Se spune că flacăra iubirii se domoleşte cu vremea, lăsând locul altor sentimente mai longevive: respect, încredere, devotament… Denumirile populare date fiecărui an de căsnicie reflectă chiar această evoluţie a relaţiei în doi.

  • Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Nunta de hârtie. Aniversare 1 an de căsătorie:

Hârtia e foarte fragilă, trebuie “să te porţi cu ea” cu mare grijă, ca să nu se rupă. Aşa cum trebuie să se poarte şi proaspeţii căsătoriţi, pentru ca relaţia lor să treacă primul prag şi… testul timpului.

Cadouri pentru aniversare nunta de hârtie sunt cele fabricate, fireşte, din hârtie: primul bileţel de dragoste pe care şi l-au trimis cei doi (dacă l-au păstrat, fireşte) sau scrisori în care să-şi mărturisească sentimentele, în continuare profunde şi la fel de puternice ca la început, o fotografie printată pe hârtie lucioasă a locului în care soţii s-au cunoscut ori una a locului unde a fost făcută cererea în căsătorie. La fel de bine, se poate dărui un voucher pentru shopping (e tot din hârtie, nu-i aşa?) sau unul pentru o şedinţă de răsfăţ la spa. Ori dacă buzunarul o permite, două bilete pentru o destinaţie exotică, echivalentul invitaţiei într-o nouă lună de miere…

Gunoiul ținut preș. A fost nevoie de un scandal sexual în Malta și de mărturia unei mame din Craiova ca să aflăm de la șefii Universității de ce l-au dat afară pe Devis Mangia
Recomandări
Gunoiul ținut preș. A fost nevoie de un scandal sexual în Malta și de mărturia unei mame din Craiova ca să aflăm de la șefii Universității de ce l-au dat afară pe Devis Mangia
nunta de hartie

Nunta de bumbac. Aniversare 2 ani de căsătorie:

Bumbacul este mai trainic decât hârtia, aşa cum este şi legătura dintre soţi la cea de-a doua aniversare.

Cadouri pentru aniversare nunta de bumbac: lenjerie de pat, lenjerie intimă, halat, papuci şi prosoape de baie din bumbac – practic, ai de unde alege, totul e ca darul să fie din bumbac şi pe placul soţiei sau al soţului!

12-13-shutterstock_302569412

Nunta de piele. Aniversare 3 ani de căsătorie:

După trei ani, se spune că relaţia este deja ca pielea tăbăcită, nu se mai rupe cu una, cu două.

Cadouri pentru aniversare nunta de piele: îmbrăcăminte, încălţăminte, genți, curele, portofele, chiar şi bijuterii confecţionate din piele. La fel de bine se potrivesc o carte sau o agendă cu copertă din piele, un set de accesorii pentru birou ori un ceas care are cureaua din piele.

Ligia Deca, propusă de PNL ca ministru al educației. Premierul Ciucă l-a lăudat pe Cîmpeanu că „a muncit zi și noapte” la Legile educației
Recomandări
Ligia Deca, propusă de PNL ca ministru al educației. Premierul Ciucă l-a lăudat pe Cîmpeanu că „a muncit zi și noapte” la Legile educației
12-13-shutterstock_212537599

Nunta de pânză sau de flori. Aniversare 4 ani de căsătorie:

Greul a cam trecut, de acum, viaţa în doi este solidă ca pânza ţesută des şi frumoasă ca o floare. Cel puţin, în teorie şi în vorba populară.

Cadouri pentru aniversare nunta de pânză: florile preferate ale soţiei şi o seară romantică pregătită cu tot dichisul: faţă de masă şi şerveţele din pânză cu motive florale, câte o floare lângă fiecare tacâm… Sau o baie cu spumă şi lumânări parfumate şi un pat pe care ai presărat petale de trandafiri.

12-13-shutterstock_354099773

Nunta de lemn. Aniversare 5 ani de căsătorie:

Solid şi flexibil totodată, lemnul are însă un punct slab: arde uşor. Aşa e şi căsnicia ajunsă la a cincea aniversare.

Klaus Iohannis spune că „avem nevoie de toleranță zero față de plagiat”, care este „un fenomen toxic”, fără a-i rosti numele fostului ministru Cîmpeanu
Recomandări
Klaus Iohannis spune că „avem nevoie de toleranță zero față de plagiat”, care este „un fenomen toxic”, fără a-i rosti numele fostului ministru Cîmpeanu

Cadouri pentru aniversare nunta de lemn: o piesă de mobilier din lemn (sau mai multe, după posibilităţi), decoraţiuni din lemn, o poză de cuplu în ramă de lemn, un bonsai, o escapadă în doi la munte, într-o cabană din lemn, sau măcar o plimbare braţ la braţ printr-un parc cu arbori deşi, dacă bugetul nu permite extravaganţe.

12-13-shutterstock_93366016(1)

Nunta de zahăr sau de fier. Aniversare 6 ani de căsătorie:

Dulce ca zahărul şi rezistentă ca fierul se spune că e viaţa în doi la cea de-a şasea aniversare.

Cadouri pentru aniversare nunta de zahăr sau de fier: un tort cu (sau fără) şase lumânări ori o cremă de zahăr ars preparată acasă, o bicicletă sau o trotinetă pentru adulţi, bijuterii şi/sau o casetă din metal. Mai puţin inspirate sunt cadourile de uz gospodăresc: tigăi, fier de călcat, trusă de scule. Şi de maximă inspiraţie este… o excursie la Paris, având ca obiectiv turistic principal Turnul Eiffel.

12-13-shutterstock_322877966

Nunta de lână sau de cupru. Aniversare 7 ani de căsătorie:

Lâna este un material cald, confortabil, iar cuprul este un bun conductor de căldură. Aşadar, confortul şi căldura sunt reperele căsniciei ajunse la borna cu numărul 7.

Cadouri pentru aniversare nunta de lână sau de cupru: fular, şosete, mănuşi, pulover din lână sau din caşmir, un ibric din cupru pentru cafeaua băută împreună, bijuterii vintage din cupru etc.

12-13-shutterstock_278493587

Nunta de bronz sau de lut. Aniversare 8 ani de căsătorie:

Lutul – materia primă din care se spune că l-a făcut Dumnezeu pe Adam – este simbolul fertilităţii. Iar bronzul e sinonim cu stabilitatea, rezistenţa.

Cadouri pentru aniversare nunta de bronz sau de lut: o vază sau o statuetă din bronz, figurine din lut, cosmetice cu factor de protecţie solară, pentru… un bronz frumos şi sănătos, o zi petrecută pe plajă – într-un loc exotic, dacă buzunarul permite, de ce nu?

12-13-shutterstock_130167068(1)

Nunta de salcie. Aniversare 9 ani de căsătorie:

Subţire, aparent fragilă, salcia se îndoaie în vânt, dar nu se rupe. Aşadar, după 9 ani, căsnicia e din ce în ce mai rezistentă la încercările vieţii, pentru că soţii ştiu să se dea “după cum bate vântul” şi, la nevoie, să facă compromisuri.

Cadouri pentru aniversare nunta de salcie: un coş împletit din ramuri de salcie, un buchet de ramuri de salcie, brăţară şi inel împletite din ramuri tinere. Dacă staţi la curte, puteţi planta – de ce nu? – o salcie, împreună, pentru a marca astfel cea de-a noua aniversare. Va fi o zi de care vă veţi aminti toată viaţa.

12-13-shutterstock_383710018

Nunta de tinichea sau de aluminiu. Aniversare 10 ani de căsătorie:

Denumirea poate părea ironică, dacă te gândeşti la tinichea ca la un material ieftin, dar o “tinichea” din aluminiu are marea calitate că nu rugineşte. Patina timpului nu o atinge. Aniversarea de zece ani este considerată piatra de temelie pentru anii care vor urma. Şi se marchează obligatoriu printr-o petrecere pe cinste, alături de rude şi de prieteni.

