MENIU CAUTĂ
02 Aug. 2017 23:30

EXCLUSIV/ Am gambele şi gleznele groase. Se pot subţia prin operaţie estetică? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre gambele și gleznele groase.

Desigur, gleznele se pot subţia prin lipoaspiraţie. Asta înseamnă că gleznele ar trebui să aibă grăsime care să fie scoasă prin această tehnică.

Există şi situaţii când gleznele sunt groase datorită structurilor osteocartilaginoase şi tendinoase, şi nu din cauza grăsimii. În aceste cazuri, îngustarea gleznelor nu este posibilă.

Trebuie menţionat că perioada de refacere după o lipoaspiraţie la nivelul gleznelor este anevoioasă. Datorită poziţiei declive a acestora, perioada de edematiere, adică perioada în care picioarele sunt umflate, este prelungită, astfel că dacă orice altă zona lipoaspirata se vindecă aproape complet în 2 luni, la nivelul gleznelor vindecare survine lent în aproximativ 6 luni.
În toată această perioada este indicat să nu stăm mult în picioare, iar atunci când stăm pe un scaun, să ridicăm şi picioarele la orizontală, pe un alt scaun în faţă noastră.

Să evităm orice efort fizic intens şi să exersăm zilnic, câte 30 minute, pe o bicicletă ergonomică.

De asemenea, în fiecare dimineaţă, imediat după duşul matinal, să ne punem garmentul/ciorapii medicinali, pe care să îi purtăm toată ziua, fără întrerupere, timp de minimum două luni după operaţie.

Şi gambele se pot modela în aceeaşi manieră descrisă pentru glezne. De regulă, există aproape întodeauna un strat de grăsime pe părţile laterale ale gambelor, care poate fi extras prin lipoaspiraţie şi, astfel, să obţinem gambe mai suple. Nu trebuie scoasă niciodată grăsimea de pe fețele interne ale gambelor, pentru că vom creea picioare în paranteze.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Citește mai multe despre operatie estetica pe Libertatea.

Comentarii