MENIU CAUTĂ
21 Iul. 2018 16:00 , de Florin Ghioca

Ambasadorul Luca Niculescu e prieten cu Jean-Paul Belmondo: “Ne salutăm, mă invită uneori să bem o cafea”

Distribuie

Ambasadorul Luca Niculescu e prieten cu Jean-Paul Belmondo. Delegatul României la Paris a înfiripat o frumoasă amiciție cu unul dintre cei mai mari actori francezi.

Pe lângă fotografia postată recent pe pagina sa de socializare, în care apare alături de marele actor, ambasadorul român a povestit despre întâlnirile pe care le are cu acesta prin cartier.

Îl văd deseori prin cartier. Ori la restaurantul lui preferat, ori la câte o terasă. Zâmbește mereu, e mereu înconjurat de aceiași 3-4 prieteni. Ne salutăm, mă invită uneori să bem o cafea, îl mai întreb, timid, despre câte un film, îmi răspunde cu multe detalii, zâmbind generos. Își amintește de filmările din România, în anii 1970, pentru «Les mariés de lan II». «Filmările au durat mult mai mult decât trebuia, dar nu regret!», îmi zice și zâmbește complice. Ultima oară l-am văzut acum două săptămâni, tot la restaurant, la terasă: «Sunt cu prietenii, bem un pahar de vin, vorbim de ale noastre, viața e frumoasă!», mi-a spus și iar a zâmbit, cu optimismul sau contagios. E Jean-Paul Belmondo', a scris Luca Niculescu pe pagina sa.

Luca Niculescu (47 de ani) este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, titular al unui master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg. Jurnalist, iar din 2000 redactor-șef al postului de radio RFI România, Luca Niculescu și-a construit o carieră cu predilecție în domeniul Relațiilor internaționale. Din 2012, Luca Niculescu a moderat emisiunile Imparțial' și Pașaport diplomatic', la Digi24. A fost, totodată, corespondent permanent în România pentru mass-media din Franța (France Info, France Culture, France Inter, TV5 și cotidianul Libération). Din decembrie 2015, Luca Niculescu a fost numit Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Franţa.

De cealaltă parte, Jean Paul Belmondo (85 de ani) este o figură emblematică a cinematografului şi teatrului francez. S-a născut la Neuilly-sur-Seine, departamentul de Hauts-de-Seine, Franţa. Succesul a venit odată cu rolul său din filmul lui Jean-Luc Godard À bout de souffle' (1960).

Belmondo şi-a exploatat inteligent aspectul de omul cel mai urât din cinematografia franceză', legând totodată o strânsă prietenie cu perechea sa prin antiteză – Alain Delon. A debutat în teatru în 1950, interpretând La Belle au Bois Dormant' în spitalele Parisului.

A jucat alături de Lino Ventura în Classe tous risques de Claude Sautet'. Un succes de public a cunoscut în L’homme de Rio' (1964), alături de Françoise Dorléac, apoi a jucat alături de Anna Karina în Pierrot le fou' (1965), opera mitică a lui Jean-Luc Godard.

Belmondo s-a căsătorit în 1959 cu dansatoarea  Elodie Constantin, cu care a avut trei copii : Patricia (născută în 1958 şi moartă în 1994), Florence (1960) şi Paul (1963). Jean-Paul şi Élodie au divorţat în 1966. În 1982, starul a întâlnit-o pe Nathalie Tardivel, care activa ca dansatoare Coco Girl în cadrul emisiunii lui Stéphane Collaro. Actorul a fost cu Natty 20 de ani, dar s-au căsătorit abia în decembrie 2002, la Paris. Cei doi s-au despărţit oficial în 2008.

Poreclit Bébel, actorul a suferit în 2001 un accident vascular ce avea să îi provoace şi o paralizie parţială. Ultimul său film datează din 2009 şi este scurtmetrajul Allons-y! Alonzo!', a 92-a peliculă care l-a avut în distribuţie.

Fotografii: Northfoto, Hepta


EXCLUSIV/ Kamara si-a deschis sufletul și a vorbit despre fiul său. 'Noi nu am știut ce are, ni l-au pus în brațe și am plecat acasă'


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii