ești gelos și rănit, că te simți neputincios, că ești nevoit să pleci când tu ai vrea să fii lângă soția ta. Dar dincolo de toate acestea, gândește-te: ai prefera să fii șofer pe tir sau să fii la închisoare? În ambele cazuri, nu rezolvi problema, pentru că tot departe de soția ta vei fi. Cu cât te va vedea mai gelos și posesiv, cu atât va fi înclinată să-l aleagă pe fratele tău – ceea ce este absurd. Gândește-te, în fiecare moment, cum te porți tu și cum se poartă el. Pe care din voi l-ar alege orice femeie normală la cap? Nu contează că e nevasta ta, actele sunt doar niște hârtii. Dacă vrei să o faci să stea lângă tine, fii bărbatul pe care și-l dorește, fii mai bun ca fratele tău, fă-o să se simtă iubită, să fie mândră că te are. Dintre toți oamenii, tu o cunoști cel mai bine, tu știi exact ce-și dorește și la ce visează. Dacă nu știi, ai face bine să afli înaintea altuia. Cât despre ce se întâmplă în lipsa ta, după cum ai spus, nici soția lui nu pare prea încântată de situație, prin urmare poți să te bazezi că îi va supraveghea cu atenție. Sau poate că dramatizezi tu totul, din cauza oboselii și a frustrării? Poate că nu a fost decât un schimb de replici un pic mai deocheat, nimic mai mult…

Close
Închide
  Close