Alexandru Arșinel răspunde acuzațiilor legate de transplantul de rinichi din 2013

21 iulie 2017 10:25

După ce în 2013 a fost supus unei operații de transplant, actorul Alexandru Arșinel a fost acuzat că ar fi primit tratament preferențial.

De-a lungul timpului, artistului i s-au cerut de mai multe ori detalii despre acest hop din viața sa, însă răspunsurile nu au fost cele mai tranșante. La fel a reacționat și când, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Alexandru Arșinel a fost întrebat clar: ”Aţi fost pe vreo listă de aşteptare pentru transplant?”.

Răspunsul nu a fost însă chiar răspicat: ”De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani”, a declarat Arșinel.

Întrebat cum s-a simțit când a văzut criticile, Arșinel a răspuns: „Oribil, ca un gazetar să-mi spună să-mi moară un copil ca să știu și eu ce înseamnă să-ți moara cineva în familie. Nu vreau să-mi mai aduc aminte. Poate că am și greșit, nu știu, Dumnezeu o să-mi arate. Mult nu mai e”.

„Am vrut să trăiesc. În clipa aia am realizat că n-ai voie să gândești că ai voie să traiești. A fost oribil. La un moment dat colegi au reacționat. Un moment în care publicul m-a adus înapoi. La primul spectacol, aplauze”, a adăugat Arșinel, întrebat unde crede că a greșit.


Surpriza lui Tudose: taxe mai mari, fără majorări salariale la stat, salarii reduse la privat


Chirurgul clujean Mihai Lucan, considerat cel mai prolific când vine vorba de operații de transplant, este vizat de o investigație a procurorilor antimafie. Anchetatorii au plângeri legate de activități economice, dar și de intervenții care ar fi fost la limita legii.

În 2013, Mihai Lucan i-a făcut transplant de un rinichi lui Arșinel la numai trei zile după ce acesta a fost trecut pe lista de așteptare a bolnavilor care au nevoie de un organ sănătos. Aceasta în condițiile în care mare parte din persoanele de pe această listă nu primesc organe de transplant și ajung să facă dializă toată viața.

Atunci, doctoral clujean a explicat că nu l-a băgat în față pe actor, ci doar a considerat că starea sa de sănătate este mai gravă decât a altora. “Lista de aşteptare a pacienţilor în vederea unui transplant este doar un element de identificare, nu cuprinde elemente de argumentaţie pentru viteza de transplant. Listele de aşteptare nu dictează cine este sau nu transplantat. Eu nu ştiu dacă este aşa. Dar precizez, dacă este aşa, alegerea s-a făcut numai pe baza unor motivaţii medicale”, declara Lucan în 2013.


FOTO/ Impresionant! Ce face un bucureștean de 70 de ani, zi de zi, pentru câinele lui paralizat. Imaginile care sigur îți vor da lacrimi

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro