Opinie de
Mirela Neag
Toate articolele autorului

Senatorul liberal Vergil Chițac și soția, ambii confirmați cu coronavirus, au fost aduși la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, dar tot în condiții preferențiale. Au coborât din ambulanța SMURD pe picioare, cu bagajele în mână. Fără izoletă. 

După cazul Chițac, la Parlament și Guvern e haos. Toți angajații sunt testați pe holuri. 

De patru ani, de când am început împreună cu colegii mei, Cătălin Tolontan și Răzvan Luțac, să publicăm investigațiile din sistemul sanitar, de la corupție la subraportarea infecțiilor nosocomiale, m-am tot întrebat când or să ajungă parlamentarii și guvernanții să aibă nevoie de spitalele publice pe care le-au gestionat de 30 de ani.

Cu puține excepții, aleșii, politicienii și guvernanții au plecat să se trateze afară sau au apelat la rețelele medicale private din România. 

Urmărindu-l pe senatorul Chițac intrând în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța am realizat că a venit și momentul lor. Și dacă ar vrea să se transfere în afară, nici un spital nu l-ar primi acum, când toată Europa e afectată de pandemie și țările își închid granițele una după alta.

Chiar dacă l-ar suna pe profesorul Streinu Cercel să-i rezolve un transfer la București la Spitalul de Boli Infecțioase Balș, e greu, pentru că și aici e cam aglomerație!

În plus, un penelist din Constanța, care se văzuse cu Chițac, a încercat să-și facă teste, dar în Constanța acestea sunt pe terminate. În București însă, o cantitate uriașă a fost consumată azi la PNL și la Parlament, fără nici o trasabilitate epidemiologică. E unul dintre ultimele  exerciții de privilegiu și aroganță, din categoria ”pentru că putem”. Dar nu vor mai putea mult, pentru că presa stă atentă, oamenii află, iar resursele se vor drămui în curând. Fiecare caz de strecurare în față, fiecare aparat de ventilație care dispare sau pat eliberat pe pile va fi semnalat de medici sau de asistente, n-am nici o îndoială.

Costa Rica, Madagascar, Coasta de Azur adio!

Dragi parlamentari și guvernanți, bine ați venit în spitalele publice din România!

Citeşte şi:

În timp ce în Parlament se fac sute de teste de-a valma, medici și asistente din focarul de la Gerota așteaptă de miercuri dimineață să li se facă teste!

UPDATE. Am intrat în scenariul 4 în caz de coronavirus. Ce prevăd cele 4 scenarii de luptă împotriva COVID-19

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur