Opinie de
Patrick André de Hillerin
Toate articolele autorului

Să-l auzi pe premierul desemnat, Ludovic Orban, vorbind despre infrastructură și autostrăzi e de bine. Înseamnă că auzi.

Să nu-ți amintești, însă, că Ludovic Orban a fost ministru al Transporturilor într-o perioadă în care nu s-a făcut nici măcar un kilometru de autostradă înseamnă să vrei să uiți.

Părem proști, cred, dacă suntem luați la mișto în halul ăsta.

Și nu ne dăm seama dacă e vina noastră sau a lor. Teoretic nu e vina noastră. Noi n-avem vreo vină. Avem, se pare, doar ghinion.

Nici Constituție se pare că nu mai avem.

Un președinte care nu dă doi bani pe legea fundamentală a țării, un președinte care pare că nu înțelege ideea de “îndată“ nu poate fi garantul Constituției. Nici n-a fost, în ultimii ani.

Măria Sa ne-a garantat, din 2015 încoace, doar vacanțele. Ghinionul nostru e că în Tenerife nu se primesc decât bani, nu vouchere de vacanță.

Viorica Dăncilă a fost, se poate, un premier slab. Poate a fost chiar un premier prost. Poate a fost, o vreme, omul lui Dragnea sau, în aceeași perioadă, omul lui Vâlcov, al lui Shhaideh.

Dar poate venise vremea să avem un premier care să fie omul românilor. Al tău, al meu, al nostru. Unul care să-și dorească el însuși să treacă de imaginea supusului, prea plecat în fața unui șef, a unui boss, a unui stăpân.

Exact asta nu am văzut în timpul declarației de presă a președintelui. N-am văzut în dreapta sa un om vertical, demn, capabil să stea în picioare și să lupte în numele nostru. Am văzut un om dispus să lupte pentru gloria partidului și pentru propășirea viitoare a acestuia.

Viorica Dăncilă a fost un premier slab. Ludovic Orban, însă, cum va fi? Dacă a început prin a ne minți despre autostrăzile pe care nu le-a făcut, ce putem aștepta mai departe? Se putea și mai rău, e clar. Dar parcă nu meritam asta…

Citeşte şi:

Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit la vârsta de 90 de ani: „Când nu veți mai mirosi flori de câmp pe scenă seara / Poate vă veți întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?”

Cum a fost eliberat un triplu criminal condamnat pe viață. A ieşit din închisoare fără măsuri de supraveghere!

Ce face Orban când ajunge premier: taie din subvenția pentru partide și corectează ”gravele erori” ale PSD. Despre majorările de salarii și pensii din 2020: ”Este prematur să prezic soluții”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor