Cu întinderi nesfârșite de nisip, porturi, oaze de verdeață, dar și orașe imperiale, precum Marrakech, Marocul este una dintre destinațiile ideale de vacanță. Descoperă care sunt cele mai frumoase atracții turistice din Maroc. Ce să vizitezi dacă ajungi în Maroc.

Locuri de vizitat în Maroc

Marrakech – unul dintre cele mai cunoscute orașe imperiale din Maroc

Situat chiar la poalele munților Atlas, Marrakech este orașul cu o atmosferă vibrantă, plină de culoare, istorie și arhitectură. Este orașul unde vei găsi și Palatul El Badi, în traducere „Palatul Incomparabilului”, dar și celebra piață „Djemma El-Fna”, locul care este considerat inima Marrakechului, dar este și parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1985, la fel și Mormintele Saadiene, locurile de veci ale părinților și sultanilor marocani, care aparțin dinastiei Saad.

Moscheea Hassan II (Casablanca) – cel mai mare oraș din Maroc

Cel mai mare oraș din Maroc, Casablanca, situat pe coasta Oceanului Atlantic, este deja renumit pentru plajele superbe, dar și magazinele luxoase, și unul dintre cele mai mari bazare din lume.

Moscheea Hassan II este unul dintre simbolurile emblematice ale orașului Maroc, este una dintre cele mai mari, ca dimensiune, din țară, și se află în topul primelor șapte moschei din lume. Este construită în mai multe stiluri arhitecturale, și deține un turn înalt de aproximativ 210 metri, care oferă o priveliște de ansamblu asupra Atlanticului.

Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat
Recomandări
Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat

Medina Fes el Bali – cel mai vechi cartier din oraș

Un alt oraș impresionant din Marrakech, cartierul medina Fes el Bali este cel mai vechi cartier al orașului, dar și una dintre atracțiile turistice importante. Face parte din patrimoniul UNESCO, are cea mai mare zonă pietonală din lume, pe aici nu trec deloc mașini, mărfurile fiind transportate cu motociclete sau măgari. Plimbându-te pe aici vei descoperi o serie de monumete istorice, dar și atracții specifice zonei în bazar.

Bab Al Mansour (Meknes) – unul dintre orașele imperiale

Meknes este unul dintre cele patru orașe imperiale, iar ca mărime, este al șaselea după numărul de locuitori din Maroc. Este un oraș care se întinde pe o suprafață vastă, înconjurat de munții Atlas și Zerhoun, iar Bab al Mansour este principala atracție turistică din oraș. Este o poartă în fața căreia se află Piața el-Hedim, situată chiar în inima orașului.

Oudaias Kasbah (Rabat) – capitala Marocului

Orașul Rabat este capitala Marocului și este situat pe malul Oceanului Atlantic. Oudaias Kasbah este una dintre cele mai vechi zone din oraș, cunoscută și astăzi drept o atracție turistică importantă din Maroc. Aici poți face plimbări liniștite pe străduțele frumos amenajate, și te poți bucura de cele mai încântătoare priveliși ale caselor vopsite în alb și albastru.

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Recomandări
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”

Dunele de nisipi Erg Chebbi – câmpul de nisip cel mai popular din Maroc

Dunele de nisip Erg Chebbi sunt printre cele mai populare atracții turistice din Maroc. Sunt situate în apropierea graniței cu Algeria, și se întind pe o suprafață vastă.

Acolo ai posibilitatea să te plimbi cu cămile, dar și să dormi peste noapte în corturi special amenajate și amplasate în locurile de campare, în mijlocul câmpului de dune.

Canionul Todra – unul dintre cele mai spectaculoase defileuri

Este situat în partea de est a Munților Atlas, iar aici, atât râul Todra, cât și Dadesm au săpat în munte canioane mărginite de stânci. În ultimii 600 de metri ai defileului Todra, canionul se îngustează și apar câteva poteci cu o înălțime de doar 10 metri, cu pereți netezi din stâncă, înalți de peste 150 de metri, care mărginesc zona de o parte și de alta.

Essaouira – portul de pescari

Essaouira este portul de pescari protejat de un golf natural, cunoscut în trecut și sub denumirea de „Mogador”. Orașul a fost construit în secolul 18, pentru a crește schimburile comerciale cu puterile europene, iar astăzi este unul dintre orașele devenite faimoase pentru practicarea windsurfing-ului, și kitesurfing-ului.

În piața din Essaouira se regăsesc o serie de ateliere meșteșugărești și de artizanat, acolo unde se confecționează obiecte de tâmplările și sculpturi din lemn.

Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”
Recomandări
Emmanuel Macron spune că „Europa ar putea muri”. Propunerile șefului statului francez pentru recăpătarea „autonomiei strategice”

Ait Benhaddou – unul dintre orașele fortificate ale Marocului

Ait Benhaddou este unul dintre orașele fortificate din Ouarzazate, care se află de-a lungul fostei rute a caravanelor dintre Marrakech și Sahara. Dincolo de ziduri, se află șase fortărețe și casele câtorva locuitori, deoarece majoritatea locuitorilor stau într-un oraș mai modern, pe celălalt mal al râului.

Chefchaouen – orașul pictat în culorile mării

Chefchaouen este orașul situat în nord-vestul Marocului, în munții Rif, și este recunoscut datorită culorilor în care sunt pictate casele, nuanțele de albastru specifice mării.

