Trupele paramilitare SA(Sturmabteilung), „cămăşile brune” – organizate sub conducerea lui Ernst Rohm- au fost secțiunea de asalt a Partidului Muncitoresc Național-Socialist German (NSDAP) și începând cu anul 1920, au devenit instrumentul strategic al puterii naziste în ascensiune, ajungând să aibă, zece ani mai târziu, peste 3 milioane de oameni. Însă, brusc, în 30 iunie 1934, Adolf Hitler Hitler a decis să-șiconsolideze puterea mizand pe nou createle trupe SS ale lui Himmler executându-l pe Rohm. Acesta, împreună cu peste 85 de membri ai escadroanelor sale și-au pierdut viața în ceea ce s-a numit „noaptea cuțitelor lungi” și se pare că însuși fuhrerul a fost cel care l-a asasinat pe cel mai vechi şi mai eficace tovarăş al său.

Motivația gestului, spun unii sitorici, nu stă doar în voința de exterminare ce a caracterizat machiavelica politică nazistă ci și într-un motiv strict personal: Ernst Rohm, recunoscut ca homosexual, ar fi fost singurul care știa și putea da în vileag faptul că Hitler era la randul lui, gay. Astfel, cu o lovitură Hiler a împușcat doi iepuri căci, în același timp în care uciderea lui Rohm a reușit în prumul rând să ascundă homosexualitatea lui Hitler, a transferat și rolul SA de braț armat al partidului către trupele SS, cele care au avut un rol-cheie în „noaptea cuțitelor lungi” și a căror loialitate față de fuhrer era absolută. Abia după încheierea operațiunii Colibri- cum a fost numită oficial în scriptele naziste „noaptea asasinilor”- Hitler a sustinut că „atunci aflase și el despre orientarea sexuala a lui Ernst Röhm, care distona cu ideea rasei pure ariene și a fost absolut consternat”.

Poveste cusută cu ață albă, la fel cu istoria marmotei care învelea ciocolata. Atât de imposibil de crezut, că germanii au și făcut imediat un banc în care Adolf era la fel de consternat aflând că Goring era gras, iar Goebbels era schiop. Acestea au fost explicatiile istorice oferite de nazisti pentru unul din cele mai cumplite masacre comise de ei în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 1934 când regimul lui Hitler a executat mai mult de 1000 de oameni.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

În plus, după moartea lui Rohm, „cămășile brune” au dispărut ca trupe, iar persecutarea homosexualilor a devenit politică de stat. De fapt există mărturii care spun că, în acea noapte, Hitler însuși- însoțit de doi soldați SS- a năvălit în dormitorul lui Rohm, la ora 2, acuzându-l furibund că este homosexual și asta târăște în derizoriu idealul nazist al „rasei pure”, arestându-l chiar el pentru ca, peste câteva ore să îl împuște, se pare chiar el. Astfel a ieșit din istorie Ernst Rohm- cel care vreme de 15 ani pregătise venirea la putere a celui de-al III-lea Reich- lăsându-i lui Hitler cale liberă către puterea absolută și, cel mai important ducând cu el în mormânt o taină pe care o știa de 15 ani, din tinerețea nebună a amândorura: fuherul era el însuși homosexual.

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

Descopera adevărul din spatele acestor detalii și istoria reală a Celui de-al Doilea Război Mondial, confirmata de imagini- document unicat, de timbrele și bancnotele vremii, în volumul urmator al celei mai incitante apariții editoriale a anului, recomandată de ziarul Libertatea. Vei afla cum a fost posibil ca un om cu mințile stăpânite de paranoia, care și-a descris negru pe alb într-o carte, scopurile criminale, să ajungă la 43 de ani conducător absolut al statului german. Vei descoperi istoria acelor vremuri reflectată în bancnotele și timbrele epocii, de la banii inscripționați cu coduri speciale, la seriile filatelice marcate de svastici imense ori la cele axate pe imagini ale fuhrerului, pentru care Hitler încasa drepturi de folosire a imaginii sale.

Colecția de bancnote și timbre se găsește acum la chioșcurile de ziare/ În fiecare zi de marți apare un volum nou cu bancnote, colițe cu timbre și reviste cu informații interesante despre Cel de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi:

Istoria celui de-al Doilea Război Mondial, altfel de cum o știm, prin bancnote și timbre | PENTRU COLECȚIONARI

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă