Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Acestea sunt cele mai tari filme ale anului 2018! Dacă le-ai ratat, poți profita de zilele libere de la final de an să le vezi!
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > VIDEO/ Acestea sunt cele mai tari filme ale anului 2018! Dacă le-ai ratat, poți profita de zilele libere de la final de an să le vezi!

VIDEO/ Acestea sunt cele mai tari filme ale anului 2018! Dacă le-ai ratat, poți profita de zilele libere de la final de an să le vezi!

E păcat să încheiem anul cu restanțe când e vorba de propriile pasiuni, nu crezi? Plus că mâine-poimâine intrăm într-un 2019 plin de lansări de filme promițătoare, despre care vom vorbi cu altă ocazie, deci acum e momentul să recuperezi.

De Sebastian Vizan,

Într-un 2018 mai degrabă zgârcit pentru Hollywood, am avut totuși parte de suficiente excepții.  E adevărat că „The Nun”, „Venom” sau „The Crimes of Grindelwald”, printre altele, ne-au lăsat cu buza umflată, dar e la fel de adevărat că alte povești din cinema merită văzute și revăzute!

Iată un top al filmelor pe care, dacă le-ai ratat, te invit urgent la binging.

Hereditary

În „Hereditary” avem de-a face cu un horror aproape perfect, cu siguranță unul dintre cele mai bune ale întregului deceniu. E un răsfăț vizual și o gură de aer proaspăt în genul ăsta cinematografic; o dramă sfâșietoare, care capătă treptat proporții supranaturale și care te face să tremuri necontrolat sub plapumă prin atmosfera lugubră. N-am cum să-i rezum povestea în două-trei fraze, așa că te las cu o recomandare hotărâtă: dacă-ți plac filmele de groază, mai bine de-atât nu prea se poate!

Avengers: Infinity War

În cel mai ambițios film cu supereroi făcut vreodată, Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), Spider-Man (Tom Holland) și restul Răzbunătorilor îl înfruntă pe Thanos (Josh Brolin). Titanul nebun s-a pus pe colecționat niște cristale mistice care-l vor face omnipotent, hotărât să ucidă jumătate de Univers dintr-un motiv surprinzător de nobil. Deși e bazat pe benzi desenate, „Infinity War” s-a dovedit a fi unul dintre cele mai emoționante filme ale anului.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Summer of ’84

Cu un buget aproape inexistent, thriller-ul ăsta canadian reușește să ne transpună total în anii 80 și în propria copilărie, când vânătoarea de mistere alături de prieteni părea cel mai important lucru din lume. Dar puștii din „Summer of ‘84” chiar nu se joacă: un criminal în serie le terorizează orășelul, iar ei îl bănuiesc pe vecinul polițist că ar fi psihopatul. Pe măsură ce investighează, copiii devin tot mai confuzi și se trezesc în miezul unui joc extrem de periculos.

Black Panther

Cel mai lăudat blockbuster cu supereroi al anului, „Black Panther”, a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru titlul de cel mai bun film și pare un candidat serios la Oscaruri. După asasinarea tatălui său, T’Challa (Chadwick Boseman) se întoarce în Wakanda pentru a prelua tronul acestui stat african extrem de bogat, dar complet izolat de restul lumii. Black Panther descoperă însă că nu toată lumea e de acord cu viziunea lui globalistă și e provocat la un duel pe viață și pe moarte pentru deciderea noului lider.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

A Quiet Place

Aproape un film mut, horror-ul ăsta ne poartă tiptil într-o lume postapocaliptică dominată de monștri care vânează pe baza auzului. Cel mai mic zgomot pe care-l faci te condamnă automat la o moarte violentă, deci toată lumea trăiește în permanentă paranoia. Ți-e și frică să crănțăni popcorn în timp ce-i urmărești pe John Krasinski și Emily Blunt comunicând strict prin semne.

A Star is Born

Deși musicalurile sunt penibile prin definiție, Bradley Cooper și Lady Gaga fac pereche într-unul lacrimogen, în care nimeni nu întrerupe conversația ca să cânte/danseze. Muzica e integrată natural în poveste prin faptul că ei joacă un cuplu de cântăreți profesioniști. El era deja un nume consacrat când s-a îndrăgostit de ea și, descoperind talentul uluitor al fetei, a împins-o de la spate pe culmile gloriei. Pe măsură ce cariera ei evoluează, relația are de suferit tot mai mult. Pregătește-ți un pachet de șervețele înainte să-i dai „Play”, că o să ai ochii roșii până ajungi la genericul de final. Deci, prejudecățile mele au fost penibile, nu musicalul!

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Bohemian Rhapsody

Freddie Mercury a recucerit microfonul, energic și flamboaiant ca întotdeauna, prin interpretarea impecabilă a egipteanului Rami Malek. Filmul revizitează ascensiunea trupei Queen, de la o gașcă de studenți care cântau prin orice bodegă până la formația legendară care revoluționa industria muzicală în anii 70. Cu o coloană sonoră perfectă și momente hipnotizante pe scenă, „Bohemian Rhapsody” e mai mult decât un film – e o experiență epică.

The Ballad of Buster Scruggs

Noul film al genialilor frați Coen e un western marca Netflix, o antologie de șase povești care explorează câte o latură diferită a Vestului Sălbatic. De la umor negru și momente muzicale până la iubiri inocente și războaie sângeroase, „Buster Scruggs” oferă câte ceva pentru toate gusturile, cu ajutorul unei distribuții perfecte. N-are cum să nu te cucerească măcar un capitol-două.

BONUS: Serialul „The Haunting of Hill House”

Poți să-l consideri un film lung de 10 ore, ca să nu deviem prea mult de la ideea topului. „Hill House” pur și simplu a paralizat internetul, useri din întreaga lume plângându-se de insomnie, palpitații, stări de greață sau chiar atacuri de panică în timp ce urmăreau pe Netflix serialul lui Mike Flanagan.

Exagerează, pentru că supranaturalul ocupă un plan secund în toată povestea. Accentul cade pe drama unei familii destrămate, nevoite să înfrunte iar entitățile malefice care au gonit-o din propria casă cu mulți ani în urmă. Oscilăm constant între trecut și prezent, văzând cum istoria se repetă și – cireașa de pe tort – cum se întrepătrund firele temporale. E un pic întortocheat, dar fix ăsta-i farmecul.

Close
Închide
  Close