Aici se regăsește și piața Outa el Hammam din medina, un loc ideal pentru pasionații de cumpărături, deoarece aici sunt cele mai multe obiecte specifice zonei, bijuterii, haine și încălțăminte precum papuci marocani.

canionul-todra–unul-dintre-cele-mai-spectaculoase-defileuriIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Experiențe pe care le poți încerca în Maroc

  • Un zbor cu balonul – este modalitatea ideală prin care poți să vezi orașul și relieful zonei.
  • Servirea mesei în casele localnicilor – modalitatea ideală prin care poți să ai parte de gustul și tradiția zonei. Vei vedea cum se pregătește hrana, specific zonei, dar și care sunt aromele folosite și cum se completează totul cu cel mai bun ceai de mentă.
  • Vizită la vopsitorii de piele din Fes – aici vei descoperi oameni care vopsesc pielea animalelor și vei afla care este modalitatea cea mai renumită de vopsitorie.
  • O noapte petrecută în deșert – o noapte sub cerul liber în deșert este una dintre experiențele pe care trebuie să le trăiești odată ajuns în Maroc. Vei rămâne cu una dintre cele mai frumoase amintiri.

15 Curiozități despre Maroc

  • Cea mai veche universitate din lume se află în Maroc. A fost fondată în 859, Universitatea Al Quaraouiyine, și este cea mai veche instituție de învățământ care funcționează fără întrerupere. Universitatea a fost înființată de fiica unui negustor prosper.
  • În cultura marocană, ficatul este considerat simbolul iubirii, și nu inima. Se spune că un ficat sănătos ajută la o digestie bună, și automat la o stare de spirit bună.
  • Strâmtoarea Gibraltar, care separă Marocul de Europa, are 13 kilometri lungime, este situată între teritoriul marocan și cel european, iar dacă stai pe coasta marocană, poți vedea mașinile care se deplasează pe coasta spaniolă.
  • Pâinea este cel mai consumat aliment de către marocani. Ei nu aruncă niciodată resturile, deoarece tratează produsul cu deosebit respect, ci le dau animalelor.
  • Refuzul de a consuma carne în Maroc este considerat un act de impolitețe, deoarece preparatele din carne constituie un rol foarte important în relația dintre gazdă și oaspete.  
  • La masă se folosește doar mâna dreaptă pentru a gusta din preparatele zonei, preparate care sunt apucate cu degetul mare, arătător și mijlociu. Nu se folosește mâna stângă deoarece aceasta este folosită la igiena intimă și se spune că este „necurată”.
  • În Maroc cresc din abundență mandarine. Aici, între 2020 și 2021, dintr-un total de 2,3 milioane de tone de mandarine, au fost exportate peste 660.000 de tone. Este locul cunoscut datorită celor mai bune mandarine din lume.
  • Când intri într-o casă marocană, nu trebuie să îți exprimi admirația cu voce tare față de un obiect decorativ. Altfel, marocanii îți vor cere să iei obiectul cu tine, deoarece ei au frică de deochi, și spun că în casa lor nu trebuie să existe un obiect care ar putea provoca invidie.
  • Există două limbi oficiale ale Marocului. Prima și cea mai frecvent asociată cu Maroc este araba, versiunea cea mai vorbită este cunoscută și sub numele de Darija, iar a doua limbă vorbită este berberul. Limba berberă este folosită în majoritatea țărilor din Africa de Nord.
  • Steagul Marocului are două culori, roșu cu o stea verde în mijloc. Fundalul roșu reprezintă putere, curaj și tenacitate. Steaua verde din mijlocul steagului reprezintă bucurie, dragoste și fericire. Steaua este reprezentativă pentru cei cinci piloni ai Islamului, de aceea este o stea cu cinci puncte și este uneori denumită și „pentagrama”. Pentagrama este uneori menționată și ca „pecetea lui Solomon”.
  • Băutura preferată a Marocului este ceaiul. Combinația dintre ceai verde și mentă.
  • Cuscusul este alimentul de bază în întreaga Africa de Nord și este considerat o delicatesă în Maroc.  Procesul de fabricare a cuscusului este considerat o rutină sacră și religioasă.
  • Marocul este considerat cel mai mare producător de ulei de argan din lume. Uleiul provine din fructul, nuca, ce crește pe arborele de argan, și care se regăsește în mod frecvent în Maroc.
  • Moneda folosită în Maroc este dirhamul marocan. Aici se folosesc dirhamii din 1960, iar înainte au fost franci marocani.
  • Animalul național al Marocului este leul. Mai exact leul de Barbaria. Leul de Barbaria este cunoscut și sub denumirea de leul Atlas sau leu Berber, și a fost singurul tip de leu întâlnit în Africa de Nord.

Citește și: Cum să-ți îmbunătățești calitatea somnului

Sursă foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (3)

LauraB123   •   25.09.2023, 11:07

Sa dormi la cort, pe dunele de nisip pare o experiență interesantă în teorie dar nu știu cât de plăcut este in practica

LauraB123   •   25.09.2023, 11:06

O plimbare cu balonul sună magic

LauraB123   •   25.09.2023, 11:05

După cutremurul de anul acesta, mai trebuie sa așteptăm o perioada până să ne ducem în Marrakesh.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
FANATIK.RO
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Viva.ro
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
GSP.RO
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
FANATIK.RO
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
Știrileprotv.ro
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Observatornews.ro
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun
HOROSCOP
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI