Cuprins:
Ce este pesmetul?
Pesmetul este folosit în multe bucătării din lume. Este făcut din pâine albă care este procesată în fulgi și apoi uscată.
Pesmetul obișnuit poate fi făcut dintr-o varietate de pâini și cruste diferite. Sunt transformate într-un miez fin și poate fi făcut în propria bucătărie cu un robot de bucătărie. Are o textură crocantă atunci când este prăjit într-o crustă.
Pesmetul cumpărat din magazin vine adesea cu ierburi și condimente deja adăugate. Pesmetul este un element de bază la îndemână pentru pane, umplutură, garnitură și pentru a lega carnea tocată în preparate precum hamburgerii și chiftelele.
Cum se face pesmetul
Se prepară în robotul de bucătărie: așază bucățile de pâine în robotul de bucătărie sau în borcanul blenderului. Pulsează până la dimensiunea dorită a miezului, aproximativ de mărimea unor boabe de orez. Adaugă bucățile de pâine în loturi mici pentru cele mai bune rezultate.
Pentru a face cu mâna: așază pâinea uscată într-o pungă sigilată. Zdrobește-o cu un făcăleț pentru a o face în firimituri. Pune-o într-o pungă resigilabilă și păstreaz-o la frigider până la 1 lună. Dacă folosești pâine proaspătă, așează felii pe o foaie de copt și usucă-le ușor în cuptor la 220 de grade timp de 15 minute. Se răcește și se prepară conform instrucțiunilor. Poți păstra aceste pâini în congelator timp de până la trei luni.
Cel mai bine este să faci pesmet cu pâine veche sau uscată, de câteva zile. Data viitoare când pâinea ta nu mai e bună, o poți transforma rapid în pesmet.
Cum poți folosi pesmetul
Peste paste
Să pui puțină brânză rasă pe paste înainte să le bagi la cuptor este standard, dar să adaugi pesmet duce felul de mâncare la un nivel superior. Adaugă pesmet proaspăt la următoarea porție de paste pe care o bagi la cuptor, pentru o crustă crocantă și o textură de vis.
Peste fructe de mare
Pesmetul prăjit, cu usturoi, este fenomenal deasupra pastelor cu scoici, iar mâncărurile tradiționale cu fructe de mare nu sunt complete fără o garnitură crocantă de pesmet. În loc să acoperi peștele cu un pane, gătește-le în cuptor și termină-le cu un strop de pesmet prăjit, asezonat cu ierburi proaspete.
Îngroașă supa
Pesmetul poate adăuga textură la orice supă consistentă. Se dizolvă aproape instantaneu, așa că amestecă-l puțin câte puțin până când supa ajunge la consistența dorită.
Cotlete pane
Folosește pesmetul pentru a adăuga un strat crocant la cotlete de porc sau de miel. Asezonează pesmetul cu parmezan, usturoi sau ierburi înainte de a-l acoperi cu pesmet pentru a adăuga un strat suplimentar de aromă.
La chifteluțe
Rolul pe care pesmetul îl joacă în chiftele poate că nu face ca pesmetul să iasă în evidență, dar este unul dintre cele mai importante. Fără pesmet, chiftelele ar fi doar biluțe de carne.
Pentru orice fel de mâncare la cuptor
Transformă orice mâncare la cuptor într-un fel delicios de mâncare adăugând un strat de pesmet. Pentru a reda aromele de toamnă, încearcă pesmetul de secară sau pesmetul proaspăt combinat cu ierburi aromate.
Peste legume
Legumele trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă, dar sunt adesea un pic banale. Dar cu un strop de pesmet, legumele sunt însuflețite cu o crocantă și delicioasă.
Cu friptură de pui
O modalitate ușoară de a face puiul la cuptor și mai aromat? Înainte de a îl pune la cuptor, întinde sub piele un amestec aromat de ierburi proaspete, unt și pesmet. Adaugă unt și peste piele, ca să iasă crocantă și delicioasă.
Sursa foto: 123rf.com
Aperitive de post – 10 idei de aperitive delicioase pe durata postului
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!