MENIU CAUTĂ
, de Florin Ghioca

VIDEO. Dragoș Pătraru deschide o școală… altfel: „Școala noastră încă te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor”

Distribuie

După plecarea de la TVR, prezentatorul emisiunii „Starea Nației” are planuri mari și vrea, pe lângă emisiune pe care o începe la Prima TV, să deschidă o școală particulară, intitulată chiar „Școala Nației”.

Proiectul, care se anunță unul destul de amplu, va demara în această toamnă și va aduce la catedră cele mai importante nume din anumite domenii, din meserii pe care copiii nu le învață în momentul de față în școli.

Practic, „Școala Nației” nu va fi o alternativă la învățământul actual, ci mai degrabă o completare. „E proiectul meu cel mai important pentru perioada următoare. Asta înseamnă o școală făcută cu profesioniști din toate domeniile, va fi o treabă non-profit pentru noi. Asociația „Starea Nației” se ocupă de acest proiect. Pregătim niște cursuri care vor fi o combinație între online și la fața locului. Am luat o sală foarte mare pe care o vom transforma în sală de clasă. Vom lua cei mai buni oameni din mai multe domenii și vom face ce nu se face la școala din România. Se va adresa tuturor oamenilor care vor să învețe ceva, inclusiv de la idolii lor, oameni super recunoscuți în branșa lor. Aceștia vor fi plătiți – cei care vor – iar ce care nu vor, veniturile lor, din ce plătesc cursanții vor rămâne tot acolo, pentru dezvoltarea proiectului pe mai multe zone. Vom avea niște burse pentru copii”, a declarat Dragoș Pătraru la Libertatea LIVE.

”Copiii învață pentru niște teste imbecile”

Acest lucru se va întâmpla după ce noua emisiune va demara pe micile ecrane. „Școala noastră, din păcate, încă te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. Noi vrem să începem să îi pregătim pe tineri pentru ceea ce urmează: de meserii care nu există în acest moment în școală. Și să îi legăm de oamenii care asta fac practic, de firme care caută asemenea oameni”, a mai spus vedeta TV, care se va ocupa de organizare și de bunul mers al lucrurilor, dar îi va și inspira pe cei care se vor ocupa de acest proiect. „Avem în plan ca Mihai Radu să facă un curs de scriere creativă, să mergem pe zona asta de infotainment”, a dezvăluit pentru început Pătraru.

Prezentatorul TV regretă că în școală nu se fac și alte materii, care să stimuleze creativitatea și imaginația copiilor, iar profesorii sunt „încorsetați de o programă imbecilă”. „Fericirea pentru mine este un sentiment d-ăsta de utilitate. Și cred că ne putem face toți utili, fiecare în domeniul lui, încurajând sau având astfel de inițiative care privesc educația. Am făcut mult prea puține lucruri în ultimii 30 de ani pentru o Românie educată. Copiii vor să afle, dar școala le anulează tot ce înseamnă creativitate. Ei sunt pasionați de lucruri, dar nu pot cu această școală. Învață pentru niște teste absolut imbecile, unde trebuie să reții mai mult niște lucruri decât să le treci tu prin capul tău. Copiii acceptă tot felul de tâmpenii, de umilințe, profesori d-ăștia imbecili, care vin și zic că „nota 10 este doar pentru profesori, eu nu o dau niciodată”. Încă există astfel de cretini în învățământul românesc, pe lângă mulți buni, dedicați”, a concluzionat Dragoș Pătraru în studioul Libertatea LIVE.

Citește mai multe despre dragos patraru, mihai radu, digi 24, prezentator TV, prima tv, starea natiei și Vedete pe Libertatea.

Comentarii