MENIU CAUTĂ
20 Apr. 2018 10:53

UPDATE/Scandal declanșat de premiul primit de Olivia Steer pentru „rolul său activ în societate”. Reacția vedetei după ce premiul i-a fost retras

Distribuie
Un mare scandal declanșat de premiul primit de Olivia Steer pentru „rolul său activ în societate” e pe cale să ajungă la cote și mai înalte. Olivia Steer, cunoscută pentru poziția sa anti-vaccinare, a fost premiată, miercuri seara, pe 18 aprilie, la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, pentru „rolul său activ în societate”.
UPDATE - ora 10:45:  Olivia Steer a reacţionat, miercuri noaptea, după ce organizatorul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate a decis să-i retragă premiul  pentru „rolul său activ în societate”. Vedeta a comentat reacția lui Jean Valvis, președintele AquaCarpatica.

UPDATE - ora 18.10: Florentina Opriș, organizatoarea Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, în cadrul căreia Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate", anunță, într-o postare pe Facebook, că premiul acordat prezentatoarei tv a fost retras, sugerând că acest lucru s-a întâmplat la presiunea companiilor care au sponsorizat evenimentul. "Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos", afirmă Florentina Opriș.

„Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos, iar părerile sale personale și pozițiile sale referitoare la anumite subiecte nu au fost luate în considerare când s-a decis acordarea acestui premiu”, a scris Florentina Opriș pe Facebook.

Ea adaugă că „Ne cerem scuze dacă acestă decizie a noastră a prejudiciat în vreun fel brandurile care ne-au fost alături în demersul nostru de a promova valorile de sănătate și excelența în medicină. Ni se pare deontologic și de bun simț față de brandurile care cu bunăcredință au decis să ne sprijine, să ne delimităm de orice le poate aduce prejudicii valorilor lor. Prin urmare, dacă brandurile care ne-au susținut consideră că acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea în mod oficial a acestuia, în ciuda faptului că alegerea noastră de a-l oferi a fost bazată pe total alte considerente decât cele pentru care Olivia Steer este acuzată în spațiul public.”

„Mi-aș fi dorit ca spațiul public să observe și celelalte doamne excepționale din medicina românească care au fost premiate aseară și cărora nimeni nu le-a oferit până acum prea mare atenție sau o recunoaștere publică pentru toate eforturile pe care le-au depus și pentru toate rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului. Din păcate, spațiul public și-a ațintit atenția asupra unei singure persoane premiate în cadrul Galei de aseară și a a scos în evidență doar numele unei persoane așa-zis controversate, declanșând astfel un tăvălug care nu aduce niciun fel de beneficiu nimănui și care umbrește inclusiv numele persoanelor care merită tot respectul și recunoștința noastră”, mai scrie Florentina Opriș.

Florentina Opriș a publicat, pe Facebook, și lista celor care au primit premii în cadrul galei:Așadar, Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate a avut loc miercuri seară, pe 18 aprilie, și a fost organizată de Asociația pentru O Viață Sănătoasă din România.

La eveniment au participat și Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, dar și Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, relatează Hotnews.

Pe pagina sa de Facebook, Olivia Steer a publicat diploma primită la eveniment: „Aseară la Athenee Palace Hilton s-a scris un basm modern, cu happy end. Mai mult, în curând'. 

Diploma acordată Oliviei Steer vine în contextul în care România e pe primul loc în Europa, la cazurile de rujeolă în 2017, fiind țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR (rujeolă-oreion-rubeolă).

Anul trecut, în luna mai, Olivia Steer a primit titlul de „Gâscă a Fecundităţii Neamului. Ce alte vedete au fost premiate la Gala Hate Awards

După evenimentul din acest an, mai mulți sponsori, printre care Medicover,  cât şi Aqua Carpatica, au spus că se delimitează de acesta.

„Medicover este o companie de sănătate care practică și susține medicina bazată pe studii clinice și cercetare medicală și nu poate fi asociată cu mișcarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, față de care ne dezicem în totalitate.

În rețeaua națională Medicover în fiecare zi se prescriu rețete medicale și se aplică tratamente din schema națională de vaccinare, precum și alte tratamente specifice care demonstrează angajamentul nostru pentru prevenția, tratarea și siguranță tratamentelor pentru pacienții noștri .”

Iată și comunicatul celor de la Ocean Fish: „În urma Evenimentului care a avut loc ieri, la data de 18 Aprilie 2018, Gala Femeilor care Dăruiesc Sanatate' organizată de către Asociatia pentru o Viață Sanatoasa', Eveniment la care am fost sponsori, printre premianții de bază (în mare parte au fost Doctori de o mare valoare),  s-a regăsit și Premiul Oliviei Steer, cu care nu suntem de acord.

Reamintim că ne pare rău să fim asociați cu un astfel de incident neplăcut și subliniem că nu am fost informați despre întreagă Lista a Premianților.
OCEAN FISH a fost unul din sponsori și nicidecum Juriul care a decis Lista premianților.
Întrucât nu am fost informați despre Lista integrală a Premianților și nu există o compatibilitate între valorile promovate de către Compania noastră și cele ale Dnei Steer, insistăm pe această cale pentru retragerea în mod oficial al premiului Oliviei Steer”.
Și Aqua Carpatica a transmis, printr-un comunicat de presă, că îşi retrage susţinerea şi sponsorizarea pentru eveniment dacă premiul nu va fi retras în mod public.
„AQUA Carpatica susține categoric medicina secolului XXI și este pro vaccinare!

Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriză extrem de neplăcută!

În cadrul evenimentului „Gala Femeilor Care Dăruiesc Sănătate”, organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, care se presupunea a susține excelența în medicină, știință și sănătate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat și le promovează încă de la bun început! Imaginea de brand a fost puternic afectată prin decernarea unui premiu de excelență unei persoane care promovează non-valorile științifice și medicale.

AQUA Carpatica a sponsorizat acest eveniment, însă premiile au fost acordate de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România. Brandul nostru nu a avut niciun fel de informații referitoare la desfășurătorul evenimentului și implicit nici numele celor care urmau să fie premiați în cadrul Galei.

Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer.

În consecință, anunțăm pe această cale organizatorii evenimentului că ne retragem susținerea și sponsorizarea acestui eveniment dacă acest premiu acordat nu va fi retras și declarat în mod public. Dorim ca organizatorii să-și exprime scuzele oficial și față de consumatorii noștri cărora li s-a zdruncinat încrederea în valorile brandului”.

Şi reacţia şefului Aqua Carpatica, Yannis Jean Valvis, a apărut pe reţelele de socializare. Acesta se dezice de evenimentul sponsorizat şi susţine că nu ştia cine va fi premiat la gală:
Comentarii