MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Soția mea s-a îndrăgostit de alt bărbat, am divorțat, iar ea mi-a luat fetița și nu mă lasă s-o mai văd”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Călin, am 32 de ani. În urmă cu 5 ani m-am căsătorit cu iubita mea din liceu şi am crezut că o să trăim împreună tot restul vieţii. În urmă cu 4 ani, s-a născut şi fetiţa noastră, Sara, care este lumina ochilor mei. Am fost o familie fericită până acum câteva luni când, în mod inexplicabil, soţia mi-a zis că vrea să divorţăm. Sinugurul motiv pe care mi l-a dat e că nu mă mai iubeşte pe mine şi că s-a îndrăgostit de un alt bărbat. M-am zbătut să aflu din gura ei unde s-a produs ruptura, dar a evitat mereu să îmi răspundă şi a început să mă trateze din ce în ce mai rece. În urmă cu câteva săptămâni, mi-a dat lovitura fatală. Şi-a făcut bagajele, mi-a luat fetiţa şi a plecat de acasă. S-a mutat cu el. O săptămână mai târziu, mi-a lăsat un SMS în care mi-a cerut să ne vedem ca să finalizăm actele de divorţ. Ne-am văzut, sub pretextul de a discuta despre divorţ, am încercat să obţin din nou de la ea nişte răspunuri. În zadar… Am finalizat procedura de divorţ rapid şi am cerut să-mi pot vedea fetiţa, să ajungem la o înţelegere, să nu lipsesc din viaţa ei. La început a fost de acord, dar după câteva zile a început să se eschiveze. Mereu a găsit pretexte: că e bolnavă, că e la bunici etc. Într-un final, mi-a cerut să nu-mi mai fac speranţe să o pot vedea, pentru că deja l-a îmbrăţişat pe noul ei iubit drept tatăl ei şi că prezenţa mea în viaţa ei nu ar face decât să o bulverseze. Am ajuns la capătul puterilor. Nici în ziua de azi nu găsesc o explicaţie pentru faptul că am ajuns în situaţia asta. Să o pierd pe care pe care o credeam iubirea vieţii mele. Să-mi pierd şi fetiţa. Fără să ştiu cu ce am greşit faţă de ele. Sau dacă am greşit cu ceva… Nu mai sunt acelaşi om. Nu mai dorm, nu mai mănânc. Mă distruge fizic şi psihic toată situaţia asta…

Adela răspunde:

Dragă Călin,

Mă întreb cum a reușit soția ta să finalizeze atât de repede procedura de divorț, în condițiile în care tu nu erai de acord. Poate că erai prea șocat, poate că nu ți-ai dat seama ce ai făcut, dar să știi că tu, în calitate de tată al copilului, ai tot dreptul să ceri să-ți vezi copilul la un anumit interval de timp. Cât nu e prea târziu, ia-ți și tu un avocat bun – așa cum se pare că ea a găsit unul – și contestă acea hotărâre. Cere-ți dreptul și nu te lăsa călcat în picioare. Dacă ea a putut să dispară din viața ta fără să dea explicații, din fața legii nu are cum să se eschiveze. Cât despre acel 'motiv misterios' pentru care ai pierdut-o, nu se poate să fie chiar atât de imposibil de deslușit. Când o femeie are o relație paralelă, nu prea se poate ca iubitul ei, care o cunoaște foarte bine și care îi este atât de aproape, să nu simtă și el ceva. Dacă pe tine te-a șocat atât de tare faptul că ea avea pe altcineva, mă tem că nu erați chiar atât de apropiați pe cât credeai tu. O femeie are nevoie de atenția bărbatului ei ca de aer. Poate nu ai fost suficient de prezent pentru ea, cine știe. Desigur, mai există și varianta în care ea este atât de superficială încât să se plictisească pur și simplu într-o relație. Dacă este așa, vei vedea că, după un anumit timp, îl va părăsi și pe acesta cum te-a lăsat și pe tine. Ce poți tu să faci, în afară de a-ți cere drepturile de tată? Să faci toate eforturile care țin de tine să înțelegi ce s-a petrecut de fapt. Și unde poți să găsești cel mai bine toate răspunsurile dacă nu în terapie? În timp, o să vezi cât de mult te va ajuta.

Comentarii