MENIU CAUTĂ
20 Noi. 2016 14:19

Ce să faci să nu iei răceala sau gripa, atunci când toți cei din jurul tău sunt bolnavi

Distribuie

Odată cu venirea anotimpului rece, începe și sezonul răcelilor pentru că vremea devine capricioasă și ploile, vântul și frigul devin parte din rutina noastră cotidiană. Tragem de noi să ne ridicăm dimineața din pat, pentru că afară e urât și încă întuneric, iar apoi suntem nevoiți, noi și copiii noștri, să stăm închiși într-un birou sau o sală de clasă.

Și n-ar fi o problemă, dacă acolo nu am fi înconjurați de oameni care tușesc și strănută. Să ne ferim de virușii lor devine astfel aproape imposibil. Germenii se răspândesc în spațiile comune precum focul. Când oamenii strănută, tușesc sau chiar vorbesc, răspândesc picături mici, care pot conține microbi sau alți viruși.

Există însă câteva măsuri de protecție pentru a vă putea feri de răceala sau de gripă când cei din jurul vostru sunt bolnavi:

Spală-te mai des pe mâini

Aceasta este cea mai bună metodă de a îndepărta virușii, evitând astfel să vă îmbolnăviți sau să împrăștiați microbii. Scopul este acela de a ucide orice germen pe care îl atingeți înainte ca acesta să ajungă pe membranele mucoase (ochi sau nas), pe unde poate intra apoi în organism și vă poate îmbolnăvi. Dacă vă puteți spăla frecvent mâinile și cu un dezinfectant pe bază de alcool, aceasta ar fi o alternativă și mai bună.

Mai multe pe libertateapentrufemei.ro

Citește mai multe despre gripa și raceala pe Libertatea.

Comentarii