Ce este acest document? 

Fișa medicală angajare este un certificat medical în care este confirmat faptul că eșți apt pentru a fi angajat. De asemenea, acest document menționează condiția în care te afli în raport cu postul urmărit, astfel, în cadrul fișei, va fi stipulat dacă ești apt sau nu sau dacă ești apt condiționat pentru meseria aleasă. 

Acest document oficial te ajută să profesezi în domeniul sau locul de muncă dorit, iar costurile fișei medicale sunt suportate integral de către angajator, conform legislației actuale. 

Cine are nevoie de fișă?

Conform legii H.G. nr.355/2007, în care este menționat statutul angajaților și supravegherea sănătății acestora, există trei categorii de lucrători pentru care prezentarea certificatului medical este obligatorie. Iată care sunt aceste categorii: 

  1. Cei care urmează să fie angajați cu contract individual de muncă pe perioada determinată sau nedeterminată;

2. Cei care își schimbă profesia sau meseria;

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

3. Cei care sunt fie detașați la alte locuri de muncă, fie în alte activități.

Este obligatorie prezentarea fișei medicale la angajare? 

În cazul în care te regăseșți într-una dintre categoriile menționate anterior, înseamnă că prezentarea fișei medicale este absolut obligatorie, conform legislației în vigoare. Acest aspect este stipulat în art. 13 lit. j) din Legea nr. 319/2006 – Legea securității și sănătății în muncă:  „Angajatorii au posibilitatea de a încadra în muncă doar persoane care, în urma examenului medical de specialitate, corespund condițiilor”.

După cum a fost deja menționat, angajatorul este cel care suportă costurile legate de fișa medicală pentru angajare. De altfel, lipsa acestui document din dosarul angajatului reprezintă încălcarea acestei legi și atrage după sine o amendă situată între 4000 și 8000 de lei.

Care sunt investigațiile sau analizele medicale pe care va trebui să le faci? 

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”
Recomandări

Surse politice: „Arafat va coordona toate achizițiile medicale pentru țările UE”

 

Legea spune că, în funcție de factorii de risc profesional specifici fiecărui post, controlul medical poate fi efectuat o singură dată pentru angajare ori periodic.  

De asemenea, în funcție de profilul de activitate al firmei, analizele pentru angajare pot include următoarele examinări medicale: 

  • Examen clinic general; 
  • Examen oftalmologic; 
  • Examen psihiatric; 
  • EKG; 
  • Glicemie; 
  • Hemogramă;
  • Spirometrie; 
  • Examen psihologic; 
  • Audiogramă etc. 

De unde poți obține fișa medicală pentru angajare? 

Fișa pentru angajare poate fi eliberată de către orice clinică acreditată. Pentru a beneficia de servicii rapide, profesioniste și de calitate, îndreaptă-te spre centrul medical Standard Med. Astfel, vei reuși să economiseșți mult timp. 

Situată în centrul Bucureștiului, această clinică îți pune la dispoziție toate consultațiile necesare (inclusiv cel psihologic și psihiatric) pentru întocmirea fișei medicale pentru angajare. 

Doar așa, poți obține fișa medicală pentru angajare cu o singură deplasare, într-o singură locație. Pentru mai multe informații sau pentru a-ți face o programare, nu trebuie decât să accesezi site-ul clinicii www.fisamedicala.info. Vei obține certificatul medical într-un timp scurt și te vei bucura de servicii de înaltă calitate!

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate