De Florin Ghioca,

„Am vrut să luăm cât mai multe lucruri bune din ceea ce ne înconjoară. Delta este absolut superbă. Întotdeauna am spus că lucrurile se văd altfel odată ajuns acolo, într-o altă lumină. Dar chiar fizic, pentru că lumina de acolo este extraordinară, toată atmosfera și, sigur, oamenii”, a declarat aceasta în cadrul interviului.

Festivalul ăsta este despre public. Asta se vede și din lucrurile pe care le facem noi și din faptul că votul este dat de spectatori. Tot feedback-ul pe care ni-l dau îl folosim în program. Oamenii lasă toate grijile în urmă, pe apă, odată ce vin la Sfântu Gheorghe. Acum câțiva ani nu aveam televizor, nici rețeaua de telefonie nu prea mergea. Se făcea o atmosferă foarte bună, ca să te rupi de viața cotidiană”, a continuat Miruna Berescu.

Ediția din acest an a Festivalului Anonimul aduce în competiții nu mai puțin de 14 scurtmetraje internaționale și 12 scurtmetraje românești.

De asemenea, șase lungmetraje se vor întrece la această categorie, unde a fost selecționat și „Secretul fericirii”, debutul în lungmetraj al actorului Vlad Zamfirescu.

Pe lângă acestea, vor fi proiecții speciale ale unor filme de autor abia lansate, unul dintre acestea fiind deja premiatul de la Karlovy Vary, „Îmi este indiferent dacă vom intra în istorie ca barbari“, regizat de Radu Jude.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Noi ne străduim să aducem filme pe care nu le poți vedea în altă parte. Deschidem și închidem ediția din acest an cu pelicule care au fost premiate la Cannes.

Pe 6 august „Three Faces”, cel mai nou film al iranianului Jafar Panahi, premiat pentru scenariu la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, va deschide Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul. Pe 12 august, lungmetrajul „BlacKkKlansman” (2018), regizat de Spike Lee, va închide festivalul Anonimul 2018, fiind proiectat în premieră în România”, a adăugat Miruna Berescu la Libertatea Live.

Regizorul Emir Baigazin, premiat pentru „contribuție artistică extraordinară” la Berlinale 2013, va fi invitatul special al festivalului de anul acesta.

„Emir Baigazin este un cineast tânăr – are doar 37 de ani – care a avut atâtea să ne spună prin filmele sale încă de la început, care ne oferă atât de mult nouă, spectatorilor săi și cu siguranță ne va mai atrage în universul său atât de special, de inspiring și de provocator”, a mai precizat directorul artistic al Festivalului Anonimul.

CITEȘTE ȘI

VIDEO/ În căutarea simbolului pierdut. Restaurantul Dobrogeanu din 2 Mai mai are în meniu doar amintiri

INTERVIU EXCLUSIV | Directorul podgoriilor care au produs vinul ”Briliantului” dezvăluie: Mutu și Mourinho s-au certat de la droguri, s-au împăcat de la băutură!

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens