MENIU CAUTĂ
25 Mar. 2018 23:20

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „I-am găsit în telefon mai multe conversații cu niște tipe, cărora le trimitea poze cu el nud”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Mihaela, am 27 de ani. Sunt împreună cu un băiat de aproape 1 an. El e mai tânăr decât mine cu 3 ani. În urmă cu câteva săptămâni, am descoperit că mă înșală în cel mai grotesc mod cu putință. I-am găsit în telefon mai multe conversații cu niște tipe, cărora le trimitea poze cu el nud, cerându-se la rândul lui să le trimită și ele poze cu ele dezbrăcate. Am fost în stare de șoc timp de câteva ore, până când mi-am găsit curaj să îl confrunt.
La început s-a supărat pe mine, m-a acuzat că îi violez intimitatea. Ulterior a schimbat tonul și a început să își ceară iertare, dar, în același timp, a încercat să arunce vina pentru gestul său pe mine și pe faptul că eu niciodată nu am vrut să facem ceva mai „picant” în relația noastră. Din acest motiv, zice el, a simțit nevoia să facă lucrurile pe care le-a făcut.
Într-adevăr, când ne-am cunoscut, până să fim împreună, îmi tot bătea apropouri să îi trimit poze sexy cu mine, lucru pe care eu nu l-am făcut, dar apoi nu mi-a mai cerut și am crezut că i-a trecut.
Acum nu știu ce să fac. Nu vreau să dau frâu dorințelor lui și nu cred că mai vreau să continui relația cu el. Asta deși mi-a jurat că a încetat orice legătură cu tipele alea, ba chiar îmi dă zilnic telefonul, să îl controlez, să mă asigur că nu mai face prostii. Dar nu cred că ăsta e genul de relație pe care mi-o doresc, să îl controlez permanent, să stau cu frica în sân că o să recidiveze…

Adela răspunde:

Dragă Mihaela,

Spui că iubitul tău a încercat la început să te abordeze și pe tine în același mod, dar tu l-ai refuzat – poate că tocmai asta l-a făcut să rămână cu tine… dar asta nu pledează deloc în favoarea lui, pentru că, într-adevăr, comportamentul lui este ciudat. Dacă ceea ce s-a petrecut ți-a provocat o reacție de respingere atât de mare încât nu mai poți continua această relație, atunci nu mai este nimic de făcut. Chiar dacă nu-ți vine să-l faci să sufere, totuși a cerut-o și o merită. Cât despre faptul că nu ai vrut ceva mai ”picant” în relația voastră, nu trebuie să te simți vinovată pentru asta. Dacă chiar ar fi vrut să facă ceva în plus cu tine, ar fi găsit metoda prin care să te convingă, în mod jucăuș și prietenos, nu să-ți facă reproșuri, încercând să dea vina pe tine că el a mințit! Acum, degeaba își mai cere iertare, degeaba îți dă telefonul la control. Tu doreai o relație sinceră, autentică, în care toate aceste lucruri să nu fie necesare. Dacă nu a fost în stare, acum să suporte consecințele.

Comentarii