Mergi direct la conținut »
PORȚIA DE CARTE. În această săptămână, recomandările de lectură sosesc de la Ana-Maria Popescu și Anastasia Tindeche
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

PORȚIA DE CARTE. În această săptămână, recomandările de lectură sosesc de la Ana-Maria Popescu și Anastasia Tindeche

Un thriller condimentat cu istorie

Campioana olimpică la spadă Ana-Maria Popescu aduce o sugestie din zona literaturii fiction care se îmbină cu realitățile războiului.

Singurul om (Andrew Gross, editura Preda Publishing)

Este o poveste impresionantă, care te poartă într-un roller-coaster al situațiilor limită. Deși e o carte voluminoasă, am citit-o aproape dintr-o suflare, pentru că este un thriller excepțional care te ține cu sufletul la gură de la început și până la ultima pagină.

Este captivant modul în care Andrew Gross alege să descrie o frântură din cel de-al Doilea Război Mondial. Povestea pleacă, în anul 1944, de la Auschwitz, unde un profesor de fizică la Universitatea din Lvov este despărțit de restul familiei sale. Munca lui de o viață este distrusă de naziști, dar speranțele lui, umane și științifice, se leagă de un tânăr întâlnit în lagăr, care este un șahist genial.

În paralel, în Statele Unite există un membru al serviciilor secrete ce are ca misiune să salveze un singur om din Iadul de la Auschwitz. Căutările sale, strădaniile, obstacolele, dar și legăturile ce se formează într-o lume violentă și complicată sunt cele care asigură senzația palpitantă ce străbate fiecare pagină a cărții lui Gross.

TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
Recomandări
TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
 

Animale mistice și aventuri incredibile  

Anastasia Tindeche, elevă în clasa a VII-a, spune că gătește excelent, citește mult, desenează și joacă volei. Pasiunea pentru căței a făcut-o să îndrăgească seria recomandată.

Spirit Animals (Brandon Mull, Maggie Stiefvater, Editura Pandora M)

Aceste cărți sunt pline de aventuri și suspans. Totul este foarte bine descris, mai ales personajele. În timp ce citeam, aveam senzația că le văd lângă mine – puști de vârsta mea, curajoși, buni și cu suflet mare, niște adevărați eroi. În general nu-mi place partea de descriere, dar în această serie, autorii combină foarte original descrierea cu acțiunea, astfel încât am citit fiecare cuvințel.

O recomand tuturor iubitorilor de aventuri cu animale sălbatice: cui nu i-ar plăcea să aibă un spirit-animal de la care să împrumute abilități precum vederea în întuneric, cățărarea cu ușurință, alergarea foarte rapidă și cu care să aibă o relație foarte strânsă și specială. Copiii aleși să aibă o astfel de legătură fermecată cu un jaguar sau un lup fioros vor fi, în această serie, printre cei ce vor salva lumea.

Close
Închide
  Close