De Libertatea pentru Femei,

Pe drumuri de munte, spre mănăstiri

Rămâi prin părţile Horezului câteva zile să ai timp să vizitezi Mănăstirea Hurez şi muzeul ei, celebru pentru ţesăturile şi picturile de o inestimabilă valoare istorică. Mănăstirea, ctitorită de Constantin Brâncoveanu în anul 1694, este acum monument UNESCO. Dacă îţi place să urci pe munte, mergi şi la mănăstirea Arnota, din comuna Costeşti. Drumul de piatră te poartă şase kilometri spre vârful muntelui, dar peisajul mirific îţi răsplăteşte tot efortul. La întoarcere, te aşteaptă o altă mănăstire deosebită, care poartă numele râului Bistriţa. Este o veche ctitorie a boierilor Craioveşti. Din curtea ei, poţi merge la pas prin cheile Bistriţei. Pereţii de stâncă, săpaţi de apele repezi ale râului sunt spectaculoşi şi sunt străbătuţi pe alocuri de peşteri neexplorate încă.

Atracţii inedite

Pe drumul care leagă Vâlcea de Horezu, la marginea comunei Costeşti vei întâlni muzeul în aer liber al trovanţilor. Sunt bolovani uriaşi, cu forme bizare, născuţi dintr-un deal nisipos care, acum 6 milioane de ani, a fost fundul unei delte. În zonă, mai poţi vizita piramidele de pământ de la Slătioara, o rezervaţie puţin cunoscută. Crestele înalte de pământ sunt atât de ascuţite, de parcă ar fi fost tăiate cu ferăstrăul de mâna unui uriaş.

Pensiuni la tot pasul

Pe lângă mănăstiri sau pe lângă vestitele ateliere ale meşterilor olari, vei găsi cu uşurinţă un loc să te cazezi. Preţurile încep de la 35 de lei de persoană pe noapte, până la 50 sau 60 de lei în pensiunile cu dotări de trei stele. Mulţi proprietari de pensiuni organizează, la cererea turiştilor, excursii către mănăstirile din zonă, către peştera Polovraci sau cheile Olteţului. Cu un ghid documentat, te poţi aventura şi în Parcul naţional Buila-Vânturariţa.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

Imagini dramatice din Ecuador. Cadavrele oamenilor uciși de COVID-19 sunt lăsate pe străzi
GSP.RO

Imagini dramatice din Ecuador. Cadavrele oamenilor uciși de COVID-19 sunt lăsate pe străzi

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă
HOROSCOP

Horoscop 4 aprilie 2020. Săgetătorii au șansa de a avea o zi frumoasă