Plantele verzi într-un spațiu închis te ajută să te reconectezi cu natura indiferent de anotimpul de afară. Aduc un aer curat în interior, prospețime și, bineînțeles, un plus în designul amenajării interioare. Vezi care sunt cele mai rezistente plante de apartament. Ce flori sunt recomandate pentru fiecare cameră a casei.

Plante de apartament – ce flori naturale se potrivesc pentru dormitor

Palmier Areca – Dypsis lutescens

Este una dintre cele mai indicate plante de apartament potrivită mai ales pentru camera de odihnă, așa cum este dormitorul, pentru că este o plantă decorativă cu frunze mari și ample care se curbează în sus și au forma aripilor fluturilor. Acest tip de palmier se mai numește și palmier-fluture.

Această plantă rezista fără probleme în dormitor deoarece nu are nevoie ca razele soarelui să-i bată direct pe frunzele verzi. Nu are nevoie nici de o îngrijire pretențioasă, ci trebuie doar udat regulat, o dată la câteva zile, dar nu excesiv, iar frunzele șterse de praf.

Palmier Areca - Dypsis lutescens - plante de apartament
Palmier Areca – Dypsis lutescens – plante de apartament
Clotilde Armand, de la Mafie la Curtea de Conturi
Recomandări
Clotilde Armand, de la Mafie la Curtea de Conturi

Feriga de cameră – Nephrolepis exaltata

O altă plantă naturală perfectă pentru dormitor, deoarece rămâne mereu verde și nu are nevoie de prea multe pentru a-și păstra naturalețea. Planta de apartament se udă puțin doar atunci când la suprafață pare că pământul este uscat, mai exact de două ori pe săptămână vara și de trei, maxim 4 ori pe lună iarna.

Este o plantă ce are nevoie de spațiu, îi place să stea izolată de alte plante, iar dacă o înghesui, vârfurile frunzelor se pot usca. Perfectă pentru dormitor.

Feriga de cameră - Nephrolepis exaltata
Feriga de cameră – Nephrolepis exaltata

Gerbera – Gerbera jamesonii

O plantă de apartament care înfrumusețează dormitorul și datorită înfloririi ei din vară până în toamnă. Planta înflorește în nuanțe de galben, portocaliu, roz ori roșu, nu are mari dimensiuni, așa că poate fi poziționată în orice colț din camera de odihnă.

Pentru a rezista cât mai mult timp, Gerbera are nevoie de apă des.

Eterna – Zamioculcas zamiifolia

Una dintre plantele de apartament care nu are nevoie de prea multă lumină naturală, poate fi amplasată într-un loc umbrit, și nici de prea multă apă. Se poate uda doar o dată pe săptămână. Nu are mari dimensiuni, așa că poate fi așezată pe orice comodă din dormitor sau chiar la pervazul geamului, dacă nu bate soarele direct pe ea.

Eterna - Zamioculcas zamiifolia
Eterna – Zamioculcas zamiifolia

Limba soacrei – Sansevieria laurentii

Este una dintre cele mai rezistente plante de apartament, care are capacitatea de a oxigena atmosfera din încăpere pe timpul nopții. Poate fi planta decorativă perfectă pentru dormitor deoarece nu are nevoie de îngrijiri speciale.

Se udă rar, cam de două ori pe lună și nu trebuie poziționată direct în bătaia razelor soarelui, chiar dacă are nevoie de lumină pentru a rezista verde cât mai mult timp.

Alte plante de apartament care se potrivesc în dormitor

 • Arborele de cauciuc;
 • Voalul miresei;
 • Papucul doamnei – Calceolaria Raphis;
 • Planta de fier – Aspidistra.

Plante de apartament – ce flori naturale se potrivesc pentru camera de zi

Pana cocoșului – Aspidistra elatior

Este o plantă verde ce înfrumusețează camera de zi prin naturalețea ei. Poate rezista chiar în condiții mai grele, în umbră sau soare, chiar dacă preferă lumina scăzută. Frunzele plantei sunt verzi și alungite care cresc în mănunchi.

Este o plantă de apartament ce poate înflori ocazional și pe care nu trebuie să o uzi decât la nevoie, atunci când pământul de la suprafață pare că s-a uscat, o dată, maxim de două ori pe săptămână.

