Igiena orală corectă are drept efect: o gură cu aspect sănătos și fără mirosuri neplăcute. Aceasta înseamnă automat:

 • Dinți perfect curați și fără resturi alimentare;
 • Gingii de culoare roz, care nu sângerează la periaj sau la folosirea aței dentare;
 • Respirația neplăcut mirositoare nu persistă mult timp;
 • Apariția cariilor este împiedicată total sau încetinită.

Este foarte cunoscut faptul că un zâmbet impecabil și frumos depinde foarte mult de modul în care ne îngrijim dinții, încă de la cea mai fragedă vârstă. O igienă orală corectă și completă este esențială pentru prevenirea problemelor dentare și pentru menținerea sănătății bucale, iar asta înseamnă că trebuie nu doar să ne spălăm pe dinți cu regularitate, ci și să adoptăm alte metode suplimentare de îngrijire ca să previi apariția problemelor orale. Folosirea apei de gură și a aței dentare reprezintă un bun început.

Nu în ultimul rând, nu uitați de vizita la medicul stomatolog. Puteți apela cu încredere la serviciile celor de la Dentaline Clinic, pe care îi puteți descoperi accesând următorul link: https://www.dentaline-clinic.ro

Clinica stomatologică Dentaline Clinic este despre oameni, începand de la echipa medicală care se pregătește continuu cu responsabilitate și pasiune pentru profesie, până la dotările și tehnologiile digitale ultramoderne din cele 3 cabinete cu design minimalist și relaxant, în care pacienții își îndeplinesc un vis, acela de a îndrăzni să zâmbească din nou!

Clinica Dentaline, este o casa modernă a unei familii de stomatologi. Tehnologiile digitale inteligente de ultimă generație, în care au investit, le permit, cu adevărat, să ofere fiecărui pacient tratamente personalizate, cu rezultate predictibile. 

Cum se realizează igiena orală corectă?

Menținerea unei bune igiene orale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru dinți și gingii. Dinții sănătoși nu doar că arată bine estetic, dar contribuie și la o alimentație și vorbire fără probleme. Buna igienă orală este importantă pentru starea generală de bine a organismului.

Îngrijirea preventivă zilnică, inclusiv periajul corect și folosirea aței dentare, contribuie la evitarea apariției problemelor și ne scutește de multă suferință, griji și cheltuieli, decât dacă ajungem să tratăm afecțiuni care au fost lăsate să evolueze. De asemenea, este bine să aveți la cunoștință faptul că igienra orală poate preveni alte probleme de sănătate, care pot apărea în organismul nostru.

Etapele simple ale prevenirii formării cariilor dentare, afecțiunilor gingivale și altor probleme, în intervalele dintre controalele dentare de rutină includ:

 • Periajul complet de două ori pe zi și folosirea zilnică a aței dentare;
 • O dietă echilibrată și limitarea gustărilor dintre mese;
 • Utilizarea produselor de igienă dentară cu fluor, inclusiv a pastei de dinți fluorurate;
 • Clătirea cu o apă de gura fluorurată, la recomandarea medicului dentist;
 • Asigurarea aportului de apa fluorurată la copiii sub 12 ani sau a unui supliment de fluor, dacă locuiți într-o zonă în care nu se adaugă fluor în apa potabilă.

Cum se realizează periajul corect al dinților?

În primul rând, trebuie să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi, după fiecare masă și neaparat înainte de culcare. Dacă nu îndepărtăm resturile alimentare, bacteriile se pot înmulți mai repede și pot cauza reale probleme ale dinților sau gingiilor.

Mai mult decât atât, este important să ne spălăm corect pe dinți. Dacă alegem să folosim o periuță de dinți clasică, timpul recomandat pentru periaj este de patru minute, în timp ce pentru o periuță de dinți electrică, timpul de periaj scade la două minute, datorită numărului ridicat de pulsatii pe care aceasta le emite.

În al doilea rând, trebuie să urmăm o tehnică de periaj corectă, astfel încât să îndepărtăm eficient placa dentară. Această tehnică ne este explicată, cu lux de amanunte, de către specialiștii Detaline Clinic:

 • Pentru inceput, trebuie să ținem periuța de dinți la un unghi de 45 de grade față de gingii;
 • Periem dinții pe toată suprafața, cu mișcări blânde. Dacă apăsăm prea tare, putem afecta gingia, motiv pentru care trebuie să acordăm o atenție sporită atunci când folosim o periuță clasică. În schimb, dacă optăm pentru o periuță de dinți electrică, aceasta va emite un sunet care ne va atenționa dacă apăsăm prea tare;
 • Cu o periuță clasică, mișcarea corectă de periaj este de sus în jos pentru dinții aflați în partea din față a gurii, în timp ce pentru molari mișcarea este înainte și înapoi. Cu o periuță electrică este suficient să o ținem pe suprafața dinților, deoarece capetele de curățare pot ajunge până la 62.000 de mișcări de periere pe minut.

Cu ajutorul specialiștilor de la Dentaline Clinic și a sfaturilor acestora, putem avea parte de un zâmbet perfect, așa cum ne-am dorit, astfel înât să facem o impresie bună peste tot pe unde mergem, deoarece zâmbetul este cartea noastră de vizită, fiind primul lucru pe care oamenii îl sesizează la noi, atunci când îi întâlnim pentru prima oară.

Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
PARTENERI - GSP.RO
Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Playtech.ro
INCREDIBIL! Ce face acum femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu! E halucinant ce se întâmplă
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Observatornews.ro
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Știrileprotv.ro
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Telekomsport
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)