Cadouri pentru aniversare nunta de tinichea sau de aluminiu: tabacheră, brichetă, portţigaret, ceas, troller, portcard, geantă pentru cosmetice – toate din aluminiu, evident. Poate fi un obiect personalizat cu numele soţiei/soţului, cu un mesaj de suflet ori cu un simplu, dar eficient “Te iubesc”.

12-13-shutterstock_312968591

Nunta de oţel. Aniversare 11 ani de căsătorie:

Explicaţiile sunt inutile, când te gândeşti la oţel. Ştim că este unul dintre cele mai rezistente materiale din lume!

Cadouri pentru aniversare nunta de oţel: breloc, bijuterii, tacâmuri din oţel inoxidabil, patine, ceas, shaker pentru cocktailuri, cuburi de gheaţă din oţel (pentru răcirea băuturilor)… Bani şi imaginaţie să ai, că obiecte din oţel găseşti o grămadă! Important e să nimereşti ceva care să-i placă jumătăţii tale sau să aibă o semnificaţie specială pentru voi doi.

12-13-shutterstock_353723990

Nunta de mătase. Aniversare 12 ani de căsătorie:

Moale, fină, plăcută la atingere – aşa este mătasea. Şi aşa e şi căsnicia trecută de cel de-al 12-lea prag. A câştigat valoare, la fel ca acest material preţios.

Cadouri aniversare nunta de mătase: batistă, cravată, eşarfă, lenjerie intimă, bluză din mătase.

10-11-shutterstock_124327633

Nunta de dantelă. Aniversare 13 ani de căsătorie:

Se rupe uşor? Nu şi dacă este confecţionată tradiţional, din aţă rezistentă! În plus, dantela este asociată cu ideea de frumuseţe, eleganţă, distincţie şi… transparenţă. Cea din urmă fiind o calitate de bază în relaţia de cuplu.

Cadouri aniversare nunta de dantelă: lenjerie intimă, mănuşi, faţă de masă, perdea, lenjerie de pat brodată cu dantelă, huse din dantelă pentru fotolii ori taburete…

12-13-shutterstock_169488140

Nunta de fildeş. Aniversare 14 ani de căsătorie:

Extrem de preţios şi cu o culoare superbă, fildeşul conferă un statut aparte celei de-a 14-a aniversări.

Cadouri aniversare nunta de fildeș: bijuterii şi obiecte de artă din fildeş se găsesc, dar dacă te gândeşti la sacrificiul atâtor elefanţi pentru un moft uman, o să preferi cadourile simbolice – haine, pantofi, cuverturi, lenjerie de pat ivoire (culoarea fildeşului) sau, dacă bugetul îţi permite, o escapadă în Coasta de Fildeş, Africa.

12-13-shutterstock_384448303

Nunta de cristal. Aniversare 15 ani de căsătorie:

Strălucitor şi transparent, cristalul este simbolul perfect pentru cel de-al 15-lea an al vieţii în doi.

Cadouri aniversare nunta de cristal: decoraţiuni, veselă, pahare, scrumieră, vază, suport pentru lumânări din cristal, ceas de mână sau de buzunar cu capac din cristal, bijuterii Swarovski sau orice bijuterii cu pietre albe, transparente.

12-13-shutterstock_249025114(1)

Nunta de porţelan. Aniversare 20 ani de căsătorie:

Porţelanul simbolizează fragilitatea (o relaţie care, în 20 de ani, nu a reuşit să înlocuiască sau să dubleze iubirea cu respectul, încrederea, complicitatea riscă să eşueze în rutină şi plictis). Mai simbolizează însă încrederea şi devotamentul.

Cadouri pentru aniversare nunta de porţelan: ceainic şi ceşti, set de farfurioare, bijuterii pictate, un ceas-obiect de artă din porţelan, globuri pentru lustră, sfeşnic din porţelan. Lărgind simbolistica, putem trece la o cină într-un restaurant chinezesc sau, deschizând laaaaaarg portofelul, la o excursie în China, patria celui mai fin porţelan.

12-13-shutterstock_184096442

Nunta de argint. Aniversare 25 ani de căsătorie:

Înţelepciune şi trăinicie sunt semnificaţiile consacrate ale argintului.

Cadouri aniversare pentru nunta de argint: verighetele din argint sunt literă de lege la nunta de argint. Ele se poartă pe inelar, lângă verigheta din aur, pentru tot restul vieţii. Sunt “permise”, suplimentar, şi alte bijuterii din argint, cu sau fără pietre (semi)preţioase, ori alte obiecte simbolice: o fotografie de cuplu sau una în care apar şi copiii prinsă în ramă din argint, un ceas, un stilou, butoni de cămaşă, decoraţiuni din argint.

12-13-shutterstock_102559352

Nunta de perle. Aniversare 30 ani de căsătorie:

Perla este rodul “trudei” de ani a scoicii, care adună nisipul bob cu bob. La fel, căsnicia care a atins impresionanta “vârstă” de trei decenii este dovada încrederii, răbdării şi rezistenţei cuplului în faţa încercărilor de tot felul.

Cadouri aniversare pentru nunta de perle: bijuterii cu perle, butoni cu perle – fie ele chiar şi artificiale, dacă cele de cultură depăşesc posibilităţile financiare -, bijuterii sau alte obiecte cu aspect perlat/sidefat (ramă foto, oglindă cu ramă, cuţit pentru hârtie) etc.

12-13-shutterstock_330778631(1)

Nunta de rubin. Aniversare 40 ani de căsătorie:

Rubinul este piatra curajului şi simbol al relaţiilor care nu s-au descurajat şi nu s-au destrămat după atât de mulţi ani.

Cadouri pentru aniversare nunta de rubin: flori în culoarea rubinului, bijuterii încrustate cu rubin (tradiţia spune că ar trebui montate pe verighete atâtea rubine câţi copii au soţii împreună), decorarea casei sau a sălii de restaurant în care este organizată nunta aniversară în roşu-rubiniu, un vin de colecţie sau şampanie roşie.

12-13-shutterstock_110378360

Nunta de aur. Aniversare 50 ani de căsătorie:

Aurul este simbolul bogăţiei, căldurii, iubirii veşnice.

Cadouri pentru aniversare nunta de aur: bijuterii din aur, tacâmuri din argint suflat cu aur, ceas din aur (sau măcar placat cu aur), eşarfă, cravată, bluză din mătase aurie etc.

12-13-shutterstock_272563877

Nunta de ametist. Aniversare 60 ani de căsătorie:

Ametistul este asociat cu stabilitatea, trăinicia, pacea interioară, calităţi dovedite din plin de cuplurile care au reuşit să reziste atâta amar de vreme.

Cadouri pentru aniversare nunta de ametist: orice obiect pe gustul aniversaţilor, neapărat în nuanţe de mov.

12-13-shutterstock_226823380

Nunta de platină. Aniversare 70 ani de căsătorie:

Cel mai scump şi mai durabil metal preţios e alegerea perfectă pentru a simboliza această aniversare.

Cadouri pentru aniversare nunta de platină: orice obiect din platină, fie el cât de mic.

12-13-shutterstock_328520669

Nunta de diamant. Aniversare 75 ani de căsătorie:

Piatra preţioasă cu cea mai mare duritate îşi trage numele din grecescul “adamas” – “de neînvins”. Aşa e şi căsnicia ajunsă până aici.

Cadouri pentru aniversare nunta de diamant: dacă soţii nu-şi pot oferi bijuterii fie şi cu diamante minuscule, o petrecere de pomină, la care să vină toţi copiii, nepoţii şi strănepoţii, le va înlocui cu brio. Familia e cea mai importantă pentru cuplul ajuns la această bornă şi iubirea celor dragi e mai de preţ decât orice diamant.

12-13-shutterstock_302047553

Cabral i-a făcut cea mai frumoasă declaraţie de dragoste soţiei, la doi ani de la nuntă

Pe Cabral şi pe Andreea îi ştim trăsniţi şi amuzanţi şi aproape fiecare postare pe blogurile lor despre cum se tachinează e o sursă de bunădispoziţie. Pe lângă bunădispoziţie însă, filmuleţul făcut de prezentatorul de la PRO TV pentru soţia lui când au împlinit doi ani de căsnicie a fost de o emoţie profundă. Şi sigur destinatara a izbucnit în lacrimi când l-a văzut! Ce-a făcut Cabral aşa… impresionant? A adunat o mână de prieteni şi de colegi – Andreea Esca, Andi Moisescu şi Tudor Chirilă s-au numărat printre ei – care i-au declarat Andreei, în faţa camerei de filmat: “Cabral te iubeşte!”.

12-13-cabral-ibacka-foto-marius

FOTO: VIVA

David Beckham şi-a tatuat pe inelar anul în care s-a însurat cu Victoria

Când ai bani de-i întorci cu lopata – la propriu – şi poţi să-ţi cumperi oricând orice-ţi doreşti, găsirea cadoului potrivit pentru o aniversare devine o adevărată provocare. Ca să-şi uşureze sarcina, anul trecut, la aniversarea căsniciei cu Victoria, David Beckham a apelat la simbolistică: şi-a tatuat pe degetul mic de la mâna dreaptă anul în care s-a cununat cu fosta cântăreaţă, devenită designer: 99. Adică 1999.

12-13-david-beckham-99-tattoo
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

„Mangia îi făcea copilului meu propuneri indecente în timp ce se masturba în fața lui”. Caz șocant în România
GSP.RO
„Mangia îi făcea copilului meu propuneri indecente în timp ce se masturba în fața lui”. Caz șocant în România
Loredana Groza, indecentă TOTAL în limuzină! Și-a ridicat picioarele și apoi a... VIDEO de excepție
Playtech.ro
Loredana Groza, indecentă TOTAL în limuzină! Și-a ridicat picioarele și apoi a... VIDEO de excepție
Mesaj strigător la cer pe o coroană de flori de la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Oamenii s-au revoltat când au citit
Viva.ro
Mesaj strigător la cer pe o coroană de flori de la înmormântarea lui Alexandru Arșinel! Oamenii s-au revoltat când au citit
Reacţia unor turişti din Israel, în vizită la Bucureşti. Ce i-a nemulţumit pe Moran şi Natalie: "Am căutat aici şi nu există"
Observatornews.ro
Reacţia unor turişti din Israel, în vizită la Bucureşti. Ce i-a nemulţumit pe Moran şi Natalie: "Am căutat aici şi nu există"
Șoferul ucis de bolovan pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca. Ce urma să facă
Știrileprotv.ro
Șoferul ucis de bolovan pe Defileul Jiului se întorcea de la mormântul lui Arsenie Boca. Ce urma să facă
Ce salariu primește o femeie care lucrează pe tractor, în România. Suma de bani câștigată lunar e foarte mare
FANATIK.RO
Ce salariu primește o femeie care lucrează pe tractor, în România. Suma de bani câștigată lunar e foarte mare
Reghecampf, lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan. Ce decizie a luat acesta
Orangesport.ro
Reghecampf, lovitură teribilă pentru Anamaria Prodan. Ce decizie a luat acesta
Horoscop 4 octombrie 2022. Taurii sunt preocupați de imaginea lor pe plan profesional și la nivelul unui întreg grup social
HOROSCOP
Horoscop 4 octombrie 2022. Taurii sunt preocupați de imaginea lor pe plan profesional și la nivelul unui întreg grup social
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase
PUBLICITATE
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase