Mâncarea este una dintre cele mai oneste expresii ale unei culturi. Ea definește cultura locală, reflectând idei despre oameni, economie, istorie și tradițiile lor. Iar Italia este foarte bogată în mâncăruri pe care merită să le încerci chiar în locurile de origine.

Mâncăruri pe care să le încerci în Italia

Multe dintre preparatele din bucătăria italiană pot fi găsite în restaurante din lumea întreagă, drept dovadă că mâncărurile italiene sunt cu adevărat savuroase. Chiar și așa, până și cele mai renumite dintre ele sunt făcute într-un mod cu totul special în locurile lor de origine.

Pizza napoletană

Mâncăruri pe care să le încerci în Italia - Pizza
Mâncăruri pe care să le încerci în Italia – Pizza

Fiecare tur culinar italian bun ar trebui să înceapă cu… PIZZA! În timp ce Napoli și regiunea Campania au multe mâncăruri tradiționale italiene excelente, acestea sunt cunoscute în toată Italia pentru că au cea mai bună pizza din țară.

Pizza în stil napolitan este în mod serios unică. Este o pizza clasică Margherita, cu crusta sa subțire, gătită la perfecțiune într-un cuptor tradițional de cărămidă. Garnisită doar cu sos de roșii, frunze întregi de busuioc și mozzarella de bivoliță, este simplă, dar atât de delicioasă.

Nu poți să vizitezi Napoli și să nu încerci pizza.

Ribolitta

Mâncare tradițională italiană -  Ribolitta
Mâncare tradițională italiană – Ribolitta

Toscanii sunt faimoși pentru supele lor rustice care i-au ajutat să se încălzească de-a lungul veacurilor. În Italia, la fel ca în multe culturi, resturile pot fi încropite împreună într-un fel de mâncare tradițional. Ribolitta este versiunea toscană a unei supe cu ”resturi”.

Nici veșnicia, nici prostia nu s-au născut la sat. Pentru Cîmpeanu, Miclea și alți „filosofi” care nu înțeleg ce se întâmplă cu elevii din mediul rural
Recomandări
Nici veșnicia, nici prostia nu s-au născut la sat. Pentru Cîmpeanu, Miclea și alți „filosofi” care nu înțeleg ce se întâmplă cu elevii din mediul rural

Legumele de sezon, fasolea cannellini și resturile de pâine crocantă se combină pentru a forma această supă groasă și consistentă. De fapt, pâinea este cea care o îngroașă. Fie că este servită la prânz sau la cină, vei fi tentat să schimbi lingura cu o furculiță!

Risotto

Mâncăruri pe care să le încerci în Italia - Risotto
Mâncăruri pe care să le încerci în Italia – Risotto

Originar din nordul Italiei, acest fel de mâncare cremos cu orez poate fi găsit acum în toată țara. Orezul și bulionul se amestecă încet, la foc mic, până când devine o mâncare groasă și cremoasă și se adaugă cu brânză Parmigiano Reggiano, șofran, ciuperci, fructe de mare sau ierburi, în funcție de felul de mâncare pe care îl încorporează. De asemenea, poate fi servit ca preparat de sine stătător și trebuie să fie întotdeauna savurat fierbinte.

Risotto este deosebit de popular în Milano, unde este prezentat risotto cu șofran (Risotto Milanese). Este, de asemenea, un fel de mâncare tipic din bucătăria venețiană, unde veți găsi faimosul fel de mâncare numit Risi e Bisi, sau orez și mazăre.

Directoare la spitalul din Baia Mare pe baza unei diplome false: a înlocuit poza și nota de pe actul de studii al unui bărbat
Recomandări
Directoare la spitalul din Baia Mare pe baza unei diplome false: a înlocuit poza și nota de pe actul de studii al unui bărbat

În regiunile în care sezonul ciupercilor porcini este sărbătorit, veți găsi Risotto cu ciuperci porcini sălbatice. O altă variantă poate fi găsită în Napoli și Coasta Amalfi — Risotto al Limone, cu lămâie. Delicios!

Descoperă cele mai impresionante locuri de vizitat în Italia

Bottarga

Mâncăruri pe care să le încerci când ești în Italia-  Bottarga
Mâncăruri pe care să le încerci când ești în Italia- Bottarga

Această delicatesă cu icre de pește sărate este de obicei preparată din icre de ton, dar uneori este folosit și peștele-spadă.

Deși bottarga este o mâncare tipică găsită în Sicilia și Sardinia, acest fel de mâncare și-a făcut loc și în bucătăria din sudul Italiei și părți din Toscana. Cu aroma sa intensă și retrogust ușor amar, această delicatesă nu este una pentru cei slabi de inimă!

Osso Buco

Mâncăruri italienești- Osso Buco
Mâncăruri italienești- Osso Buco

Acest fel de mâncare este o specialitate din regiunea Lombardiei și este făcut în mod tradițional alla Milanese. Cu oase de vițel tăiate în cruce, legume, gremolata (un amestec de ierburi tocate), vin alb și bulion, poți fi sigur că le vei iubi! Probabil leveți găsi servite cu risotto sau mămăligă și merg bine cu un vin roșu puternic, cum ar fi Chianti sau Nobile di Montepulciano.

Promisiunea NATO la summitul alianței: Republica Moldova și alte țări care sunt expuse riscului de a fi atacate de Rusia vor fi ajutate
Recomandări
Promisiunea NATO la summitul alianței: Republica Moldova și alte țări care sunt expuse riscului de a fi atacate de Rusia vor fi ajutate

Flori de dovlecel umplute

Flori de dovlecel umplute
Flori de dovlecel umplute

Aceste flori portocalii strălucitoare, date prin aluat și ușor prăjite, sunt umplute cu preparate din bucătăria locală de sezon. Deși te poți bucura de aceste delicatese în toată Italia, varianta preferată a turiștilor este în Sorrento. Florile sunt umplute cu o brânză aromată delicioasă!

Indiferent de preparat, florile de dovleac sunt întotdeauna delicioase. Combinați cu un pahar mic de limoncello pentru o masă pe care nu o veți uita curând.

Bistecca Fiorentina

 Bistecca Fiorentina
Bistecca Fiorentina

Această friptură în stil florentin se face din carne de vită de Chianin,a care sunt apreciate în toată Toscana pentru carnea lor. În timpul prăjirii, se folosește o perie din rozmarin pentru a acoperi carnea cu ulei de măsline.

Friptura este pur și simplu asezonată folosind doar sare și piper. Deși poți să-l ceri ceva mai bine făcut, fii pregătit, dacă nu specifici acest lucru, să fie făcută în sânge.

Pesto

Mâncăruri pe care să le încerci în Italia - Pesto
Mâncăruri pe care să le încerci în Italia – Pesto

Pesto își are originea în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei, unde busuiocul proaspăt este abundent pe tot parcursul anului, în special în lunile mai calde. Sosul simplu este făcut cu cantități variate de busuioc, nuci de pin, usturoi, brânză Parmigiano sau pecorino, ulei de măsline, sare și piper.

Proporția exactă de ingrediente este de obicei lăsată după gust și poate varia semnificativ de la un loc la altul. Spanacul sau pătrunjelul pot fi adăugate și pentru a diminua gustul puternic al busuiocului și pentru a crea un gust mai complex.

Testarea gustului diferitelor versiuni de pesto în orașele din Cinque Terre a devenit o plăcere pentru turiști.

Arancini

Arancini- mâncare tradițională din Sicilia
Arancini- mâncare tradițională din Sicilia

Arancini, sau „portocale mici” sunt bile de orez prăjite despre care se crede că provin din Sicilia. Orezul Arborio, folosit în mod obișnuit în risotto, este gătit și modelat într-o bilă mică, acoperită cu pesmet și pus într-o friteuză. Dar asta nu este tot. Gustarea delicioasă este de obicei umplută cu mozzarella sau brânză fontina sau sos de carne ragu.

S-ar putea să le găsiți și umplute cu un amestec de ragu și mazăre. Deși sunt serviți și în Roma, ei poartă un alt nume – Suppli. Varianta de aici este de obicei umplută cu ragu și mozzarella.

Paste, paste, paste…

Paste italiene - tortelini
Paste italiene – tortelini

Fie că vorbim de lasagna, paste carbonara, de paste cu sos ragu, bolognese, tortelini sau alte paste, pastele sunt unele dintre acele mâncăruri pe care să le încerci când ești în Italia, dacă vrei să știi care este gustul lor adevărat.

Sarde in Saor

Mâncăruri pe care să le încerci în Italia-  Sarde in Saor
Mâncăruri pe care să le încerci în Italia- Sarde in Saor

Sarde in Saor, un fel de mâncare italian cu adevărat autentic este făcut din sardine la grătar sau prăjite. Peștele se amestecă cu stafide și nuci pignoli și se adaugă ceapă înăbușită în ulei și oțet. Baza de oțet este urmată de o notă de dulceață din ceapă, dând rețetei o tentă dulce-acrișoară. Istoria și cultura Veneției sunt țesute în materialul acestui fel de mâncare, care este cel mai bine servit rece sau la temperatura camerei.

Gelato și cannoli

Cannoli sicilian
Cannoli sicilian

Nu poți merge în Italia fără să încerci gelato și cannoli. La fel ca și pizza și pastele, aceste două deserturi se găsesc în lumea întreagă, însă aromele lor originale pot fi savurate doar în locurile din origine.

Urmărește-ne pe Google News
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
GSP.RO
Selfieurile ucigașe! 10 poze făcute fix înainte ca protagoniștii să moară! ATENȚIE, IMAGINI SENSIBILE
ȘOC! Joe Biden, veste de ultimă oră pentru România! Anunțul ULUITOR, ce se întâmplă chiar acum în țară
Playtech.ro
ȘOC! Joe Biden, veste de ultimă oră pentru România! Anunțul ULUITOR, ce se întâmplă chiar acum în țară
Coadă la instalaţiile de GPL pentru maşini. În cât timp se amortizează costul montării, de 1.100 de euro
Observatornews.ro
Coadă la instalaţiile de GPL pentru maşini. În cât timp se amortizează costul montării, de 1.100 de euro
Horoscop 30 iunie 2022. Racii pot fi subiectul unor discuții foarte neplăcute și să strângă emoții și sentimente negative
HOROSCOP
Horoscop 30 iunie 2022. Racii pot fi subiectul unor discuții foarte neplăcute și să strângă emoții și sentimente negative
Descoperire incredibilă lângă baza care adăpostește arsenalul nuclear al NATO în Europa. Ce a găsit poliția
Știrileprotv.ro
Descoperire incredibilă lângă baza care adăpostește arsenalul nuclear al NATO în Europa. Ce a găsit poliția
Decesul care a încremenit ţara! Cântăreaţa, găsită spânzurată, la câteva zile după un mesaj misterios: "Dacă mi se întâmplă ceva, ştiţi"
Orangesport.ro
Decesul care a încremenit ţara! Cântăreaţa, găsită spânzurată, la câteva zile după un mesaj misterios: "Dacă mi se întâmplă ceva, ştiţi"
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
PUBLICITATE
Jewelry Seven, atelierul de bijuterii custom în care pasiunea se îmbină cu creativitatea
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea
PUBLICITATE
POVEȘTI CARE VINDECĂ. După 19 ani de dureri de spate, un bărbat a cunoscut medicii care i-au redat mobilitatea