De Oana Dușmănescu,

Einstein, viața și universul său (Walter Isaacson, Editura Publica)

Da, o să vă spun de la bun început, aceasta este o carte groasă, o carte imensă. De aceea, aș spera ca publicul să nu se descurajeze din cauza dimensiunilor sale, într-o epocă a lipsei de atenție și a vitezei copleșitoare.

Volumul despre Einstein este o părticică istorică și documentară a contemporaneității, care face din celebrul om de știință o figură mai apropiată și mai actuală decât ați crede.

Pentru că este scrisă alert și fluent, nici n-o să vă dați seama unde și când se duc cele 700 de pagini  – la urma urmei, vorbim (și) despre relativitate și asta ar fi o aplicare bună a teoriei.

Viața lui Einstein este expusă precum curgerea unui râu, deloc lin, ci plin de vârtejuri, care însă au influențat lumea, așa cum o cunoaștem noi astăzi.

Portretul făcut de Isaacson lui Albert Einstein este, probabil, subiectiv, ca orice portret făcut vreodată. Dar este unul detaliat, uman, concentrat cu replici, detalii, senzații, persoane din viața omului de știință.

Întreaga carte are ceva cald, pe lângă tușele sale jurnalistice, care compun în deplinătatea sa profilul uneia dintre cele mai luminate minți ale omenirii.

Ultimii copii de pe pământ (Max Brallier, Editura Storia Books)

Poveștile postapocaliptice sunt multe la număr – urmare a obsesiei pe care o avem, probabil, ca specie, pentru sfârșitul lumii.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

Cele două volume – transpuse și într-un serial de pe Netflix – vin cu alternativa unui pământ pe care au rămas copiii, împinși să se descurce așa cum pot, dar mai ales cu ajutorul prietenilor.

Jack este un băiat în vârstă de 13 ani, care încearcă să supraviețuiască apocalipsei monștrilor. Locuiește într-o căsuță din copac, are provizii adunate din magazinele abandonate și niște prieteni alături de care trece prin aventuri diverse și amuzante. Copiii au un monstru de companie și poveștile lor apar în benzi desenate care completează în mod fericit lectura.

În cel de-al doilea volum, misiunea lor este de a descoperi de ce dispar zombii, acest element obligatoriu, fără de care o apocalipsă n-ar mai fi apocalipsă. E greu să jonglezi cu viermi uriași, bombe sonice și monștri amenințători, dar Jack și gașca sa o fac cu nonșalanță, bazându-se întotdeauna unul pe celălalt.   

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură