Descoperă cele mai frumoase locuri de văzut în Napoli:

Despre Napoli

Napoli este un loc zgomotos, străzile sale sunt înguste, pline de culoare și viață. Napoli este cu siguranță printre cele mai apreciate locuri de vizitat în Italia.

Orașul se mândrește cu cel mai mare cartier vechi din Europa și are mai multe biserici istorice decât orice alt oraș din lume. Există o mulțime de atracții turistice culturale în Napoli, adesea ascunse în spatele murdăriei, zgomotului și haosului vieții de zi cu zi din al treilea oraș ca mărime al Italiei.

Veți găsi multe de văzut, de făcut și de experimentat în Napoli, în bisericile sale pline de comori, palatele sale magnifice ce adună bogățiile regale europene și în principalul său muzeu arheologic care prezintă descoperirile din Pompeii, în apropiere. Alăturați-vă localnicilor și plimbați-vă pe malul apei pentru a savura priveliștile Muntelui Vezuviu dincolo de golf, urcați pe feribotul către insula Capri sau magicul Sorrento, faceți cumpărături în Galleria Umberto I cu cupolă de sticlă și, prin toate mijloacele, gustați pizza – napolitanii pretind că au inventat-o.

Deși nu este la fel de rafinat ca alte destinații turistice, Napoli oferă fiecărui vizitator o experiență de călătorie bogată și autentic italiană.

Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

Locuri de vizitat în Napoli

Via San Gregorio Armeno

 Via San Gregorio Armeno - Napoli
Via San Gregorio Armeno – Napoli

Dacă sunteți în căutarea suvenirurilor unice, figurinele Nașterii din teracotă sunt cele mai bune lucruri de cumpărat în Napoli. Aici sunt și cei mai cunoscuți meșteri și veți fi uimiți de varietatea și finețea unora dintre aceste figuri pe care le creează. Dar o plimbare de-a lungul Via San Gregorio Armeno este mai mult decât o șansă de a face câteva cumpărături în Napoli, este o experiență din viața și cultura locală.

Colecționarii în miniatură vor găsi mobilier minuscul, alimente, animale, chiar și magazine și camere întregi. Cele mai renumite din Napoli sunt figurile din teracotă, iar unele dintre cele mai impresionante le veți găsi la studioul lui Giuseppe și Marco Ferrigno.

Palatul Regal din Napoli

Locuri de vizitat în Napoli - Palatul Regal
Locuri de vizitat în Napoli – Palatul Regal
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

De-a lungul laturii de est a Piazza del Plebiscito se află fostul Palat Regal, început în 1600 de Domenico Fontana și restaurat între 1837-41. Este unul dintre cele patru palate din zonă care au fost folosite ca reședințe de către regii Bourbon. Pe fațada lungă sunt opt ​​statui de marmură ale diferiților regi care au condus Napoli.

În interior, puteți vedea scara mare de marmură albă, construită în 1651, un teatru și mai mult de două duzini de camere în apartamentul său de stat, cu mobilier, tapiserii, porțelanuri și sculpturi. Mulți turiști consideră aceasta una dintre cele mai interesante și necunoscute atracții din Napoli.

Castelul Ovo și Lungomare

Locuri de vizitat în Napoli -  Castel Ovo
Locuri de vizitat în Napoli – Castel Ovo

Portul Napoli este împărțit în docuri și bazine separate de o serie de diguri și este mereu plin de activitate.

Lungomare este o promenadă pe plajă care urmează malul timp de aproximativ 2,4 kilometri de-a lungul Via Partenope și Via Francesco Caracciolo din cartierul Chiaia, cu priveliști frumoase peste golf până la Vezuviu și o mulțime de cafenele și magazine de înghețată. Plimbați-vă aici, bucurați-vă de priveliști și atmosfera plină de viață și gustați contribuția Napoli la istoria alimentației – pizza margherita.

Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit

La capătul Via Francesco Caracciolo se află Castel Ovo din secolul al XII-lea, cel mai vechi castel din Napoli. Vederile la port, feriboturile, golful și Muntele Vezuviu sunt și mai bune de pe meterezele sale, iar în interior se află un Muzeu de Etno-Preistorie cu ceramică și alte artefacte din Napoli antic. Nu se percepe nicio taxă pentru intrarea la castel și muzeu, care, ca și Lungomare, sunt printre câteva dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Napoli.

Dincolo de castel se află cea mai aglomerată parte a portului Napoli, cu portul de croazieră și punctul de plecare pentru feriboturile către Sicilia, Sardinia și alte destinații. Mai spre sud, de la cheiul de pe Calata di Beverello, bărcile navighează spre Ponza, Capri și Ischia. Napoli este principalul port pentru sudul Italiei, iar portul este inima sa.

Muzeul Național de Arheologie

Museo Archeologico Nazionale deține una dintre cele mai bune colecții de antichități din lume, dintre care multe au fost aduse aici din săpăturile timpurii din Pompei. De fapt, mai multe dintre atracțiile artistice ale orașului Pompeii sunt aici decât la locația în sine.

Parterul este dedicat în principal sculpturilor din marmură, printre care Hercule Farnese, o statuie colosală de 3,17 metri găsită în Băile Caracalla din Roma, și Taurul Farnese, cel mai mare grup de marmură care a venit din antichitate. La mezanin se află colecția de mozaicuri antice de la Pompei, inclusiv faimoasa Bătălie a lui Alexandru de 6,20 metri.

La primul etaj, în Salone dell’Atlante central, se află Atlasul Farnese. Și aici se află colecția de sculptură în bronz de la Pompei (recognoscibilă prin oxidarea verde) și Herculaneum.

Tot la acest etaj se află remarcabila colecție de picturi murale antice, în principal din Pompeii, dar și din Herculaneum și Stabiae. Merită văzute și ustensilele de uz casnic din bronz și alte bronzuri, vase de teracotă și un model mare de Pompei.

Cappella Sansevero

Cappella Sansevero a fost construită în 1590 ca o capelă privată a familiei Sansevero și a devenit mai târziu capela funerară a acesteia. În secolul al XVIII-lea, a fost înfrumusețată în stil baroc de excentricul mistic Raimondo di Sangro, prințul de Sansevero.

Dintre sculpturile pe care le-a comandat, cele mai remarcabile se află în Christul voalat eteric de Sammartino (1753). O alta, sculptată tot dintr-un singur bloc de marmură, arată o figură masculină parțial înfășurată într-o plasă, căzând liberă pe alocuri. Este sculptată atât de complicat încât pare imposibil să fie într-adevăr făcută din piatră.

Cele mai neobișnuite exponate ale capelei sunt perechea de Mașini anatomice, care demonstrează sistemul circulator uman și mușchii, construite pe schelete reale, folosind sârmă, mătase și ceară de albine. Ciudata colecție a Prințului, adăugată la toate simbolurile masonice pe care le-a încorporat în capelă, a dat naștere la zvonuri întunecate despre el și despre experimentele științifice pe care le-a desfășurat în palatul său.

Cappella Sansevero este unul dintre cele mai apreciate locuri de vizitat în Napoli.

Castel Nuovo

 Castel Nuovo  - Napoli
Castel Nuovo – Napoli

Pe partea de sud a Piazza del Municipio, Castel Nuovo cu cinci turnuri, cunoscut și sub numele de Maschio Angioino, a fost reședința regilor și viceregilor din Napoli. Istoria sa reflectă diferiții conducători – francezi, aragonezi, spanioli și austrieci – fiecare adăugând și renovând pentru a se potrivi vremurilor.

Părți din el sunt folosite pentru evenimente și expoziții, dar Sala de arme, curtea de sud, Sala Carol al V-lea și Sala della Loggia sunt de obicei deschise. În curte se află biserica gotică Santa Barbara (sau Cappella Palatina).

Descoperă cele mai impresionante castele din Europa.

San Domenico Maggiore

 San Domenico Maggiore  - obiective turistice din Napoli
San Domenico Maggiore – obiective turistice din Napoli

San Domenico Maggiore, construită în jurul anului 1300, este printre cele mai frumoase și interesante biserici din Napoli, plină de lucrări ale Renașterii timpurii.

Fiecare dintre capelele sale cu 24 de laturi conține o operă, în special Capela San Michele Arcangelo a Morfisa la capătul naosului drept, care încorporează o biserică din secolul al X-lea. În Cappellone Crocifisso se află o crucificare din secolul al XIII-lea și Îngroparea lui Hristos din secolul al XV-lea.

Dincolo de capela dedicată Sfântului Toma de Aquino (care a studiat aici) se află sacristia, cu tavan cu fresce, Triumful credinței asupra ereziei de către dominicani și o galerie de 45 de sarcofage aparținând membrilor casei Anjou. San Domenico Maggiore reprezintă unul dintre cele mai apreciate locuri de vizitat în Napoli.

Citeşte şi despre Domul din Milano, Bazilica San Marco din Veneţia şi Basilica Sfântul Petru din Roma!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (7)

Daniel9090   •   14.01.2024, 09:15

apoli este un oraș plin de contraste, între istorie și modernitate, tradiție și inovație

Daniel9090   •   14.01.2024, 09:14

Napoli este o comoară a artei și culturii italiene, cu muzee importante precum Muzeul Național de Arheologie și Palatul Regal

Daniel9090   •   14.01.2024, 09:14

Centrul istoric al orașului, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO

Vezi toate comentariile (7)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
GSP.RO
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
FANATIK.RO
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Știrileprotv.ro
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Observatornews.ro
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI