Mergi direct la conținut »
VIDEO / Mandy, puiul de leu de mare, vedeta Delfinariului de la Constanța. Ce alte surprize a pregătit Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța pentru această vară Galerie foto
11imagini
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > VIDEO / Mandy, puiul de leu de mare, vedeta Delfinariului de la Constanța. Ce alte surprize a pregătit Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța pentru această vară

VIDEO / Mandy, puiul de leu de mare, vedeta Delfinariului de la Constanța. Ce alte surprize a pregătit Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța pentru această vară

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța (CMSN), locul unde funcționează și Delfinariul, are o mulțime de surprize anul acesta. Numere noi ale celor două femele delfin, dar și un pui de leu de mare se află printre acestea.

De Cătălin Schipor,

Nașterea puiului de leu de mare la CMSN Constanța este o premieră. Este primul animal acvatic născut în captivitate, o provocare pentru toți cei care se ocupă de acest sector.

Mandy este primul pui de leu de mare născut în captivitate

“Este prima naștere a unui mamifer marin, într-o grădină zoologică din România. Această premieră creează premisele dezvoltării sectorului de mamifere marine din CMSN“, a precizat Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

Leii de mare au fost aduși la Constanța anul trecut

Leii de mare oferă un adevărat spectacol

Grupul de lei de mare Sam, Kali și Inuk a ajuns la Constanța în urmă cu un an. De dresajul și prezentarea lor publicului s-a ocupat în principal Anca Constantinescu.

“Lucrul cu delfinii m-a ajutat în lucrul cu leii de mare. Ambele specii sunt minunate. Îmi place foarte mult să lucrez atât cu delfinii, cât și cu leii de mare”, ne-a spus Anca Constantinescu.

Potrivit acesteia, nașterea puiului de leu de mare a fost plină de emoții.

“E primul pui al lui Inuk. Nu am știut cum va reacționa, dacă îl va accepta, însă ne-am făcut emoții degeaba. Inuk s-a descurcat excelent din prima clipă”, a mai spus dresoarea.

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii
Recomandări

Rportaj video într-un loc miraculos! Reporterul Libertatea Andreea Archip a fost pe platourile înalte din Kenya, acolo unde un român antrenează atleții care domină sportul lumii

Inuk și puiul Mandy stau separat de ceilalți lei de mare

De câteva zile, specialiștii Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au reușit să afle și sexul puiului de leu de mare: o femelă, botezată Mandy.

Cât costă biletele

Biletele la Delfinariu costă 40 de lei pentru adulți, 10 lei pentru elevi și studenți. Pentru Acvariu, biletele costă 20 de lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți, iar la Planetariu, biletele costă 12, respectiv 3 lei. Copiii sub 7 ani au gratuitate. Turiștii care vor să vadă show-ul leilor de mare trebuie să plătească 28 de lei adulții, 7 lei copiii între 7 și 13 ani.  Accesul copiilor sub 14 ani se face numai însoțiți de un adult.

Copiii urmăresc încântați spectacolul delfinilor

Turiștii care ajung pe Litoral și vor să viziteze Complexul de Științe ale Naturii trebuie să știe că există și un sistem de vânzare a biletelor online, pe site-ul CMSN.ro. Biletele online sunt recomandate în special celor care vor să vadă și spectacolul de la Planetariu, unde, pe perioada verii, nu se poate face față cererii din cauza spațiului redus.

În ceea ce privește spectacolele de la Delfinariu, aici, vizitatorii vor avea surpriza de a vedea elemente noi, deosebite, elemente care țin de legătura comportamentală dintre delfini și colaborarea acestora cu antrenorii.

Citește și:

Cum au economisit estonienii 140 de ani de muncă. Țara cu toate serviciile online oferă experiența lor gratuit, oricui vrea să implementeze sistemul | CORESPONDENȚĂ DIN TALLINN (4)

Close
Închide
  Close