MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Decât să îl înșel, am preferat să mă masturbez”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Mă numesc Irina și am 31 de ani. Am fost căsătorită timp de 10 ani cu un bărbat mai mare cu șase ani ca mine. La începutul căsătoriei cu fostul meu soț, viața sexuală era foarte bună, dar, în ultimii doi ani, parcă nu mă mai simțeam satisfăcută îndeajuns de mult față de primii ani ai căsniciei, chiar dacă făceam dragoste destul de des. Din cauza insatisfacției, decât să îl înșel, am preferat să mă masturbez și o făceam des, fără ca el să știe. În fine, anul trecut, din cauza mai multor neînțelegeri, am decis de comun acord să ne despărțim și fiecare a luat-o pe drumul lui. De vreo 3 luni, sunt într-o relație cu un bărbat mai mic cu 4 ani ca mine. La început, m-am simțit un pic aiurea că el este mai mic, dar am trecut peste acest lucru. De 2 luni am început să avem și relații intime. De curand, am fost plecați amândoi la munte și pot spune că a fost minunat. La pat, este nemapomenit de bun, de altfel și eu am fost foarte darnică cu el. În aceasta vacanță, m-am simțit ca prima ora când am făcut sex, chiar dacă nu e prima oara cu el. Parcă a fost altceva de data asta, a fost super. Problema mea este că, chiar dacă el mă satisface și ne înțelegem foarte bine în toate privințele, eu înca mai am momente în care simt nevoia să mă masturbez și nu ezit să o fac. Ce să fac în cazul asta? E bine să continui?

 

 

Adela răspunde:

 

Dragă Irina,

 

Până la urmă, fiecare femeie este stăpână pe corpul ei și liberă să aibă viața sexuală pe care și-o dorește. Conform statisticilor, un procent foarte mic de femei reușesc să atingă orgasmul în timp ce fac dragoste cu iubiții lor, și nu le rămâne decât soluția masturbării dacă vor să afle ce e acela un orgasm. Știi de ce? În primul rând pentru că bărbații termină mult mai repede decât ele – uneori, mult mai repede decât ajung ele să se excite cât de cât. Tu spui că iubitul tău actual te împlinește, dar trupul tău îți spune altceva. Poate că tu crezi că e bine așa, dar ești sigură? Uneori, ca să te cunoști pe tine însuți, trebuie să-ți asculți pornirile interioare. Dacă impulsul tău de a te masturba nu este patologic – în sensul că nu e o dependență, nu te apucă pe stradă sau când ești la serviciu – înseamnă că, pur și simplu, tu ai nevoie și de asta. Trebuie să recunoști că senzația este complet diferită atunci când ești cu cineva față de atunci când ești singură. Plăcerea pe care o simți cu tine însăți nu ți-o poate lua nimeni și mai are un avantaj: așa nu devii dependentă de plăcerea pe care ți-o oferă el. Eu zic să nu-ți faci griji.

 

Comentarii