Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Lipoaspirație pentru un corp perfect la plajă? Medicul estetician Florin Juravle: ”Nu recomand această operație vara”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

VIDEO/ Lipoaspirație pentru un corp perfect la plajă? Medicul estetician Florin Juravle: ”Nu recomand această operație vara”

De ce nu e bine să faci lipoaspirație vara? De cum debutează sezonul estival, toți cei care au câteva kilograme în plus dau fuga la cabinetul medicul estetician, în speranța că vor găsi o rezolvare imediată. Doctorul Florin Juravle ne lămurește dacă este sau nu indicat să facem lipoaspirație în toiul verii.

De Denisa Macovei,

Doctorul Florin Juravle ne explică

Deși, la prima vedere, pare mai ușor să apelezi la medicul estetician decât să mergi la sală pentru a scăpa de depozitele de grăsime, chirurgul estetician Florin Juravle ne asigură că nu putem “îngrășa porcul în Ajun” și că nu ne putem opera cu o săptămână înainte de a renunța la hainele groase!

“Lipoaspirația este, să spunem așa, în mare, de două feluri. Este o lipoaspirație care se poate face unor persoane care au depozite de grăsime mai mari, nu este o operație pentru slăbit, este o operație pentru remodelare. Sunt persoane mai “pline”, cu un depozit de grăsime mai mare și sunt persoane slabe, chiar foarte slabe, dar care, din cauza vârstei sau pe bază hormonală ori genetică, au anumite depozite de grăsime de care nu pot scăpa. Spre exemplu, sunt femei care au 60 kilograme și 1,80 m înălțime, care au gleznele foarte groase și care nu pot scăpa de acele zone de grăsime decât prin lipoaspirație, pentru că altfel ar trebui să slăbească într-o zonă care le pune sănătatea în pericol”, ne-a explicat medicul estetician.

Doctorul Florin Juravle ne explică

Doctorul Florin Juravle explică în ce constă recuperarea la o astfel de intervenție

Invitat la Interviurile Libertatea”, Florin Juravle ne-a spus, printre altele, că tocmai lipoaspirația este procedura pe care nu o recomandă în acest sezon decât pacienților care se țin departe de plajă și de căldură.

“Lipoaspirația e urmată de o perioadă de cel puțin 3-4 luni de convalescență, în ideea în care pielea trebuie să se retragă din zonele lipoaspirate, să dispară edemul, vânătăile. Trebuie făcută în iarnă, plus că, după lipoaspirație, se poartă un costum elastic pe toate zonele lipoaspirate, ceea ce este foarte greu de purtat în timpul verii. Eu nu recomand pacientelor mele să-și facă lipoaspirație vara, pentru că acel costum este partea cea mai problematică a recuperării”, ne-a mai spus doctorul estetician, completând că românii încep, încet-încet, să înțeleagă că, dacă vor un corp perfect, trebuie să lucreze la el cu mult timp înainte de a-l expune pe plajă:

“Deja pacienții din România au ajuns până la o maturitate la care au înțeles că operațiile astea nu se fac ca să arăți bine o vară și atunci, se operează când simt ei că a venit momentul, când au ei timpul necesar pentru operație, pentru recuperare, că este vara, că este iarna… Acum 10-15 ani, știai că primăvara e mai aglomerat, vara e mai liber sau invers, dar acum, cererea este destul de constantă tot timpul anului”.

FOTO: Dumitru Angelescu


VIDEO/Sandra Stoicescu a condus mașina de 200.000 de euro a lui Ion Țiriac. A dat o tură cu Chrylser-ul din 1960!

Close
Închide
  Close