De Ramona Mânzat,

Andorra la Vella, Andorra

Andorra, țara de 468 km pătrați, situată în Pirinei, între Spania și Franța, mai este cunoscută și pentru că are un steag asemănător tricolorului României. Și încă un detaliu de care poate ați auzit: Andorra e un fel de duty free uriaș. Are peste 1.500 de magazine cu haine, electronice, bijuterii. Ce te uimește când ajungi acolo e că magazinele de haine arată în marea lor majoritate ca raioanele de confecții din supermagazinele orașelor din România dinainte de 1989. Le mai țineți minte? Șiruri lungi de haine înșirate, înghesuite, fără a avea neapărat o logică. Surpriza în Andorra e când vezi etichetele. Sunt majoritatea ale unor branduri de lux și costul nu e deloc mic.

300 de kilometri de pârtii

În Andorra se poate merge și pentru schi. O țară atât de mică are peste 300 de kilometri de pârtii, grupate în două zone – Grandvalira și Vallnord. Stațiunile sunt situate la altitudini cuprinse între 1.500 și 2.600 de metri. Dacă nu ninge suficient, zăpada de pe pârtii e completată cu ajutorul a peste 1.400 de tunuri.

În februarie, poți avea parte de soare și de temperaturi care urcă la prânz și până la 10 grade Celsius. În zona Grandvalira sunt multe pârtii ușoare, bune pentru copii și pentru schiori amatori, cărora le place mai mult să admire peisajul decât sportul în sine.

Stațiunea Soldeu

O stațiune în care vă puteți caza este Soldeu, ale cărei hoteluri au acces ușor la telecabina care urcă la pârtii. La Soldeu, găsiți un spa spectaculos de 5.000 de metri pătrați. Sport Wellness Mountain Spa, destinat exclusiv adulților, cu accesul copiilor sub 14 ani interzis, are piscine de diferite temperaturi, piscină mare cu jeturi de înot contra curentului, saune, cromoterapie, căzi de hidroterapie în aer liber cu vedere la pârtii ( https://en.sportwellness.ad/ ) și a fost una din cele mai plăcute descoperiri din vacanța în Andorra.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Sagrada Familia, Barcelona

După câteva zile de schi puteți încheia vacanța în Barcelona, unde iarna sunt temperaturi maxime de 15-16 grade Celsius. Cel mai vizitat oraș spaniol , supraaglomerat în ultimii ani, se descoperă cel mai bine în extrasezon. Dacă ajungeți în premieră la Barcelona nu trebuie să ratați Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batlo, toate opere ale lui Gaudi, priveliștea de pe Tibidabo, Piața La Boqueria, La Rambla, Poble Espanyol și, dacă sunteți însoțiți de copii, acvariul. Dacă ați mai fost, tot vă puteți bucura de o plimbare prin cartierul gotic, pe malul mării, prin parcul Montjuic sau prin zona cosmopolită și plină de energie Gracia.

Cum ajungi în Andorra

Cel mai simplu este un zbor direct la Barcelona. Un bilet dus-întors București – Barcelona cu o companie low-cost poate fi 100-150 euro de persoană, dar iarna găsiți și oferte mult mai bune. Spre Barcelona sunt foarte multe zboruri. Wizzair are curse din București, Cluj, Craiova și Timișoara. Blue Air zboară direct din București și Iași. Prețuri bune găsiți și la compania spaniolă Vueling, care are zboruri directe spre București. De la Barcelona, cu o mașină închiriată în aproximativ 3 ore ajungi în Andorra (230 km).

Granvalira

Domeniul schiabil: 1.926 ha
Pârtii: 210 km
Numărul pârtiilor – 139: 24 verzi, 54 albastre, 42 roșii, 19 negre
3 parcuri de zăpadă
Instalații: 65
Ski Pass – 233 euro pentru 5 zile

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”
GSP.RO

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre