MENIU CAUTĂ
17 Ian. 2018 22:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Lucrez în străinătate și nevastă-mea stă cu copiii acasă. Din vară cred ca ma înșală cu altcineva”

Distribuie
De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Sunt un bărbat de 32 de ani, căsătorit de vreo 10 ani și am cu soția doi copii. De vreo jumătate de an relația noastră scârțâie foarte tare, eu mai mult sunt plecat pentru că lucrez în străinătate și nevastă-mea cu copii acasă. Stau acasă aproximativ 3 luni pe an, dar din vară cred ca ma înșală cu altcineva. Se ascunde cu telefonul, tot timpul pleacă în oraș, la doua zile, cu scopul ca are treabă, sar într-o zi am urmărit-o și am vazut că se întâlnește cu un băiat. Ne certăm aproape în fiecare zi, îmi zice ca s-a saturat de mine și vrea sa divorțăm, dar sa bag eu la divorț. O zi vorbește frumos, după începe să urle. Nu știu ce ar mai trebui făcut. Pleacă de acasă la prietene și îmi zice că nu e treaba mea, unde merge. Cu banii, eu o întrețin, pentru că nu lucrează. Nu știu cum să reacționez. Poate imi dai un sfat? Mulțumesc.

Adela răspunde:

Dragul meu,

După câte se pare, soția ta s-a săturat să fie singură atâta vreme și s-a gândit ea că ar fi mai bine să-și facă de treabă prin alte părți… O înțelegem și pe ea, dar nu suntem de acord cu comportamentul agresiv – nu-i așa? Chiar dacă dă vina pe tine, totuși motivul pentru care tu ești plecat atâta timp este ca să-ți întreții familia – inclusiv pe ea! – nu pentru distracție. Poate că ești prea moale și are nevoie să fie scuturată un pic, să se trezească la realitate. Dacă spune că vrea divorț, cine o mai întreține apoi, cu doi copii? Nimeni n-o să-ți dea ție copiii, având în vedere că ești mereu pe drumuri. Așadar, situația este complicată. Încearcă să ai o discuție matură cu ea, în care să o întrebi ce dorește, la modul cel mai serios. Spune-i cu calm că ești dispus chiar și să divorțezi – dacă așa vrea – dar, înainte de aceasta, să-ți spună care sunt plângerile ei, să vedeți dacă nu se mai poate, totuși, remedia ceva, de dragul copiilor dacă nu din alt motiv. Dacă nu se poate discuta cu ea, atunci n-ai ce să-i faci, o lași în pace. Însă nu cu o atitudine de învins. Fii distant și dă-i mai puțini bani, să nu creadă că ești fraierul ei. Nimic nu o înnebunește pe o femeie mai tare ca un bărbat care n-o bagă-n seamă. Când o să vadă că nu-i de glumă, poate o să înceapă să conștientizeze și ea că se comportă imatur și își va schimba atitudinea. Dacă tot nu și nu, mă tem că n-ai cu cine și divorțul va rămâne singura opțiune. Dar să sperăm că nu se va ajunge chiar până acolo.

Comentarii