Pana cocoșului - Aspidistra elatior
Pana cocoșului – Aspidistra elatior

Cactusul de Crăciun – Schlumbergera truncata

Contrar denumirii, cactusul este planta de apartament ce rezistă bine în interior în tot timpul anului. Nu are nevoie de prea multă lumină, nici de căldură, tocmai de aceea este perfectă pentru living.

Înflorește la începutul ierni și produce flori de un roz sau roșu intens. Dacă este ținută în lumină puternică, planta poate face mai multe flori.

Cactusul de Crăciun - Schlumbergera truncata - plante de apartament
Cactusul de Crăciun – Schlumbergera truncata – plante de apartament

Iedera dracului – Epipremnum

O plantă ideală pentru apartament deoarece este foare ușor de întreținut. Este perfectă pentru un living de mari dimensiuni, deoarece planta poate crește în înălțime chiar și până la trei metri.

Rezistă în toate tipurile de lumină, chiar și în lumina artificială. O dată pe an se face tunderea plantelor bogate de la bază ce pot fi puse în apă pentru a face și mai multe plante.

Iedera dracului - Epipremnum
Iedera dracului – Epipremnum

Dracena

O plantă de apartament rezistentă și foarte ușor de îngrijit. Înflorește cu flori de un roz intens și poate ajunge chiar și până la trei metri în înălțime, tocmai din acest motiv trebuie poziționată în living, acolo unde are mai mult spațiu și lumină.

Planta se udă doar atunci când pământul s-a uscat și, chiar dacă s-a ofilit, imediat cum ai udat-o își revine.

Dracena - plante de apartament rezistente
Dracena – plante de apartament rezistente

Crinul păcii – Spathiphyllum

Este o plantă de apartament decorativă și grațioasă și poate înfrumuseța decorul oricărei case. Are frunze lucioase, ovale de un verde intens care pornesc de la sol, iar în vârf are o floare albă sau galbenă.

Planta trebuie să fie udată în permanență, dar nu din abundență deoarece nu tolerează un sol cu prea multă apă. Este recunoscută pentru caracteristicile ei benefice de a purifica aerul din încăpere.

Crinul păcii - Spathiphyllum
Crinul păcii – Spathiphyllum

Alte plante de apartament bune pentru living

 • Aloe vera;
 • Aglaonema commutatum;
 • Croton (Codiaeum variegatum);
 • Dieffenbachia;
 • Filodendron;
 • Pasărea Paradisului;
 • Pothos.

Plante de apartament care se potrivesc în baie

Cornul cerbului – Platycerium

O plantă de apartament care iubește umiditatea, așa că s-ar încadra perfect în decorul băii. Are nevoie de lumină, dar în cazul în care nu există o sursă de lumină naturală, se pot folosi și surse de lumină artificială pentru a rezista cât mai mult timp verde.

Cornul cerbului - Platycerium
Cornul cerbului – Platycerium

Șir de mărgele – Senecio Herreanus

Este o plantă care nu necesită prea multă îngrijire și rezistă în umiditatea din baie. Se întinde pe marginile ghiveciului și are frunze verzi sub formă de boabe de mărgele.

Șir de mărgele - Senecio Herreanus
Șir de mărgele – Senecio Herreanus

Bambus

Dacă baia dispune de o fereastră pentru a avea și lumină naturală, atunci bambusul este planta perfectă pentru interior. Rezistă și cu lumină artificială, acolo unde nu sunt prea multe lămpi care să creeze un exces de căldură. Este o plantă ce crește și se dezvoltă repede chiar și în mediul umed din baie.

Bambus - plante de apartament
Bambus – plante de apartament

Alte plante de apartament care se potrivesc în baie

Plante de apartament care se potrivesc în balcon sau pe terasă

Hibiscus

Planta spectaculoasă ce înfrumusețează orice balcon atunci când înflorește. Este ideală pentru un balcon închis, deoare pe timpul iernii nu rezistă la temperaturi scăzute, iar ghivecele trebuie adăpostite.

Hibiscus
Hibiscus

Yucca și Dracaena

Sunt potrivite pentru decorarea balconului, deoarece acest tip de plante de apartament rezistă foarte bine și în lumina soarelui din timpul verii. Sunt plante ce au nevoie de lumină în tot timpul anului, așa că sunt perfecte pentru balcon.

