MENIU CAUTĂ
04 Apr. 2018 23:00

Adela va sfătuieşte în sex şi iubire. „Ne-am mutat împreuna, dar el este foarte dezordonat. Cred că am făcut o greșeală”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Ileana și am o problemă în relația cu prietenul meu. Suntem împreună de 3 ani, iar de câteva luni ne-am mutat în acelaşi apartament, crezând că e momentul potrivit în relația noastră să facem acest pas. Doar că lucrurile nu sunt atât de roz pe cât mi-aș fi imaginat. Eu sunt genul de persoană tare ordonată, însă el… e îngrozitor. Ca să-ți dau câteva exemple: mă enervează că mereu lasă capacul de la toaletă ridicat, când se rade, lasă fire de păr în chiuvetă, hainele murdare, aruncate peste tot prin casă, vasele le spală cam o dată pe săptămână, iar să mă ajute la curățenie în casă, nici nu se pune problema. Începe să mă enerveze și ori de câte ori îi atrag atenția, face mișto de mine, că-s prea obsedată de ordine şi curăţenie şi că semăn mai mult cu maică-sa când era el copil, decât cu prietena lui. Încep să cred că am făcut o greșeală că ne-am mutat împreună. Nu aș vrea să mă despart de el, că țin la el, dar nu știu, mi-e din ce în ce mai greu să locuiesc cu el. Și mă gândesc că dacă nu pot să-l schimb, nu știu dacă m-aș putea gândi vreodată la o eventuală căsătorie cu el. Nu ştiu ce decizie să iau în privinţa lui, a relaţiei…

Adela răspunde:

Dragă Ileana,

Dacă deja iubitul tău te aseamănă cu mama lui, nu sună bine. Și nu vreau să te dezamăgesc, dar să pleci la drum cu un om cu ideea că trebuie să-l schimbi, e ca și cum ai vrea să traversezi lacul într-o barcă spartă. Mai devreme sau mai târziu vă veți scufunda. Dacă singura modalitate de a rămâne cu el este să te schimbi tu, poate că nu e el persoana potrivită pentru tine. În altă ordine de idei, ai putea să angajezi o menajeră, pe care să o plătiți împreună. În felul acesta, nu vei fi tu singura responsabilă pentru treburile casei, iar el, dacă știe că trebuie să dea bani, poate va deveni mai atent. Teoretic, un bărbat care este apelat pentru ajutor, ar trebui să se simtă puternic și important, așa că poate ar fi o idee să înlocuiești reproșurile cu aparența unei slăbiciuni… E o mică tehnică de manipulare feminină, care dă roade de obicei. Dar în final tu ești singura care decide câte compromisuri poți să faci de dragul acestei relații. În definitiv, câtă vreme nu sunteți căsătoriți, tu nu ai nicio datorie față de el. Și nici dacă ați fi, nu ești obligată să-l slugărești.

Comentarii