BERBEC. Impulsivii berbeci au nevoie de o dietă echilibrată, bazată pe foarte multe legume care să-i menţină puternici. Deoarece ei sunt în continuă mişcare şi se agită foarte mult, consumă multă energie ce trebuie alimentată printr-un regim consistent. Se spune că Berbecul preferă: mâncărurile de culoare roșie(ketchup, suc de roşii, bulion, ardeiul) şi condimentele(boiaua, piperul sau hreanul).
TAUR. Taurii se dau în vânt după mâncărurile grele şi după dulciuri. Din această cauză pentru ei sunt indicate plimbările lungi şi multe combinate cu exerciţii fizice, care să contracareze inclinaţia lor pentru comoditate. Având o sensibilitate la răceli li se recomandă consumarea vitaminelor din complexul B, vitamina C şi calciu. Apoi, trebuie ținut cont de faptul că Taurul e o zodie de pământ și are nevoie, în meniul său, de cartofi, morcovi, ciuperci sau arahide.
GEMENII. Mare grijă la piele! La fel ca şi cei născuţi în zodia Taurului, ei au nevoie de un supliment de vitamine. De aceea ideal pentru ei ar fi un regim alimentar bogat în proteine, care să cuprindă: nuci, peşte, pui, fasole, citrice şi legume proaspete. Gemenilor le este recomandat să evite consumul de zahăr şi de aluaturi dospite. Nu trebuie să uite că sistemul lor respirator este extrem de sensibil, motiv pentru care e bine să includă în meniul zilnic usturoi, pătrunjel, rozmarin şi chimbir.
RACUL. Trebuie să consume multe fructe şi legume şi să se ferească de alimentele prăjite şi de deserturile bogate. Sunt mari amatori ai produselor lactate. De obicei, de la masa lor nu lipsesește brânza. De asemenea, consumă frecvent lapte. Le plac și alte mâncăruri pe care obișnuiau să le savureze în copilărie. Pentru ei, cuvintele mâncare ca la mama acasă chiar au sens. Tocănița pe care o gătea mama e mai bună decât orice alt preparat din lume. În general, consumă multe lichide.
LEUL. Se hrănesc atunci când le este foame, fără să aibă ore fixe pentru principalel mese ale zilei. În general, nu pierd mult timp nici cu gătitul, nici cu mâncatul. Leii au tendinţe către extreme, fie radiază de sănătate, fie au dificultăţi la acest capitol. Bolile care-i afectează sunt de multe ori provocate de un regim alimentar necorespunzător sau de lipsa exerciţiilor fizice. Sunt în pericol de a vea probleme vasculare sau cu inima şi asfel trebuie să ia măsuri pe linie alimentară şi să facă sport. Substanţa de care au nevoie este fosfatul de magneziu, care se găseşte în cereale, castane, seminţe de floarea soarelui, smochine, lămâi, mere, piersici, nucă de cocos, orez, fructe de mare, sparanghel şi gălbenuş de ou. Toate acestea menţin fluiditatea sângelui.
FECIOARĂ. Au o alimentație bogată în fructe și legume și sunt mari adepți ai salatelor, precum și ai sucurilor naturale. Uneori, țin post, astfel că majoritatea Feciorelor cunosc diferite rețete de mâncăruri fără carne. Vitaminele şi mineralele sunt foarte indicate pentru nativii din acest semn. De aceea din meniul lor nu trebuie să lipsească: ţelina, morcovii, merele şi nu trebuie să conţină mâncăruri picante. Cerealele şi ceaiurile de plante sunt de asemenea recomandate pentru ei.
BALANŢĂ. Îi plac mâncărurile rafinate, a căror preparare durează cel puțin două ore. Un grătar în sânge sau niște mititei udați din belșug cu bere i se par țărănești și neindicați pentru constituția sa sensibilă. În ce privește carnea, preferă ceva ușor, precum pește, fructe de mare, cel mult o aripioară de pui. În schimb, Balanțele iubesc dulciurile: prăjituri cu multă frișcă, cu ciocolată sau cu fructe. Cei din acest semn zodiacal trebuie să bea multă apă şi sucuri. Li se recomandă să uite de preparatele grele şi să evite alimentele ce produc aciditate.
SCORPIONUL. Scorpionilor le plac mâncărurile grele, complicate şi cu gust puternic, bine definit. O tocăniță iute trebuie să fie atât de iute, încât să te facă să plângi, iar modelul de dulceață recomandată pentru o prăjitură este o baclava turcească, înnotând în miere. Astfel ei au nevoie de multă voinţă pentru a ţine un regim alimentar bogat în proteine, fructe şi vitamina C. Scorpionii au nevoie şi de calciu pentru a se feri de boli ale pielii, deteriorarea oaselor sau infertilitate.
SĂGETĂTORUL. Săgetătorilor le place să mănânce mult, dar fiind oameni ai mişcării nu au probleme cu îngrăşarea. Adoră mâncărurile picante, exotice, care în exces pot să le dăuneze. Le place să guste din specialitățile culinare ale altor popoare, iar atunci când găsesc una care să-i atragă în mod deosebit nu se lasă până nu învață să o gătească perfect. Semnul Săgetătorului ghidează coapsele, şoldurile, nervul sciatic şi arterele, şi în acest context sunt predispuşi la probleme ale circulaţiei sanguine, la artrită sau oase rupte.
CAPRICORNUL. Capricornii au o slăbiciune pentru rădăcinoase (morcov, păstârnac, cartof, ridichi, sfeclă etc) și pentru planetele ale căror semințe se consumă (floarea-soarelui, alune, nuci, dar și condimente precum muștarul). Depresiile le pot influenţa modul de viaţă. Li se recomnda sa urmeze un regim alimentar echilibrat, cu legume, fructe, proteine şi calciu.
VĂRSĂTOR. Celor din Vărsător le place să ciugulească ori de câte ori au ocazia. Preferă mâncărurile ușoare, care se prepară simplu. Evită grăsimile, carnea în exces și mâncărurile grele în general, deoarece știu că acestea nu le pică prea bine la stomac şi îi îngraşă. Li se recomandă şi lor fructe, legume. Semnul Vărsătorului ghidează picioarele, muşchii gambei, circulaţia sangelui. Dacă un Vărsător are cârcei la picioare este un semnal că are un regim alimentar necorespunzător.
PEŞTII. Peştilor li se recomandă să mănânce atunci când sunt liniştiţi deoarece bolile lor sunt favorizate adesea de stres şi nervozitate. Trebuie să evite excesul de alcool şi au nevoie de supliment de fier, proteine şi vitamine. Le place peștele şi carnea de pasăre. Iar mâncărurile pe care le consumă trebuie să fie cât mai suculente. Același lucru e valabil și pentru fructe, apreciind kiwi, portocalele sau perele zemoase.