MENIU CAUTĂ

DE CE SE MĂRESC PORII ŞI CUM ÎI MICŞOREZI

Distribuie

Porii se pot închide şi deschide?
„Acel cerculeţ pe care noi îl numim por este de fapt capătul unui tub ce face legătura între o glandă sebacee şi suprafaţa pielii. Rolula cestui tub este de a duce sebumul de la glandă la suprafaţa pielii” explică Dr. Neal Schultz, un faimos dermatolog american, pe dermtv.com.
El spune că porii nu se pot deschide şi închide singuri. Porii sănătoşi sunt foarte mici, aproape invizibili. Însă devin mai mari şi capătă un aspect neplăcut atunci când se măresc.

Ce îţi măreşte porii
Porii măriţi, vizibili de obicei pe nas şi în jurul lui, sunt de fapt pori „infundaţi”. Dopul format din sebum şi celule moarte înfundă porul, astfel că sebumul produs de glanda sebacee nu mai poate ieşi la suprafaţa pielii. Pe măsură ce sebumul se adună, porul se dilată. Când dopul este îndepărtat, porul se contractă şi devine din nou minuscul.

Cum micşorezi porii
Dr. Schultz explică: „Soluţia este o combinaţie între exfolierea fizică şi chimică. La sfârşitul duşului zilnic, după ce pielea a fost expusă aburului, foloseşte un scrub blând. Masează produsul pe zonele cu probleme timp de maxim 10-15 secunde, apoi clăteşte. După duş, usucă pielea şi foloseşte un exfoliant chimic blând, cu acid glicolic sau acid salicilic.”

Continuarea pe unica.ro

Comentarii