MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Iubita mea e însărcinată, dar cred că în acea perioadă nu a fost numai cu mine”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este George și am 33 de ani. De curând am devenit tatăl unui băiețel pe care îl iubesc foarte mult, însă în perioada în care iubita mea a rămas însărcinată, am avut motive să bănuiesc că nu ar fi fost numai cu mine. Nu am vorbit niciodată cu ea despre suspiciunile mele pentru că… mi-e frică! Mi-e teamă că dacă aș face un test sau aș întreba-o dacă e fiul meu, aș putea să îi pierd pe amândoi. Dar oricât aș încerca să mă lupt cu mine, gândul acesta nu mă părăsește și nu știu cum să mai fac. Te rog, ajută-mă.

Adela răspunde:

Dragă George,

Dacă iubita ta ar fi vrut să fie cu altcineva, poate că ar fi fost. Temerile tale sunt neîntemeiate, atâta vreme cât ei sunt cu tine iar ea susține că bebelușul este al tău. Dacă totuși te chinuie îndoielile, atunci vorbește cu ea. Dar fără să ai aerul că îi reproșezi ceva. Pur și simplu, ca un om pe care îl frământă o problemă spinoasă. Poți să-i explici exact care este natura fricii tale – anume că vrei să fii sigur că nu îi vei pierde, deoarece îi iubești foarte mult. Dar lasă-mă să te întreb ceva: dacă ai afla că tu nu ești tatăl biologic al bebelușului, l-ai respinge? Spui că îl iubești: îl iubești necondiționat sau îl iubești pentru că este al tău? Din moment ce tu ai ales să rămâi cu această femeie, din moment ce ești efectiv tatăl celui mic, mai contează restul? Poți să-i spui că nu vrei să te trezești mai târziu, după ce vei fi extrem de atașat de cel mic, că vine careva să și-l revendice. Dacă spui că motivele tale pentru a crede că ea a mai fost și cu altcineva sunt întemeiate – dar numai dacă ești sigur – merită să ai o discuție sinceră cu iubita ta. E singura modalitate prin care îți poți scoate îndoielile din sistem.î


Citește și: Adevărata poveste a românului radicalizat de jihadiștii care au aruncat în aer Parisul. Ziua se ocupa cu…

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii