MENIU CAUTĂ
08 Sep. 2016 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”E, oare, o dragoste demonică?”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

 

Dragă Adela,

Numele meu este Lidia, am 25 de ani. Povestea mea a început pe 3 octombrie 2015, când am cunoscut un bărbat cu 10 ani mai mare ca mine. Deși la început nu am simțit nimic, după a doua întâlnire m-am mutat cu el, cam la două săptămâni după ce ne-am cunoscut. Relația noastră a fost presarată cu multe certuri, dar ne înțelegeam… el mă iubea și eram totul pentru el. După 3 luni și jumătate ne-am despărțit… Din ce motiv? Pentru că el mi-a găsit în laptop un mesaj, un 'bună, ce faci?', adresat de mine unui fost prieten. A zis că l-am înșelat. După ce ne-am despărțit, mi-am dat seama că îl iubesc mai mult ca viața mea și mi-am dorit de mai multe ori să mor. Relația noastră nu s-a terminat, am început să ne vedem pe ascuns, fără ca familia mea și familia lui să știe. Ne-am văzut până acum de curând, la mijlocul lui august… Între timp, el, din aprilie, a cunoscut o altă fată, dar se vedea și cu mine și acum îmi spune că mă iubește. Eu nu reușesc să mă desprind de el, simt că nu mai pot iubi pe nimeni și mă gândesc mereu la el. Simt că mă sufoc încetul cu încetul… Îl iubesc enorm și i-aș ierta orice. Între timp, ne-am certat, dar mereu ne căutam, nu trece o săptămână și ne căutam. Deși știu că greșesc, îl iubesc. E, oare, o dragoste demonică???

 

Adela răspunde:

 

Dragă Lidia,

 

Din câte observ, ție îți plac emoțiile tari. Te învârtești în caruselul lor nebun, până când te consumă și, când nu mai poți, epuizată, te arunci din nou, pentru că viața fără dramă e pustie. Poate că așa e tipologia ta, poate că este timpul să te cunoști și să te accepți așa cum ești. Sunt curioasă dacă ai avut perioade de acalmie de când te știi și cât de fericită ai fost atunci. Imaginează-ți cum ar fi să te împaci cu acest bărbat și să aveți o viață liniștită. Îți surâde ideea? Dacă da, atunci nu trebuie decât să-i mai ceri o șansă. E posibil să reușiți, pentru că e clar că și el te iubește, în felul lui zbuciumat. Însă fii foarte atentă la câteva aspecte: el este extrem de gelos. Dacă pentru un 'bună, ce faci' a fost în stare să o rupă cu tine, închipuie-ți ce ar face dacă ai avea un coleg de birou! În plus, are deja pe altcineva – în sensul că chiar se întâlnește cu ea, nu doar a întrebat-o ce mai face. Tu de ce nu te superi că te-a înșelat, de ce nu-ți permiți să faci și tu scene, ca el? Ia să te superi tu și să nu-i mai dai nicio atenție, să vedem: vine după tine? Se agită cu adevărat? Sau numai tu te zbați și pe el îl doare la bască? Dacă nu-i pasă, fugi cât mai departe de el dacă vrei să nu suferi degeaba.

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii