De ce să călătorești în luna decembrie

Luna decembrie este adesea asociată cu sărbătorile de iarnă, cu Crăciunul și Revelionul, iar călătoriile în această perioadă pot fi magice și memorabile din mai multe motive.

Decembrie este luna în care străzile, clădirile și piețele se îmbracă în lumini strălucitoare, ornamente și decorațiuni de Crăciun. Această atmosferă festivă adaugă o notă de magie și bucurie în oricare destinație, fie că alegi să explorezi un oraș mare sau să te retragi într-un sat pitoresc.

Dacă vrei să călătorești în străinătate în decembrie, poți descoperi și experimenta tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă ale altor culturi. De exemplu, în Europa, poți participa la târgurile de Crăciun tradiționale sau sărbătorile religioase, care oferă o perspectivă captivantă asupra diversității culturale.

Multe destinații turistice încearcă să atragă turiștii în luna decembrie, oferind reduceri și oferte speciale la cazare, bilete de avion sau excursii.

Dacă iubești sporturile de iarnă, luna decembrie este momentul perfect pentru a merge într-o stațiune montană. Poți schia, merge la săniuș, snowboard sau pur și simplu să te bucuri de peisajul acoperit de zăpadă. Aerul proaspăt de munte și peisajele spectaculoase vor face din această călătorie o experiență de neuitat.

CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania
Recomandări
CNAIR a cerut voie să taie plopii bătrâni de pe marginea unei șosele, a primit „undă verde”, dar n-a mai făcut nimic: un copac s-a prăbușit ulterior și a ucis un om. Cum se apără compania

Decembrie este o lună aglomerată pentru mulți oameni, cu toate pregătirile pentru sărbători. O călătorie în această perioadă poate reprezenta o evadare binevenită din rutina zilnică și o oportunitate de a te relaxa, a te reconecta cu cei dragi și a te încărca cu energie pentru noul an.

Unde să călătorești în decembrie – destinații frumoase

Rovaniemi – Finlanda

Unde să călătorești în decembrie - Rovaniemi - Finlanda
Unde să călătorești în decembrie – Rovaniemi – Finlanda

Situat în Laponia finlandeză, orașul Rovameni este cunoscut drept orașul natal oficial al lui Moș Crăciun!

La Satul Moș Crăciun îl puteți întâlni pe Moș Crăciun, puteți explora oficiul poștal și trimite o carte poștală – pentru anul acesta sau anul viitor și puteți să-i vedeți echipa de reni.

Un alt motiv pentru a vizita în decembrie acest ținut este șansa mare de a vedea aurora boreală.

Pentru o experiență de neuitat, luați în considerare să stați într-un iglu de sticlă, care este echipat cu alarme care vă trezesc dacă aurora boreală este vizibilă și le puteți vedea în timp stați în pat.

De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD
Recomandări
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD

Ce mai poți face în Rovaniemi:

  • Descoperă SantaPark, dacă ajungi acolo. Este o lume magică în care copiii pot explora Peștera de Crăciun. Pot vedea galeria de gheață, admira o colecție de sculpturi de gheață impresionante. Pot merge chiar merg într-o excursie la fabrica de jucării a lui Santa.
  • Înscrie-te pentru un curs rapid la „Școala Elfilor” și devin-o unul dintre ajutoarele lui Moș Crăciun! Bucură-te de o plimbare cu sania trasă de ren sau experimentează o plimbare într-o sanie trasă de câini Huski!
  • Vizitează Ranua Wildlife Park. Este la aproximativ o oră cu mașina de Rovaniemi și este casa a peste 50 de specii diferite de animale!
  • Încearcă mâncarea locală! Principalele ingrediente folosite în bucătăria laponă includ carnea de ren, somonul, peștele proaspăt și fructele de pădure.
  • Mergi într-o excursie cu snowmobilul. Pune-ți pe o pereche de bocanci sau schiuri… Și pornește într-o expediție pe jos. Dacă ești antrenat, poți alege traseul de drumeții Auttikongas. Are doar 3,5 km lungime!

Descoperă mai multe despre  Laponia, casa lui Moș Crăciun

Rothenburg – Germania

Rothenburg - Germania
Rothenburg – Germania
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse
Recomandări
Victoria Rusiei în Ucraina este un scenariu îngrozitor pentru NATO, avertizează ISW. România se află printre țările expuse

Vechiul oraș imperial Rothenburg este unul dintre cele mai atractive locuri de vizitat din Germania, aflându-se pe celebrul traseu turistic al Drumului Romantic al Germaniei. Situat pe malurile abrupte ale pitorescului râu Tauber, este remarcabil pentru zidurile și turnurile sale, neatinse de la Războiul de 30 de ani din 1618.

Acest oraș medieval este perfect conservat. Simpla plimbare pe străzile vechi cu clădiri frumoase este o experiență atemporală, mai ales dacă implică Plönlein, unul dintre cele mai pitorești locuri ale orașului. Și după toată această aventură, încheiați-vă vizita la unul dintre numeroasele restaurante rafinate răspândite în jurul orașului. Piață de Crăciun atrage în fiecare an turiști din toată lumea.

Vezi cele mai frumoase locuri de vizitat în Germania.

Jungfrau – Elveția

-Destinații de vacanță in luna decembrie Jungfrau - Elveția
Destinații de vacanță in luna decembrie Jungfrau – Elveția

Regiunea Jungfrau este formată din patru orașe pitorești: Grindelwald, Murren, Lauterbrunnen și Wengen, și trei munți impunători: Eiger, Mönch și Jungfrau. Una dintre cele mai pitorești călătorii cu trenul din Elveția, Jungfraubahn duce vizitatorii de pe muntele Kleine Scheidegg prin Eiger și Mönch până la Jungfraujoch.

Regiunea Jungfrau este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Elveția, atât vara, cât și iarna. În urmă cu un secol sau două, această regiune alpilor a fost vizitată doar de aventurieri îndrăgostiți care doreau să schieze sau să urce prin munți. Acum, datorită unei rețele extinse de căi ferate și pistelor bine întreținute pentru pietoni și biciclete, zona este accesibilă multor tipuri de călători.

Tallinn – Estonia

Tallinn - Estonia
Tallinn – Estonia

Indiferent dacă vizita în Estonia este o vacanță de-a dreptul sau doar o oprire de o zi, ar trebui să petreceți atât timp cât programul vă permite să vizitați orașul vechi din Tallinn. Orașul vechi, cu străzile sale pietruite și bisericile medievale, a devenit un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1997.

Vedeți arcadele gotice din Primăria din Tallinn, apoi faceți drum prin restul orașului vechi, observând bisericile, catedrala ortodoxă rusă și priveliștea demnă de carte poștală de pe platforma Patkuli. Vizitarea obiectivelor turistice aici se simte ca o călătorie înapoi în timp.

Tallinn, capitala Estoniei, este o destinație fantastică de iarnă – mai ales în decembrie. În decembrie, întregul oraș este împodobit cu luminițe și decorațiuni de Crăciun. Piața Orașului Vechi include o piață mare de Crăciun care vinde obiecte de artizanat tradiționale.

Salzburg – Austria

Situat în centrul Austriei, în apropiere de granița cu Germania, Salzburg este probabil cel mai cunoscut ca locul de naștere al lui Wolfgang Amadeus Mozart. Călătorii vin în al patrulea oraș ca mărime al Austriei pentru a vedea atracțiile care au inspirat o astfel de muzică de neuitat. Cu fortăreața medievală în vârf de deal, orașul vechi pitoresc Altstadt și peisajul alpin uluitor, frumusețea Salzburgului va încânta cu siguranță vizitatorii în fiecare anotimp al anului.

Totuși, iarna și mai ales în timpul sărbătorilor, orașul este cu adevărat minunat și merită vizitat.

Viena – Austria

Târgul de Crăciun de la Viena
Târgul de Crăciun de la Viena

Târgul de Crăciun din Viena aduce anual o atmosferă de vis datorită decorațiunilor deosebite și este cu siguranță unul dintre primele locuri pe listă atunci când te întrebi unde să călătorești în luna decembrie.

Viena atrage peste 17 milioane de vizitatori în fiecare an, cu obiectivele sale turistice istorice, colecțiile sale fabuloase de artă, palatele impunătoare și moștenirea muzicală excepțională.

Capitala Austriei și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, Viena își datorează o mare parte din farmecul și istoria bogată locației sale splendide pe malul Dunării. Timp de secole, poarta de intrare între Europa de Vest și de Est, a fost nucleul natural al Imperiului Habsburgic, odinioară extins, și rămâne până astăzi cel mai important centru comercial și cultural al Austriei.

Descoperă cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Praga – Cehia

Praga - Cehia
Praga – Cehia

Dacă încă te mai întrebi unde să călătorești în decembrie, ei bine, Praga este plină de magie arhitecturală: palate baroc și catedrale gotice se amestecă cu clădirile cubiste și Art Nouveau din jurul orașului. Casa care dansează din Praga este o odă arhitecturii moderne din oțel și sticlă, în timp ce ceasul său astronomic vechi de 600 de ani este una dintre cele mai uimitoare structuri din orașul vechi. Unele dintre cele mai bune priveliști ale Pragăi se pot vedea din Turnul medieval Podul Carol și Turnul Primăriei Vechi de deasupra pieței principale.

Există și priveliștea minunată de la Castelul Praga din secolul al IX-lea, care se află pe un deal și este cel mai mare complex din jurul unui castel din lume, conform Guinness World Records.

Bruges – Belgia

Bruges - Belgia
Bruges – Belgia

Situat în nord-vestul Belgiei, Bruges este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa, oferind un farmec al lumii vechi și o atmosferă romantică. Cândva un centru important pentru arta și textilele flamande, Bruges astăzi este cel mai bine cunoscută pentru canalele sale frumoase.

Principala atracție din Bruges este orașul vechi, perfect pentru o imagine de carte poștală. Înconjurat de canale pitorești și ziduri medievale, cartierul istoric este plin de arhitectură veche frumoasă, inclusiv biserici romanice și gotice precum Biserica Maicii Domnului care găzduiește o sculptură Michelangelo și Bazilica Sfântului Sânge, care pretinde că deține o fiolă de sânge. de la Iisus Hristos.

Cel mai faimos punct de reper al orașului este clopotnița din Piața Markt. Vizitatorii pot urca pe această clopotniță din secolul al XIII-lea pentru a admira priveliști spectaculoase ale orașului. Alte obiective care nu trebuie ratate includ spectaculosul conac Gruuthuse și impresionantul spital Saint John, care a fost construit în 1188.

Foto – Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (27)

Timea97   •   21.01.2024, 08:16

cele mai frumoase locuri..

Timea97   •   21.01.2024, 08:16

sunt cele mai spectaculoase destinații de vacanță

andreea28s   •   02.01.2024, 12:00

foarte frumoase destinatiile, atat vara cat si iarna

Vezi toate comentariile (27)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Testul pe care doar cei foarte inteligenți îl trec. Poți descoperi numărul lipsă în 10 secunde?
FANATIK.RO
Testul pe care doar cei foarte inteligenți îl trec. Poți descoperi numărul lipsă în 10 secunde?
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Comuna din România care se transformă în stațiune turistică: „Avem lacuri sărate”
FANATIK.RO
Comuna din România care se transformă în stațiune turistică: „Avem lacuri sărate”
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Știrileprotv.ro
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
Unica.ro
Imaginile pe care Meghan Markle le-ar vrea dispărute! Ce a putut să facă soția Prințului Harry. Gestul ei a devenit viral pe internet! Nu știa că e filmată!
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Momentul exploziei care a devastat blocul din Craiova. O cameră de supraveghere a surprins imaginile dezastrului
Observatornews.ro
Momentul exploziei care a devastat blocul din Craiova. O cameră de supraveghere a surprins imaginile dezastrului
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 18 aprilie 2024. Gemenii ar trebui să păstreze o oarecare rezervă față de propriile impulsuri decât față de cei din anturajul apropiat
RECOMANDĂRI