Yucca - plante de apartament bune în terasă
Yucca – plante de apartament bune în terasă

Thuja sau Taxus

Sunt specii de plante care rezistă foarte bine atât iarna, în condiții neprielnice, cât și vara, în bătaia soarelui. Nu sunt pretențioase și cresc înalte, perfecte pentru a înconjura balconul. Pământul trebuie udat constant pentru că nu trebuie niciodată să se usuce complet.

Thuja
Thuja

Plante de apartament ce pot fi păstrate în terasă pe timpul verii

 • Begonia;
 • Gălbenele;
 • Crizanteme;
 • Panseluțe;
 • Heliopsis Helianthoides;
 • Hortensia;
 • Impatiens – Sporul casei;
 • Petunia;
 • Salvia;
 • Mușcate curgătoare.
Plante de apartament - plante rezistente pentru fiecare cameră
Plante de apartament – plante rezistente pentru fiecare cameră

Plante aromatice care pot fi crescute în ghiveci în apartament

 • Busuioc;
 • Leuștean;
 • Cimbru;
 • Pătrunjel;
 • Coriandru;
 • Salvie;
 • Chimen;
 • Mărar;
 • Rozmarin;
 • Tarhon;
 • Oregano;
 • Mentă.
Plante aromatice acasă - busuioc
Plante aromatice acasă – busuioc

Pentru toate aceste plante aromatice sunt indicate ghivecele joase, care permit scurgerea surplusului de apă. Plantele aromatice se pot planta fie separat, fie în diferite combinații, dar fără să aglomerezi prea multe semințe în momentul plantării.

Semințele se plantează fie în ghiveci, fie în tăvi de plastic care se țin în căldură, la lumină timp de câteva săptămâni până apar primele fire. După semănat, semințele nu trebuie udate în exces, ci cu moderație o dată la 3 zile. După ce au răsărit plantele, ele se mută în alte ghivece în care se păstrează pentru consum.

Dacă îți plac plantele de apartament, învață cum se îngrijeste o Primula. E plină de culoare și te binedispune!

Vezi și sfaturi despre cum să îngrijești plantele iarna

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Gestul șocant făcut de Serena Williams după ce a fost umilită de Simona Halep. Acum s-a aflat: "Doamna organizatoare devenise palidă când a văzut"
GSP.RO
Gestul șocant făcut de Serena Williams după ce a fost umilită de Simona Halep. Acum s-a aflat: "Doamna organizatoare devenise palidă când a văzut"
Fata din nuc, micuța spion care și-a dat viața pentru România, la numai 12 ani: „Vreau să fac și eu ceva”. A apucat doar să strige victoria...
Playtech.ro
Fata din nuc, micuța spion care și-a dat viața pentru România, la numai 12 ani: „Vreau să fac și eu ceva”. A apucat doar să strige victoria...
Cătălin şi-a luat familia şi s-a mutat din Târgu Jiu la ţară şi nu e singurul. Din acest motiv, preţurile terenurilor au crescut şi de 10 ori
Observatornews.ro
Cătălin şi-a luat familia şi s-a mutat din Târgu Jiu la ţară şi nu e singurul. Din acest motiv, preţurile terenurilor au crescut şi de 10 ori
Horoscop 13 august 2022. Berbecii acordă prea multă atenție unor amănunte neimportante, de care se agață fără să își dea seama
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2022. Berbecii acordă prea multă atenție unor amănunte neimportante, de care se agață fără să își dea seama
Un polițist „odios” a inventat o iubită și i-a mințit pe șefii săi că a murit de cancer pentru a obține zile libere
Știrileprotv.ro
Un polițist „odios” a inventat o iubită și i-a mințit pe șefii săi că a murit de cancer pentru a obține zile libere
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina! Răsturnare de situaţie: ce se întâmplă imediat cu Vladimir Putin
Orangesport.ro
Plecat din Guvernul Rusiei, a dat de gol când are loc finalul războiului din Ucraina! Răsturnare de situaţie: ce se întâmplă imediat cu Vladimir Putin
Gina Pistol a dezvăluit câte kg are. Ar vrea să mai dea jos 4, deși e deja ușurică ușurică
PUBLICITATE
Gina Pistol a dezvăluit câte kg are. Ar vrea să mai dea jos 4, deși e deja ușurică ușurică
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
PUBLICITATE
Pssst!!! Ai auzit de Remixshop? Au zilnic reduceri de până la 90%
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.