Mergi direct la conținut »
Ți-a întârziat zborul mai mult de 3 ore? Ce despăgubiri poți primi de la compania aeriană
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Ți-a întârziat zborul mai mult de 3 ore? Ce despăgubiri poți primi de la compania aeriană

Ți-a întârziat zborul mai mult de 3 ore? Ce despăgubiri poți primi de la compania aeriană

Despăgubiri pentru întârzierea zborului. Întârzierea zborului, chiar dacă este neplăcută, vă poate aduce o sumă considerabilă de bani în buzunare. În funcție de întârziere, recompensa poate ajunge până la 600 de euro, scrie Răzvan Pascu, consultant în turism. 

Dacă zborul cu care urmează să decolați este întârziat, supra rezervat sau dacă ați ajuns la destinație cu o întârziere de minim 3 ore, atunci, conform unei Directive Europene din 2004, aveți dreptul să primiți o despăgubire. Sumele pot varia între 250 de euro și 600 de euro per pasager, în funcție de cât de mare este distanța călătoriei.

Astfel, puteți primi 250 de euro pentru zboruri pe distanțe sub 1500 de kilometri; 400 de euro pentru zboruri pe distanțe între 1500 – 3500 de kilometri și 600 de euro pentru zboruri pe distanțe de peste 3500 de kilometri (cu peste 4 ore întârziere).

Puteți primi compensațiile când compania aeriană este înregistrată în UE, fie când zborul decolează de pe un aeroport aflat pe teritoriul Uniunii Europene, indiferent de compania aeriană.

Totodată, dacă zborul a întârziat minim două ore, compania aeriană are obligația de a oferi asistență, mese și băuturi răcoritoare, proporțional cu timpul de așteptare.

Dacă zborul urmează să decoleze a doua zi și ești nevoit să rămâi o noapte în aeroportul de escală sau la aeroportul de plecare spre casă, atunci compania aeriană este obligată să îți ofere și cazare + mese.

Mai multe puteți citi pe blogul razvanpascu.ro.


CITEȘTE ȘI: Gigi mână de aur. Becali a câștigat 240 de milioane de euro doar de la FCSB. Marea lui ambiție: „Vreau ca până în 2028 să câștig un miliard de euro din fotbal!”


FOTO: PIXABEY

Close
Închide
  Close