Mergi direct la conținut »
Lansarea unei cărți-eveniment - povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Lansarea unei cărți-eveniment - povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu

Lansarea unei cărți-eveniment – povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu

Librăria Humanitas de la Cișmigiu va găzdui joi, 16 mai, de la orele 19:00, lansarea cărții Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee.

De Oana Dușmănescu,

Tatiana Niculescu a scris un volum fascinant în care reconstruiește, din documente de arhivă, scrisori inedite, memorii, jurnale și mărturii ale contemporanilor, culisele celui mai stăruitor scandal politic din istoria interbelică a României. La eveniment vor vorbi scriitoarele Tatiana Niculescu și Ioana Pârvulescu și istoricul Alina Pavelescu, director adjunct al Arhivelor Naționale.

Pe fundalul prăbușirii imperiilor și a monarhiilor, între noile granițe ale României Mari, viața politică e zguduită de o poveste de dragoste. Prințul moștenitor fuge în lume, în plină epocă antisemită, cu o femeie cu origini evreiești. Despre ei și povestea lor se va vorbi necontenit timp de decenii. Legionarii și, pe linia lor, comuniștii îi vor descrie în contururi îngroșate de ură, invidie și resentiment. Presa internațională va căuta să-i situeze când în descendența marilor iubiri interzise, când în anticamera unor tenebroase intrigi și comploturi politice. Vor fi condamnați de toți, bârfiți, hărțuiți și defăimați în ziare, în manuale și în cărți de istorie.

Accesul la eveniment este gratuit, dar rezervarea este necesară la: https://eventbook.ro/other/bilete-regele-si-duduia-carol-ii-si-elena-lupescu-dincolo-de-barfe-si-clisee-de-tatiana-niculescu

Close
Închide
  Close