Cireșele sunt fructele care aduc organismului o mulțime de beneficii. Consumul de cireșe ajută la reglarea tensiunii arteriale, calmează durerile musculare, ajută în curele de slăbire, te protejează de diabet și, cel mai important, încetinește procesul de îmbătrânire al pielii. Din fericire, cireșele pot fi consumate atât în stare pură, ca și fruct, cât și din diferite prăjituri cu cireșe, ușor de făcut în orice moment al zilei.
Ți-am pregătit câteva rețete de prăjituri pufoase cu cireșe, ție ce rețetă cu cireșe îți place mai mult? Ce desert cu cireșe ai încercat să faci?
Cuprins:
Pandişpan cu cireşe
Ingrediente
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 6 linguri de ulei
- un praf de sare,
- o linguriţă de praf de copt
- un castron mediu cu cireşe fără sâmburi.
Mod de preparare
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă uleiul puţin câte puţin. Albuşurile se bat spumă cu sarea, apoi se amestecă cu gălbenuşurile. Se adaugă făina combinată cu praful de copt puţin câte puţin, amestecându- se uşor cu o lingură de lemn pentru a nu ieşi aerul.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun cireşele, apoi compoziţia de pandişpan şi se dă la cuptor pentru 15-20 minute. Când e gata, se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se taie prăjitura cu cireșe şi se presară cu zahăr pudră.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_070c238e61ffc1fcf06b0d3ec18abe20.jpg)
Desert cu cireșe – Cheesecake

Ingrediente
- 500 g cremă de brânză
- 90 g unt l 200 g biscuiţi
- 100 g zahăr pudră
- 5 g gelatină
- o sticluţă cu esenţă de vanilie
- coajă rasă şi sucul de la o portocală
- Pentru toppingul de fructe: 500 g cireşe proaspete
- 5 linguri dulceaţă sau sirop de cireşe
- o lingură de amidon.
Mod de preparare
Se amestecă untul topit cu biscuiţii pisaţi. Compoziţia obţinută se pune într-o tavă specială pentru cheesecake, cu pereţii detaşabili. Se bagă la frigider pentru 20-30 de minute. Gelatina se înmoaie în sucul de la portocală, se topeşte la microunde sau la bain-marie şi apoi se lasă să se răcească. Se amestecă esenţa de vanilie cu crema de brânză şi cu zahărul. Se toarnă puţin câte puţină gelatină şi se încorporează. Se toarnă amestecul obţinut peste blatul de biscuiţi şi se nivelează bine.
Topping: Într‑un vas mare, se pun cireşele, coaja de portocală, amidonul şi dulceaţa sau siropul şi se fierb toate, câteva minute, până când se obţine un sos. Se lasă să se răcească puţin şi se toarnă peste prăjitură.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_79071763ce178b3e4c1c8db1ef183910.jpg)
Prăjitură cu cireşe și ciocolată

Ingrediente
- 100 g ciocolată neagră
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- Pentru umplutură: 350 ml frişcă lichidă, 300 g cireşe
- Pentru finisat:100 g ciocolată neagră, 80 g unt, 50 g zahăr, 100 ml frişcă lichidă, o linguriţă scorţişoară.
Mod de preparare
Pentru blat, ciocolata se topeşte la bainmarie. Între timp, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se adaugă ciocolata topită. Se pun făina şi praful de copt şi apoi spuma de albuşuri. Tava de cuptor se tapetează cu hârtie, se întinde aluatul şi se coace 10 minute. Apoi, după ce s-a răcit, se taie în părţi egale.
Pentru umplutură, frişca lichidă rece se mixează, se combină cu cireşele fără sâmburi. Se aşază una din foile coapte, se pune umplutura de frişcă şi se acoperă cu a doua foaie. Pentru a face glazura, se pun la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi şi untul. Separat, zahărul şi frişca lichidă se pun pe foc mic pentru a topi zahărul. Apoi, se omogenizează cu crema de ciocolată şi se potriveşte gustul cu scorţişoară. Se toarnă peste prăjitură.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_044f0d77ca71175908ee1920446c1950.jpg)
Desert cu cireșe – Plăcintă
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2015/05/placinta-cu-cirese-620x413.jpg)
Ingrediente:
- 250 gr de cireșe;
- 5 linguri de zahăr;
- 2 linguri amidon;
- 2 linguri de apă;
- 1 pachet foietaj;
- 1 ou.
Mod de preparare
Amestecă cireșele cu zahărul, amidonul și apa și pune-le la fic mic până când sosul începe să se îngroașe.Între timp, întinde pachetuld e foietaj și împarte-l în șase sau în opt dreptunghiuri cât mai egale între ele. Unge dreptunghiurile de foietaj cu puțină apă pe toate marginile.
Așează aproximativ 2 linguri de compoziție de cireșe pe fiecare bucată de foietaj și îndoaie foile ca pe o carte, deasupra umpluturii.
Unește marginile foietajului cu ajutorul unuei furculițe, pentru a etanșa umplutura. Unge foietajul cu puțin ou bătut, crestează-le foarte fin cu un cuțin deasupra și presară puțin zahăr peste. Plăcinta cu cireșe se pune la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, până când bucățelele sunt aurii și pufoase.
Prăjitură cu cireșe și migdale
Ingrediente:
- 700 gr de cireșe;
- 280 gr de făină;
- 6 ouă;
- zeama și coaja de la o lămâie;
- 2 pliculețe zahăr vanilinat;
- un pliculeț praf de copt;
- 2 esențe de rom;
- un gălbenuș de ou;
- fulgi de migdale.
Mod de preparare
Amestecă cireșele (fără sâmburi) cu 100 de gr de zahăr și esențele de rom și lasă-le la macerat pentru o oră. Poți pune mai puțină esență de rom dacă nu vrei să fie prea aromată prăjitura cu cireșe.
Pentru aluat: separă ouăle(gălbenușul de albuș) și mixează gălbenușurile împreună cu restul de zahăr, zahărul vanilinat, coaja și sucul de lămâie, esența de vanilie. Mixează până zahărul se topește complet și devine cremos.
Bate albușurile separat până devin tari și amestecă-le ușor cu o spatulă în restul compoziției de gălbenușuri, până când se încorporează total.
Tot peste amestecul de gălbenușuri se adaugă și făina cu praful de copt, în ploaie, și amesteci până se omogenizează perfect.
După ce ai obținut o compoziție omogenă, adaugă și cireșele cu suc și pune tot amestecul într-o tavă înaltă pe care o tapetezi înainte cu unt și făină.
Prăjitura se pune la cuptor pentru 20-30 de minute, la cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
Când este aproape gata, scoate prăjitura din cuptor și unge suprafața cu puțin gălbenuș de ou și presară fulgi de migdale, după care mai pune prăjitura la cuptor pentru 5-10 minute.
Prăjitura cu cireșe este gata și poate fi servită imediat cum s-a răcit.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_bcf5a58904dbfe230b7e12d9986f58fe.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_838d7710e2cff83b7d1cc9f8f6501117.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_bb6b5b28e7e7a40949bccbd4e6f6c43b.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_45610f7df1a118599cc95e0b7135d282.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_c2e4f004d7cd8a7610ecaab17bd352b7.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_db78b0d65d3b1b16f647b6eb6de28dd9.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_188aad4e4c93ef738200edb13de3f113.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_9cd4b8c31889dc5ded86db60a4db65b9.jpg)