MENIU CAUTĂ

Naşti în curând? Uite cum îţi poţi boteza copilul, în ton cu Valentine’s Day

Distribuie

Nu trebuie neapărat să îl botezi pe cel mic Valentin sau Valentina, dacă e fetiţă. Sun o grămadă de nume care au legătură cu iubire, de care probabil nici nu ai auzit sau, dacă le ştii, habar nu ai ce înseamnă.
Astfel, în numele iubirii şi a Valentine's Day, uite câteva sugestii de nume.

MILA

Da, aşa o cheamă pe superba actriţă Mila Kunis. Dar ştiati că prenumele ei, în slavă, înseamnă „iubit de oameni” şi este prescurtarea de la Ludmila sau Milena?

KERENSA

În vechiul dialect vorbit în Cornwell, Kerensa înseamnă „iubire”. La fel, poţi divaga puţin şi vei ajunge la numele de Karen.

SUKI

În japoneză, Suki înseamnă „iubit” ( în sensul de cel mai iubit, foarte iubit). Dacă nu vă place acest nume, puteţi să botezaţi copilul, dacă e fetiţă, Susan, care ar avea legătură cu numele japonez.

DESIRE

Dacă eşti mai sofisticat, poţi să-ţi botezi micuţa Desire sau Desiree. Doar suntem plini de dorinţă, de Ziua Îndrăgostiţilor, nu?

AMALIA/AMELIA

E de prisos să menţionăm că acest nume te duce cu gândul ma iubire, la amor, ama-amare. La fel, poţi fi mai… englez şi să-i pui numele Amy, pentru a celebra iubirea de Valentine’s Day.

ROMEO&JULIETA

Ce e mai romantic, ce reprezintă iubirea mai intens decât povestea de amor dintre Romeo şi Julieta? Pe ei sigur i-a nimerit Cupidon cu săgeţile lui!

ADONIS

E zeul grec al fertilităţii, al sexului foarte frumos şi incitant. Sfântul Valentin te duce cu gândul la un bărbat frumos, nu-i aşa? Asta dacă nu îl ai deja lângă tine. Plus că amorul ar trebui să fie prezent în ziua iubirii.
Mai are rost să îl menţionăm pe CUPIDON? :)

Comentarii