MENIU CAUTĂ
, de Florin Ghioca

Festivalul de Film KINOdiseea donează toate încasările în scop umanitar

Distribuie

Pentru prima dată în România, un festival de film pentru publicul tânăr își donează încasările în scop umanitar. Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film KINOdiseea Altfel (18-20 mai) va dirija banii încasați pe bilete către o campanie care ajută un copil cu autism.

Pentru micuțul Petru Mihail Onea, fiecare zi petrecută alături de ai lui este un mic miracol. A venit pe lume la doar 27 săptămâni, cu 980 gr, medicii dându-i foarte puține șanse de a fi bine. După trei luni de stat la incubator a ajuns acasă, în bratele părinților săi. A venit momentul unei noi evaluări neurologice, al cărei rezultat a fost: TSA (tulburare de spectru autist). Părinții l-au înscris în Asociația Help Autism, în cadrul căreia urmează terapiile de recuperare ABA. Rezultatele nu au încetat să apară, însă e nevoie de continuitate pentru a avea șanse maxime de recuperare. Tratamentul în momentul de față costă 4.000 de lei, atât fiind target-ul campaniei care a fost inclusă pe site-ul 1leupezi.ro.
KINOdiseea Altfel va dirija fondurile strânse în urma vânzării biletelor către părinții lui Petru, cu speranța că fiecare copil care se va bucura alături de ai lui la un film în cadrul festivalului va putea astfel să contribuie la normalitatea pe care familia Onea și-o dorește alături de micuțul Petru Mihail.

Programul complet al filmelor poate fi accesat pe www.kinodiseea.ro, bilete la proiecțiile din weekend de la Cinema Muzeul Țăranului pe www.eventbook.ro. Accesul la proiecțiile de pe 18 mai la București este liber pentru grupurile școlare, în urma unei rezervări prealabile la [email protected] KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 9 ediții precedente, festivalul a avut peste 95.000 de participanți.

Citește mai multe despre Arad, donatie și festival pe Libertatea.

Comentarii