Mergi direct la conținut »
Un pacient s-a prezentat la spital, cu dureri abdominale! Medicii s-au îngrozit, după ce i-au deschis stomacul
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness

Un pacient s-a prezentat la spital, cu dureri abdominale! Medicii s-au îngrozit, după ce i-au deschis stomacul

Un pacient s-a prezentat la spital, cu dureri abdominale. Medicii s-au îngrozit după ce i-au deschis stomacul bărbatului, un etiopian în vârstă de 33 de ani, care era cunoscut de mai mult timp cu probleme psihice, care sunt tratate foarte prost în această țară africană.

Medicii etiopieni de la Spitalul St. Paul din Addis Ababa, acolo unde a fost internat tânărul, au făcut „o descoperire bizară”, după cum a declarat chirurgul Dawit Teare, presei locale.

Nu mai puțin de 120 de cuie, două ace, două scobitori, un ac de siguranță şi mai multe cioburi de la două pahare sparte a scos echipa medicală din stomacul acestuia.

Acum, bărbatul se recuperează, după operație, iar medicii încearcă să afle dacă le ingerase voluntar sau dacă a fost victima unui abuz.

Una dintre rudele bărbatului, citată de Fana Broadcasting Corporate (FBC), a povestit că acesta suferă de zece ani de probleme mintale, dar că ”a încetat tratamentul şi a fost dus la o biserică pentru a primi îngrijire spirituală cu ajutorul ‘apei sfinţite’ „.

Mulți locuitori din Etiopia, unde biserica ortodoxă are numeroşi adepţi, cred că afecţiunile mintale semnalează că persoana afectată este posedată de spirite malefice.

De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a remarcat „calitatea slabă a serviciilor (medicale) oferite pentru afecţiunile mintale, neurologice şi dependenţa de substanţe” din Etiopia. ”Persoanele care suferă de afecţiuni mintale sunt deseori cele mai marginalizate şi sunt afectate de stigmatizare şi discriminare”, a precizat OMS.


Citește și… Dezvăluire spectaculoasă despre accidentarea Simonei Halep. „Are legătură cu partea mentală”. „Libertatea” a aflat care sunt suferințele liderului mondial


Close
Închide
  Close