MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt însurat zece ani și în ultimul an am mari probleme cu soția”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Salut, Adela

Sunt un bărbat însurat de vreo zece ani și în ultimul an am mari probleme cu soția. Nu ne prea înțelegem. Eu sunt plecat de acasă la muncă în altă țară și ne certăm la telefon aproape în fiecare zi. Nu îi mai convine nimic din ce vorbim. Îmi zicea că vrea să divorțăm, iar eu i-am spus să intenteze divorț, dar nu vrea. Avem două fete împreună, dar de sărbătorile de iarnă am aflat că ea umbă cu un băiat. Își face drum aproape în fiecare zi în oral (aproape 60 km) și până acum eu trimiteam bani să se întrețină. De vreo lună am discutat subiectul cu părinții ei și îi era frică de tatăl ei. A plecat de acasă amenințând că se omoară, că de ce am vorbit cu ei, după care nu a mai vorbit deloc cu mine. Mai mult, i-a consinv pe părinții ei că eu sunt de vină pentru toate și părinții s-au pus contra mea. De divorț nu a mai vorbit, dar i-am spus că dacă și-a găsit pe altcineva… să divorțeze. Acum, ea spune că nu are pe nimeni, dar eu știu că nu e așa. Și nu știu ce să fac, căci aș divorța de ea, dar văd că tot eu sunt oaia neagră.

Adela răspunde:

Dragul meu,

La cât de detașat spui că ai invitat-o pe soția ta să divorțeze dacă vrea, se pare că nu prea mai ești dornic să ai o relație cu ea, doar că nu ai chef să faci tu primul pas în direcția despărțirii. Probabil că îți convine așa, oricum tu ai o altă viață în țara în care lucrezi. Dacă te-ai hotărât să rămâi acolo, și dacă nu există nicio perspectivă pentru familia ta pentru a veni să trăiască împreună cu tine, ce rost are s-o mai lungești? Soția ta nu vrea să recunoască faptul că ar avea vreo aventură, ceea ce poate arăta cel puțin două lucruri: unu, că nu-i convine să rămână fără sprijinul material pe care tu i-l oferi, dar și doi, că poate relația respectivă nu a mers așa cum și-a dorit și i-a dat papucii acelui băiat. Chiar dacă divorțați, tu tot vei rămâne tatăl fetelor voastre, așa ca și până acum. Tot rar le vei vedea – dar cum altfel, din moment ce vei fi plecat. Dacă simți că nu te mai leagă nimic de ele, pur și simplu devino mai distant în perioada următoare, până când te vei întoarce în țară, și îi vei putea spune soției că nu mai poți continua așa. Dar există o șansă ca ea, când va vedea că te-ai răcit, să-și vină în fire și să înceapă să fie așa cum o știai înainte să aveți probleme. Ești pregătit să reiei relația cu ea? Până la urmă, tu și numai tu ești stăpânul vieții tale, numai tu ești acela care poate hotărî încotro vrei s-o apuci, indiferent ce sfat îți dau eu.

Comentarii