MENIU CAUTĂ
23 Mai. 2018 22:20

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „M-am îndrăgostit de un coleg de serviciu, care e însurat și are trei copii”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Am 21 de ani, m-am angajat de curând și am nevoie de un sfat, sunt disperată. M-am îndrăgostit de un coleg de serviciu care e însurat și are și copii. E atât de frumos și e atât de atent cu mine! De fiecare dată când ne intersectăm îmi vorbește atât de frumos, încât simt că nu mai pot să-i rezist multă vreme. Mă gândesc numai la el, nu mai am poftă de mâncare, noaptea mă uit la pozele lui de pe facebook în loc să adorm… Cum pot să fac să-l conving să ne apropiem mai mult? Îmi doresc foarte mult să fim măcar prieteni, dar el nu pare să aibă curajul de a face primul pas. Oare este bine să fac eu aceasta, ce să fac?

 Adela răspunde:

Draga mea,

Mai exact, ce speri tu să obții de la acest bărbat? Așa cum ai spus, este însurat și are copii. Teoretic, și tu dacă ai fi măritată cu un asemenea bărbat, ți-ar plăcea să știi că el o să-și țină pantalonii la locul lor, nu să cedeze la fiecare nouă colegă tânără și frumoasă care apare la el la serviciu. Mă tem că ți-ai făcut o imagine greșită despre el. Omul e bine-crescut, și pe deasupra se mai întâmplă să arate și foarte bine. N-are nicio vină că ție ți-a căzut cu tronc și visezi să facă 'primul pas'. N-o să-l facă, pentru că nu este nimic acolo, oricât de mult ți-ai dori tu. Și dacă – prin absurd – ai face tu acel pas și ați deveni prieteni, te-ai simți bine să știi că există o familie care se simte amenințată pentru că tu crezi că el este Făt Frumos? Poate că ție îți lipsește atenția și căldura unei ființe de sex opus. Poate nu ești obișnuită să se poarte cineva frumos cu tine, poate ai avut probleme cu afecțiunea tatălui sau a mamei în copilărie… Cred că înainte de a te îndrăgosti de primul bărbat care îți acordă atenție, ar fi mai înțelept să lucrezi puțin cu emoțiile tale. Îți recomand să vizitezi un terapeut care să te ajute să-ți dai seama de unde vine această slăbiciune a ta. E mai bine să te simți tu echilibrată decât să intri într-o combinație care, oricum ai lua-o, se va termina cu suferință pentru toată lumea.

Comentarii