În ciuda freneziei mondiale cu care este consumată aceasta legumă care se bucura de o popularitate mult prea mare, pe nedrept după părerea mea, ceapă poate face şi rău, mai ales celor care dezvoltă intoleranta datorită unui consum exagerat, celor care doresc să slăbească, precum şi celor cu probleme gastrice sau biliare.

Ca să nu mai menţionăm mirosul neplăcut pe care îl emana o persoană care tocmai a consumat ceapă crudă, sau aroma pestilenţială cu care ne “înnobilam” locuinţa atunci când gătim cu ceapă. Mama Natură nu da chixuri. Dacă o legumă poate să miroasă în acest mod neplăcut, de ce ne ambiţionam cu toţii să o ridicăm la statut de antidot universal?! Cum poate să facă bine ceva care, doar mirosindu-l, îţi declanşează o repulsie imediată?!

Organismul ştie ce este bine şi ce este rău pt el. Gândiţi-vă la femeia însărcinată care, spontan, stopează brusc consumul de orice ar putea fi toxic pentru fat: cafea, carne, etc, sau nu mai poate să suporte parfumuri, fum de ţigară, etc.

Deci, stimaţi cititori, nu vă chinuiţi să mâncaţi ceapă dacă nu vă place, doar pentru că aţi citit undeva că ceapă este bună la toate!
Ceapă irita tractul digestiv. Cei care au sensibilităţi gastrice ar trebui să evite consumul de ceapă. Favorizează şi agravează gastrita, ulcerul sau refluxul gastroesofagian.

Ceapă creşte mult pofta de mâncare. Nu este o noutate pentru nimeni, ştim cu toţii că atunci când mâncăm ceapă crudă, senzaţia de foame acută apare foarte repede, din nou. Deci ar trebui exclusă complet din orice dietă de slăbit.

Ceapă conţine seleniu care este toxic dacă se consuma mai mult de 500 mcg/zi. O ceapă de 100 de grame, conţine 800 mcg de seleniu. Fragilitatea unghiilor, ameţelile, greaţă şi gustul de metal în gură, căderea părului pot fi semne că există prea mult seleniu în organism.
Atenţie, ceapă, prin vasodilataţia pe care o creează, poate scădea tensiune arterială, astfel că persoanele cu tensiune mică se vor resimţi după consumul de ceapă.

Recomandarea mea este să introduceţi în alimentaţia dvs feniculul, şi să-l consumaţi în acelaşi mod în care aţi fi consumat ceapă, adică în salate, în tocănite, ciorbe, etc.

Feniculul are o aromă minunată. Feniculul inhiba pofta de mâncare. De asemenea scade colesterolul, scade tensiunea arterială, este antimicrobian, antiinflamator, protejează şi vindecă mucosa intestinala, este antiflatulent, combate obezitatea şi este un foarte puternic antioxidant.

În câteva cuvinte, feniculul are toate beneficiile cepei şi nu are aproape niciunul dintre dezavantajele acesteia.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dacă vrei să slăbeşti mai uşor renunţa la CEAPĂ! Şi introdu în alimentaţia zilnică, feniculul! Adina Alberts răspunde

Citeşte şi:

Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
PARTENERI - GSP.RO
Bianca Andreescu, întrebată direct: „Dacă sunt lesbiană? Hai s-o lămurim”
Horoscop 24 ianuarie 2021. Berbecii dau importanță unor impresii de moment și îndepărtează prietenii
HOROSCOP
Horoscop 24 ianuarie 2021. Berbecii dau importanță unor impresii de moment și îndepărtează prietenii
VIDEO. Cel mai sincer dealer de droguri. Ce le-a spus polițiștilor când a fost oprit în trafic
Știrileprotv.ro
VIDEO. Cel mai sincer dealer de droguri. Ce le-a spus polițiștilor când a fost oprit în trafic
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Telekomsport
Celebra gimnastă a ţării a ajuns omul străzii. ŞOC: întreţine relaţii intime pentru bani
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sore și Lidia Buble, protagonistele unui editorial fashion dintr-un viitor în care ochelarii de soare au microfon (PUBLICITATE)