Suedia este presărată cu clădiri colorate din lemn, colibe tradiționale, fortărețe de piatră, catedrale și o arhitectură contemporană inovatoare. Fie că sunteți în căutarea de trasee de drumeții sau de muzee de artă, Suedia le are pe toate. Iată care sunt cele mai apreciate locuri de vizitat din Suedia:

Despre Suedia

Suedia se află la vest de Marea Baltică și Golful Botnic, la care are o coastă lungă, și formează partea de est a Peninsulei Scandinave. La vest se află lanțul Munților Scandinaviei (Skanderna), un lanț care desparte Suedia de Norvegia. Are granițe maritime cu Danemarca, Germania, Polonia, Rusia, Lituania, Letonia și Estonia și este, de asemenea, legată de Danemarca (sud-vest) prin Podul Öresund. Granița sa cu Norvegia (1.619 km lungime) este cea mai lungă graniță neîntreruptă din Europa.

Limba oficială a Suediei este suedeza, o limbă germanică nordică, înrudită și foarte asemănătoare cu daneza și norvegiana dar care diferă în pronunție și ortografie.

Turștii adesea se minunați de condițiile de viață din Suedia, dar și de peisajele excepționale în care trăiesc nordicii, de orașele medievale și de seninătatea locuitorilor. Cel mai mare arhipelag al Suediei își întinde sutele de insule în preajma capitalei Stockholm. Doar o parte din aceste insule sunt locuite, însă puteți să vizitați numeroase locuri splendide pe timpul verii, cu ajutorul curselor de croazieră.

Locuri de vizitat în Suedia

Stockholm

 Stockholm - locuri de vizitat în Norvegia
Stockholm – locuri de vizitat în Norvegia

Stockholm este catalogat ca fiind una dintre cele mai frumoase capitale ale Scandinaviei. Situată în sud-estul Suediei, capitala se întinde pe zeci de insule și insulițe stâncoase care sunt toate conectate prin poduri vechi fermecătoare și drumuri moderne. Parcurile verzi luxuriante, atracțiile de talie mondială și un amestec de arhitectură istorică și modernă fac din Stockholm o destinație turistică atrăgătoare.

Fondat în secolul al XIII-lea, Stockholm este locul unde sunt acordate anual premiile Nobel. Muzeul Vasa, dedicat unei nave de război din secolul al XVII-lea care s-a scufundat în călătoria sa inaugurală, este cel mai vizitat muzeu din Scandinavia. Stockholm este mai prietenos la buget decât alte orașe nordice, oferind intrare gratuită la 15 muzee, inclusiv Istoria Suediei, Muzeul Medieval, Armeria Regală și Castelul Skokloster. De asemenea, nu veți dori să ratați Palatul Regal, Muzeul de Artă Modernă și Primăria.

Gotland

Obiective tursitice din Suedia - Visby
Obiective tursitice din Suedia – Visby

Fiind cea mai mare insulă a Suediei, înconjurată în totalitate de Marea Baltică, Gotland este una dintre cele mai populare destinații turistice ale Suediei. Căutătorilor de soare le place pentru că are mai multă lumină solară în timpul anului decât orice alt loc din Suedia. Visby, singurul oraș de pe insulă, este un frumos oraș hanseatic cu ziduri, care și-a păstrat cea mai mare parte a peisajului urban și a clădirilor istorice. Există, de asemenea, aproximativ 100 de biserici medievale și nenumărate situri preistorice pe insulă.

Göteborg

Göteborg - Suedia
Göteborg – Suedia

Göteborg, situat pe coasta de vest a Suediei, este un oraș verde presărat cu numeroase parcuri de toate dimensiunile. Multe dintre parcuri datează din secolul al XIX-lea, inclusiv Kungsparken, un parc care înconjoară canalul care înconjoară centrul orașului.

Cel mai mare oraș-port din Scandinavia, Göteborg se mândrește și cu cel mai mare festival de film din regiune, precum și cu numeroase festivaluri de muzică pe tot parcursul anului. Vă este foame? Încercați un haga bulle, un rulou mare de scorțișoară la Haga, un cartier cunoscut pentru casele sale pitorești din lemn.

Laponia suedeză

Dacă dorești o aventură în sălbăticie, nu există loc mai bun de vizitat în Suedia decât Laponia suedeză. Odată ajunși în Laponia, sunt mari șanse să vedeți aurora boreală, un fenomen absolut spectaculos.

Descoperă cele mai interesante lucruri despre Laponia

Parcul Național Kosterhavet

Parcul Național Kosterhavet Suedia
Parcul Național Kosterhavet Suedia

Parcul Național Kosterhavet se învecinează cu Norvegia și este primul parc național marin al țării. Cu 6.000 de specii de viețuitoare marine, parcul găzduiește mai multe specii care nu pot fi găsite nicăieri altundeva în Suedia. Parcul este centrat în jurul țărmurilor și mării insulelor Koster. Recifele de corali din Kosterhavet îl fac popular printre amatorii de snorkeling și scafandri, în timp ce iubitorii de plimbări se pot bucura de satele de pescari pitorești care așteaptă să fie transformate în cărți poștale ilustrate.

Malmo

Locuri de vizitat în Suedia -  Malmo
Locuri de vizitat în Suedia – Malmo

Malmo este un oraș istoric medieval cu un peisaj împânzit cu clădiri moderne, contemporane. Al treilea oraș ca mărime al Suediei are trei piețe principale: Stortoget, Lilla Torg și Gustav Adolfs Torg. Orașul vechi este și locul unde veți găsi castelul Malmohus Slott. Acest oraș multicultural, cu 150 de etnii, este legat prin Podul Oresund de Danemarca. O atracție „nouă” care trebuie văzută este Turning Torso, o capodoperă arhitecturală care se răsucește la peste 190 de metri spre cer, făcând-o cea mai populară clădire din Suedia.

Descoperă și cele mai frumoase locuri de vizitat în Norvegia

Vezi şi mâncăruri savuroase pe care să le încerci când ești în Suedia!

Urmărește-ne pe Google News