MENIU CAUTĂ
, de Mirela Neag

Mirela Neag, editorial despre afirmația scandaloasă făcută de deputatul „mitralieră”, care le cere medicilor să dea înapoi salariile mărite și să plece din țară: ce nu a înțeles deputatul PSD Cătălin Rădulescu

Distribuie

După înfrângerea suferită de PSD la alegerile de duminică, unii lideri social-democrați s-au retras în birouri sau la Rahova. Au fost însă și unii care nu au putut să-și ascundă frustarea și au continuat să-i insulte pe alegători. Unul dintre ei a fost deputatul Cătălin Rădulescu, zis și Mitralieră.

”Medicii care au primit salarii de patru ori mai mari să le dea înapoi şi să plece din ţară. Pensionarii, la fel. Şi fermierii să dea subvenţia înapoi la USR”, a declarat, la Digi 24, parlamentarul condamnat în 2016, pentru fapte de corupție, la închisoare cu suspendare.

Declarația deputatului developează exact logica defectă în care PSD a guvernat țara în ultimii trei ani: ceva bani mai mulți în buzunarelele cetățenilor în schimbul obținerii iertării naționale pentru politicienii corupți.

Poate că planul ar fi funcționat dacă guvernanții ar fi oferit propriilor cetățeni nu câțiva lei în plus în buzunare, ci servicii publice, ar fi construit autostrăzi, spitale și școli. Creșterea economică nu e un scop în sine, ea aduce respect dacă e însoțită de creșterea calității vieții. Asistența medicală e o componentă importantă a calității vieții. Iar ea nu a crescut odată cu mărirea salariilor.

Ce nu a înțeles Cătălin Rădulescu este că duminică, la urne, medicii au venit să voteze în calitate de cetățeni, și nu de cadre medicale. Cu sau fără salarii mărite, ei trăiesc tot într-o Românie care de trei ani se dezintegrează continuu.

Citește mai multe despre Cătălin Rădulescu și Alegeri europarlamentare pe Libertatea.

Comentarii